Måste vi tycka saker hela jävla tiden?

5:12 2 Aug 2016

wikstrom_pokemon2-br
Folkhälsominister Gabriel Wikström letar pokémons. Ser inte det här väldigt photoshoppat ut???

Det är hippt att tycka saker. Det går inte en fest eller häng utan att alla ska yttra en åsikt i en viss fråga, oavsett om det handlar om Slussen, Zara Larsson, träningsdieter, bostadsmarknaden eller Donald Trump. Alla ska tycka någonting och dessutom vara envist övertygade om att just deras åsikt är unik och sann.

Jag är så trött på det här. Värst var det när Pokémon Go slog ner för några veckor sedan. Helt plötsligt fylldes alla sociala medier av människor som på allvar skulle ha en åsikt om det här spelet. Och inte rimliga åsikter, typ huruvida det är bra eller inte, utan om det är bra eller dåligt för folk att spela det. Tjommar skrev långa listor om vad man borde göra istället, typ dricka öl och hänga med vänner medan folkhälsominister Gabriel Wikström gick ut och jagade pokémons i Rosenbads trädgård för att det var bra för folkhälsan.

Hur fan kan det här vara en fråga?? Varenda sociala interaktion jag haft de senaste veckorna har innehållit åtminstone en utläggning om hur bra det är med spelet (för att folk umgås på ett annat sätt, och VET DU VAD det finns barn med autism som för första gången gått utomhus tack vare det här FANTASTISKA spelet) eller hur dåligt det är för det är hemskt att alla går omkring och stirrar i sina telefoner istället för att leva i verkligheten.

Vem fan bryr sig? Helt seriöst. Det är ett mobilspel. Det är ett superspännande populärkulturellt fenomen men huruvida det är bra eller dåligt att folk spelar är så sjukt ointressant att man somnar. Så varför ödsla energi på att tycka något om det överhuvudtaget? Kan vi inte bara låt folk va?

Jaha, du tycker att Zara Larssons uttalanden om män är problematiskt. Vad exakt vill du få ut av det? Tror du att hon kommer att sluta på grund av det? Drabbar det dig? Går världen under? Nej, att du har en åsikt i frågan är av noll jävla betydelse. Så ta en bärs och chilla.

Jaha, så du tror att Donald Trump kommer att vinna ändå, jaha, men shit. Ja, på grund av arbetsklassens sving över till republikanerna. Mhm. Gud vad intressant. Hm, vad har vi fått ut av det här samtalet? Kommer Demokraternas strateger att ringa och fråga dig hur de ska lägga upp sin strategi kanske? Du får inte ens rösta i USA??

Jag tycker såklart att det vore hemskt om Donald Trump vann presidentvalet i USA, men jag tror ingen kommer att kunna förutspå det där ändå.

Bara för att alla tycker saker har jag bestämt för att tycka så lite som möjligt, förutom i frågor som jag verkligen bryr mig om. Därför bryr jag mig inte om Slussen, jag skiter fullständigt i Zara Larsson och alla bostadsmarknader kraschar väl så småningom.

Och den fråga som jag brinner för allra mest just nu är att alla borde tycka mer om mindre istället för att tycka lite om allt.

/ Filip

En kommentar | “Måste vi tycka saker hela jävla tiden?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG