Kickstart

12:45 17 Mar 2014

I veckan så är det premiär för TV3:s nya program Kickstart, där ”tre av Sveriges främsta modebloggare ska komma i sitt livs form”. Modebloggare är ju verkligen kända för att leva ett osunt liv och se allmänt otränade ut, NOT! Jag vet inte riktigt hur ni känner, men om ni frågar mig så känns det ju inte som att folk i allmänhet ser ut som Petra Tungården, Sara Montazami och Fanny Lyckman när de poserar med platta, solbrända magar bland palmer på Lanzarote. Det är ju inte som att jag själv ser programmet och ba ”Ja men jo, de där kropparna kan jag verkligen relatera till, sådär ser jag också ut!”. Livet är ju tyvärr inte en reklamfilm för Hawaiian Tropic. 

Jag förstår ju också att det är en viss skillnad mellan utseendehets och att ta hand om sin kropp och att alla säkert mår bra av att träna regelbundet oavsett hur man ser ut, men Petra Tungården, Sara Montazami och Fanny Lyckman måste ju vara de tre sista personerna på norra halvklotet som är i behov av att ”komma i form” och åka iväg på ett stenhårt bootcamp? Då hade man nog kunnat hitta andra personer som haft större glädje av det. Nu menar jag inte att man måste vara överviktig för att få vara med i träningsprogram på teve, men just nu känns det bara verklighetsfrånvänt och ångestframkallande om det är de där tre tjejerna som TV3 tänkt att jag ska relatera till. Har inte sett programmet än, men om någon av tjejerna ba ”åhhh jag är såååå otränad” så vet jag inte var jag ska ta vägen någonstans och vad JAG isåfall är? 

Programmet ska dock inte bara handla om träning! ”I slutet av dagen varvar alla ner tillsammans och det diskuteras högt och lågt om allt från träningsideal och killar.”. Puh! Vilken tur att det ska pratas om killar också! Annars skulle det ju inte vara ”Girl Power på riktigt”, som TV3 skrev i programbeskrivningen. Tjejerna har även ”packat resväskorna proppfulla med snygga träningskläder”. Bra! Alla vet ju att det viktigaste är att man har snygga kläder på sig när man tränar. Annars kan man lika gärna ge upp och börja gå på en marängsvissdiet. 

14 kommentarer | “Kickstart”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lisa skriver:

  DU ÄR BÄST!

 2. Jennifer skriver:

  Började läsa din blogg för inte så länge sedan. Ville bara säga att jag fullkomligt älskar det du skriver! :)
  Tack Frans!

 3. crilla skriver:

  älskar din blogg. och detta inlägg…spot on

 4. Emilia skriver:

  JA!

 5. Tina skriver:

  Blä! Fick också olustkänslor av detta men svårt att pricka in exakt vad MEN du skrev till det väldigt bra:D gah så trött å träningshetsen som är relaterad till utseende, hela tiden. Jag älskar träning och gör det för att hålla mig frisk och ibland önskar jag det var fokuset, typ ”Åh vad bra hörrni ni har inte vart sjuka på ett år” istället för hur snygg man är.

  Tack för bra bloggis!

  :)

 6. annijävel skriver:

  Mmm marängsviss!

 7. lisawho skriver:

  du lyckas alltid sätta ord på det jag inte kan sätta ord på!!!!!!

 8. Sofia skriver:

  Så bra och så sant skrivet!

 9. jahaja skriver:

  Prata om killar? Och vad tror ni tre killar på semester bland annat pratar om?

 10. Lovisa skriver:

  håller till stora delar med dig, men jag tror mer det klämmer ifall deras syfte med träningen är för att bli snygga till beachen, ej deras kroppsformer. För att du påstår att inte smala människor kan vara otränad tycker jag är fel. För bara för att vissa har svårt att lägga på sig kilon kan man fortfarande ha usel kondition och en svag kropp. Har inte sett programmet men jag hoppas att inte fokuset endast ligger på att få den snyggaste beachkroppen, utseendefixeringen kopplat till träning är alldeles för vanligt

 11. Lisa skriver:

  Superbra att detta program ifrågasätts! Så konstig utgångspunkt för att peppa tjejer att träna. Det största problemet tycker jag är VARFÖR dom ska träna så hårt. Jag har fått uppfattningen, efter att ha sett ett program, att det INTE är för att de vill må bättre, utan det främsta syftet är att de ska bli snygga(re). Det är ett budskap som en inte får/ska/borde framföra till någon när det kommer till träning och framför allt inte när det är dessa tjejer och tv3 som levererar budskapet och med tanke på vilka som är målgruppen. Inte speciellt genomtänkt men lättsålt antar jag.

 12. Cecilia skriver:

  Ja, jag valde att titta på första avsnittet. Då ska alla berätta sina mål och ja, det är bara utseende. Jag blev lite besviken, ville liksom inte tro att det skulle va så uppenbart.

 13. rebeckkkkkkkka skriver:

  haha fyfan, alltså… som om det fanns ett behov av fler såna här tvprogram. NEJ TACK :-) tack för ett bra inlägg! <3

 14. Emelie skriver:

  håller inte alls med dig där. man kan ju se på alla tre tjejerna att det inte är några som direkt tränar regelbundet plus att det är bra att de har valt 3 tjejer med väldigt olika kroppsformer. och vadå platta magar? ingen av dem är ju direkt super fit. och för oss som tränar regelbundet så jo träningskläderna gör faktiskt mycket. man får ny energi av att få dra på sig ett par nya träningsbrallor eller top i en härlig färg eller mönster. sådetså!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp