Imorgon flyttar jag!

10:56 31 Okt 2016

Det här blir mitt sista inlägg på Nöjesguiden. Imorgon hittar ni mig på Aftonbladet istället. Slutet på en era, men början på något jag tror kommer bli lika roligt som Eurovision med Petra Mede!

Det känns typ omöjligt att summera sex år på Nöjesguiden men jag har bloggat sedan jag var 13. Alltså, 13!!! Jag hade knappt kommit in i puberteten! Helt fjunig! Jag hade läst Linda Skugge och tyckte hon var det bästa som gått i ett par skor och ville skriva precis som henne, och det gick ju sådär. Jag bloggade på Metrobloggen.se och kämpade varje månad för att komma över 5000 besökare men lyckades ALDRIG! Kanske inte så konstigt eftersom jag mest skrev om hur dåligt det gick för mig på syslöjden.

Sen blev jag 15 och började mejla runt som en galning till de som var coola på den tiden för att folk skulle *upptäcka* mig. Katrin Zytomierska tyckte att jag var rolig och lät mig börja blogga på hennes sajt ”Katrins Goodiebag”. Jag förstår fortfarande inte exakt vad sajten gick ut på, men det skickades iallafall ut goodiebags med posten. Jag vet att det låter som ett jättekonstigt koncept såhär i efterhand, men till och med Hanapee bloggade där!

#neverforget när jag var 15 och satte hela skolan i skräck och fick brev från rektorn:(

A photo posted by Tramsfrans (@tramsfrans) on

Vid det laget så gick jag i ettan på gymnasiet och ville provocera. Jag skrev bittert och ironiskt om lärare och ”estetfjortisar” och mina föräldrar fick brev från rektorn där det konstaterades att jag ”inte nått fram till samma mognad som många andra 16-åringar” och vi fick gå på samtal med rektorn och kuratorn. Soliga minnen! När jag tog studenten tre år senare så bad rektorn om ursäkt till mig och sa att han hanterat situationen annorlunda nu. Stort! Brydde mig dock inte om det då eftersom jag skulle flytta till Stockholm och hade annat att tänka på än vad gamla gubbar i Gävle tyckte.

Aja nu gick jag händelserna i förväg, ”Katrins Goodiebag” gick föga förvånande i konkurs efter några månader och då mejlade jag Nöjesguiden och fick börja här! Ingen var mer förvånad än jag eftersom jag var en finnig 16-åring i Gävle utan några som helst kontakter i Stockholm. Efter nåt år eller så så började jag twittra istället och tog en bloggpaus tills jag tog studenten och flyttade till Stockholm, och det var väl egentligen då som bloggen började likna hur den har sett ut de senaste åren. Hade inga lärare att skriva skit om längre, så då vände jag mig till svenska kändisvärlden istället! Mycket roligare! Iallafall för er!

Egentligen är det de senaste två åren som bloggen har tagit fart på riktigt. Tänk att det bara skulle dröja 9 år innan jag hittade min grej! Jag har aldrig gillat att vara speciellt personlig här, och nu känns det som att jag har hittat ett format som funkar för både mig, arbetsgivare och läsare. Ni kanske glömmer bort det ibland men jag har ju faktiskt ett riktigt jobb på sidan om också. Jag kan inte sitta hemma och kolla på Efter Tio hela dagarna.

Jag har den här bloggen att tacka för så mycket! Har fått så många vänner! Träffade till och med min förra kille tack vare bloggen. Jag har fått skriva ett helgreportage för SvD Perfect Guide! Där kände jag att jag peakade som människa och konsument.

Jag har väldigt svårt att tänka mig ett liv utan min blogg. Det är min bebis! Därför så hoppas jag verkligen att ni vill följa med mig till Aftonbladet nu. Det här är inte ett avslut, det är bara början på något nytt! Ungefär som när Charlotte Nilsson hittade på att hon skulle heta Perrelli! Eller när Natacha Peyre bytte namn till Elena Belle! Exakt så!

Imorgon lägger jag ut länk till min nya blogg. Ses i minglet!

12 kommentarer | “Imorgon flyttar jag!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Elin skriver:

  Glöm aldrig när du gjorde mansföreningen upprörd eftersom du skrev att de inte fyllde något syfte och kommentarsfältet exploderade <3333

 2. Isa skriver:

  Jag hänger med till Aftonbladet!! Har läst din blogg sedan Katrins Goodiebag-tiden och älskar den fortfarande :D Fortsätt som du gör!
  Kram

 3. Katarina skriver:

  Du anar inte hur mycket bättre en trist lunch blir av att surfa in på din blogg och hitta ett nytt inlägg, sjävklart följer jag med till Aftonbladet

 4. Sara skriver:

  Hurra att saker går så bra för dig! Visste att det här skulle bli ditt år redan när du skrev om bristen på skybars och det tror jag jag sa till dig. Fortsätt ba!! Du är bäst

 5. Malin skriver:

  Älskar din blogg och hänger självklar med till Aftonbladet!

 6. Sofia skriver:

  Vi ses på aftis ?

 7. Alma skriver:

  Skrattade högt åt brevet från rektorn, särskilt formuleringen om mognad är ju hilarious.

 8. C skriver:

  Frans du är så jävla bäst. Får väl surfa in på Aftonbladet då rå. Inte som att jag inte är där varje dag. Men har på riktigt ångest för att man ska missa inlägg. Här går jag in på bloggar och scrollar igenom, läser inte så mkt mer än dig och zäta iofs.
  Meeen..kan Aftonbladet se till att du typ hamnar högst upp på sidan varje dag när man går in? Allvar!!!

 9. Emmy skriver:

  Grattis till en fantastisk resa (som jag följt till och från sedan goodiebag-tiden) och tack för många roliga stunder!

 10. Lena skriver:

  Du är ju bara helt enkelt bäst så det är klart man följer med dig till aftonbladet.

 11. Victor Bergman skriver:

  Hejsan! Mitt namn är Victor Bergman och jag har precis gjort färdigt min remix på Cash Cash – Take me home. Lyssna gärna på den och säg vad just DU tycker. Dela gärna vidare den om du tycker den lät bra. Önskar DIG en fortsatt trevlig kväll!

  https://soundcloud.com/kay-victor-bergman/cash-cash-feat-bebe-rexha-take-me-home-victor-bergman-remix

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer