Lämna Plura ifred

2:59 7 Nov 2020

Läste precis en text i GP som gjorde mig direkt illa till mods. Det är krönikören Johan Lindqvist som tycker att det dricks för mycket i Så mycket bättre. ”Vin till lunch, vin till middag, ett glas i handen under intervjuerna. Ni som kollar på ’Så mycket bättre’ har sett det”, skriver han för att belysa allvaret i det som pågår på Grå Gåsen.

Det man inte vet om Johan Lindqvist är att han förutom krönikör är terapeut åt tre av den här säsongens deltagare. Eller jag antar att han är det. För annars förstår jag inte med hur han sådan självklarhet kan slå fast att de inte klarar av att vistas i närheten av alkohol.

”Somliga är okej med att övriga dricker, andra behöver stöttning genom att ha mer än armlängds avstånd till det där glaset. Då visar man den respekten. I ’Så mycket bättre’ kastar man konsekvent denna självklara solidaritet över bord”, skriver Johan Lindqvist.

De tre gästerna är Tommy Körberg och Plura Jonsson ”som båda har kokainmissbruk bakom sig” och Markus Krunegård ”som festat med Plura tidigare i tv, i programmet ’Pluras kök’ då man hamnade i bråk med grannarna.” Särskilt fokus riktar Johan Lindqvist på Plura som ”ser allt mer mosig och sliten ut”.

Hur motiverar då Johan Lindqvist att TV4 ”kastar den självklara solidariteten överbord” när de serverar vin till, och i närheten av, Plura? Har han gjort någonting mot sin vilja (utöver att laga pasta tillsammans med Benjamin Ingrosso)? Har han betett sig olämpligt mot någon av de andra deltagarna? (utöver att han inte svämmade över av entusiasm när Benjamin Ingrosso föreslog att de skulle äta Gino på PA & Co med Mauro Scocco hemma i Stockholm)? Nej. Johan Lindqvist har ett enda argument. Och det är att han ”inte vill se Plura reducerad till en mosig, sluddrande farbror som inte hänger med i samtalen”. ”Det är plågsamt. Och det är dessutom, vilket trots allt borde bekymra TV4, väldigt dålig tv-underhållning”, skriver Johan Lindqvist.

Själv tycker jag att det är plågsamt att se Johan Lindqvist omyndigförklara en 69-årig man, vars privatliv han inte har någon som helst insyn i, baserat på att han sluddrar lite under en middag eller två. Han underskattar dessutom underhållningsvärdet i en mosig sluddrande farbror, med tanke på att Leif GW Persson är Sveriges mest älskade tv-profil. Men det är en annan historia.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp

Mest läst på NG