Varför skriver alla sina första sju jobb på Twitter?

8:03 9 Aug 2016

Det började häromdagen. Från ingenstans började människor på Twitter och Facebook att skriva sina sju första jobb med hashtagen #sjuförstajobben. Folk angav lixom inget själ till varför utan skrev dom bara upp och ner. Först trodde jag att det var en briljant PR-kampanj av LO för att visa att Anna Kinberg Batra är en riktig glidare som inte haft några RIKTIGA jobb. Men det var det inte. Det skulle ju vara förvånansvärt lyckat av LO.

Merparten av dom som skriver listorna jobbar med kommunikation eller politik. Två yrkesgrupper som tillbringar alldeles för mycket tid på Twitter och Facebook. De ena (kommunikatörerna och PR-nissarna) har jobb utan egentligen mening, eller det är ju inte som om att dom gör världen bättre. Att då påvisa att man minsann haft VANLIGA jobb innan lallarlivet rättfärdigar deras meningslösa karriärval. Och framförallt rentvås deras beroende av sociala medier (fan, jag kanske ska skriva en sån här lista ändå?). Dom andra (politikerna) tar varje chans dom får att framstå som folkliga. Och det finns inget som är så folkligt som att arbetat med ett vanligt jobb.

Rangordningen som gäller är att ju tråkigare jobb du haft, desto bättre. Därför är det extra bra om du i din lista har typ:

  • Donken
  • undersköterska
  • hamnarbetare
  • lagerarbetare
  • personlig assistent
  • vård-nånting etc

Telefonförsäljare är jävligt tråkigt men inte alls lika förtroendeingivande. Värst är så klart om du har typ:

  • marknadsassistent
  • universitetslärare
  • tjänsteman
  • politisk sekreterare
  • ombudsman

Något som tyder på att du röstar borgerligt är att du definierar dina tre veckor som tidningsombud när du var 13 år som ett riktigt jobb.

Så var kommer det här ifrån?

Från USA, såklart! Checka in #sevenfirstjobs. Men var den kommer ifrån orkar jag inte gräva i.

/Filip

4 kommentarer | “Varför skriver alla sina första sju jobb på Twitter?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jenny skriver:

    ”Något som tyder på att du röstar borgligt är att du definierar dina tre veckor som tidningsbud när du var 13 som ett riktigt jobb”. Haha klockrent!

  2. C skriver:

    En gissning är att det kommer från att Obamas kido Sasha sommarjobbar på ngt seafood-ställe. Det är ju helt amaaazing att hon har ett vanligt jobb så då började andra glidiga amerikaner som aldrig behövt slita för ngt skriva om sina första jobb.
    Som med allt annat dåligt skulle jag alltså hävda att grejen kommer från USA

  3. Dag skriver:

    Skäl, ska det väl vara?

  4. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG