Jag saknar sugrören på McDonalds och Burger King

9:39 14 Nov 2019

Jag åt lunch på McDonalds i går. Då fick jag ett lock men inget sugrör. Jag vet inte hur det är med er, men om jag måste välja mellan en av plastgrejerna väljer jag sugröret sju dagar i veckan. Tycker dessutom sugrör och lock tillhör någon form av minimal levnadsstandard. Varför ska vi rädda planeten om våra barn ska tvingas dricka direkt ur muggen och få isen i ansiktet som ett djur på ett zoo?

Hur som helst gillar jag inte den märkliga övergångsfasen vi är i just nu. Sugrören är inte standard längre, men de finns kvar. Det är ett litet lotteri när man kommer till kassan. Oftast får man varken sugrör eller lock numera. Vill man ha det måste man be om det. Men ibland står det någon skön lirare i kassan som räcker över både sugrör och lock utan knussel.

Men trots att hamburgerrestaurangerna vill vänja av oss vid sugrören påminner de oss om deras existens hela tiden. Hela restaurangerna är tapetserade med skyltar där de tackar oss för att vi väljer bort sugrör (som att det är vi som har valt). Dessutom finns facken där sugrören brukade ligga kvar.

Det är en så himla dålig strategi. Vill man komma över en gammal flamma måste man glömma bort att hon någonsin funnits. Man kan inte sitta fastkedjad vid hennes Instagram och titta på gamla bilder. Man kan inte hålla på och lukta på hennes kvarglömda tröja och tro att man kommer att bli av med sina känslor.

Detsamma gäller sugrören. Det finns ett liv som måste levas, och ett liv som måste glömmas.

Ps. Bilden är från när jag åt på Europas största McDonalds, som ligger på Pushkin Square i Moskva.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp