Vad är egentligen bra dejtmat?

11:34 5 Jul 2017

Mat och romantik! Finns det något svulstigare ämne? Skulle inte tro det. Mat är, om levererad och hanterad på rätt sätt, något som kan make or break en potentiell relation, och dessutom ett alldeles utmärkt sätt att visa upp vem man är innan den andra hunnit skapa sig en egen bild av det. Frågeställningarna hopar sig: vad är egentligen det här med afrodisiakum, och hur fungerar det? Hur hanterar man frukostsituationen när man vaknar upp med en ny bekantskap? Och vad ska man egentligen laga för mat på en dejt?

Min pepp för detta ämne väcktes till liv av att jag klickade mig in på den här texten från i höstas, signerad rodeomatbloggen Bodegan (som för övrigt är mycket bra, se till att kolla in du inte redan gjort det). Där besvarar skribenten en läsarfråga gällande just dejtmat, och kommer med värdefulla tips och råd.

Bodegan besvarar frågor om dejtmat

Jag var inne och trevade på dejtmat-frågan här, och den mytomspunna frukosten morgonen efter fick sig en ordentlig genomgång här. Som sagt, det finns mycket kvar att avhandla! Stay tuned.

Kärleksfulla hälsningar,
/Slaktarn

En kommentar | “Vad är egentligen bra dejtmat?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Binki skriver:

    Bra dejtmat är någonting som signalerar eftertanke utan att vara fööör pretto, som man inte blir för däst, rapig och fisig av och som inte orsakar dålig andedräkt. Färsk pasta med körsbärstomater, strimlad parmaskinka, hackad persilja och rivet citronskal toppad med parmensan funkar alltid. Lite matlagningsmys som går fort, funkar med rött eller vitt vin. Dessutom kan man ha parmaskinkan till frukostknäcket om man glömt inhandla efter-ligg-frukost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp