HP’s rengöring

15:00 2017-02-09

Hoj hoj

Har fått så jävulskt många frågor om min hudvård och om produkterna jag köpte fungerade bra etc. etc. Därför tänker jag denna vecka göra en genomgång av allt jag använder.

Och precis som i kvällsrutinen så börjar vi med RENGÖRINGEN idag och fortsätter i morrn med KRÄMER I FEJSET. Se det som en cliffhanger nininini.

68cb097d-afdd-4d2a-8bc0-105e7f52681c.jpg

1. Rengöringsskum från Beauté Pacifique som är helt ok! Inte det bästa jag provat men inte heller dåligt (vilket vissa faktiskt är). Använder denna eller gel från Dermalogica.

2. Micellärt vatten från REN. Tycker denna är superbra pga känner verkligen hur den RENGÖR mig + rätt billig?

3. Exofoliering från Paulas Choice (med bha syra) och en från Beauté Pacifique. Dessa pendlar jag lite mellan, den från PC använder jag nästan varje kväll och den är mer som ett vatten som har gjort mina kinder SUPERMJUKA, den från BP är utan syra med mer som en mask med små små korn i och känns så jävulskt rengörande och som att man får ny hud typ? Använder den ca 1 ggr i veckan.

 

OBS! Emellanåt tvättar jag mig bara med tvål och vatten, ibland sover jag med smink och jag klämmer fortfarande finnar dagligen. Det är inte JÄTTEVIKTIGT med hudvård eller perfekt hy. Herregud. Men!!! Det är lite kul att hålla på och ”greja” tycker jag. Men låt er inte bli koko om ni inte bryr er ett skit om detta.

Kram!!!!

 

17 kommentarer | “HP’s rengöring”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Mys. Kör ungefär samma! Dock, (har precis börjat hitta rätt i djungeln så sprider gospeln vidare) har toner och micellärt vatten (som är det du har på bilden från REN) helt olika funktioner. Micellära vattnet är enbart rengörande, som jag fattar det, och alltså ett komplement till första rengöringen (gel, balm, skum) så en ska känna sig superren. Den lämnar porerna öppna så syran kan in i dem och jubba. Toner/ansiktsvatten sluter porerna så att smuts inte ska komma in i dem, och tas (om en vill) därför efter syran och innan serum och fukt/mask slutligen tillförs. Oh well, finns väl inte rätt och fel men det är så jag fattat det för störst effekt! Puss

  2. Jag skriver:

    Det HEDRAR dig att du , till skillnad från 10923980 andra bloggare inte skriver ett inlägg för att tjäna pengar på de produkter du visar upp. Jag vet inte men det känns som så rätt i tiden fastän många skulle hävda motsatsen. Ja , de var bara det jag hade på lillhjärtat mitt.

    HEJA MASTER

  3. Johanna skriver:

    Tack för den där sista brasklappen du la in, tack, mvh tonårstjej med dålig hy

  4. En som vill men inte kan skriver:

    Varför valde du BHA istället för AHA? Så vitt jag fattar så låter det som precis samma grej fast ändå ska olika personer ha olika. Eftersom att du är allvetande så frågar jag dig … … …

    1. En som vill men inte kan skriver:

      Ok inte ”precis samma”, men nästan, typ iaf, fattade inte skillnaden iaf, men har typ alla problem man kan ha och man ska tydligen inte använda båda ??

      Och snälla kan du beskriva skillnaden mellan PC BHA och BPn bättre? Om man bara skulle köpa en vilken skulle du rekommendera?

      *tack på förhand*

  5. Hanna skriver:

    BHA löser sig i fett dvs. kan gå ner i porer och lösa upp ex. pormaskar. AHA exfoilerar endast det yttre hudlagret ex. död hud. Jag har fattat det som att AHA nästan fungerar som en mekanisk skrubb (sån med korn).

    Jag har använt PC jättemycket och älskar den!!! Ger färre pormaskar och glow + är enkel att använda pga man slipper skölja av och hålla på med handdukar och vatten. Tips är att köpa PC när skincity har kampanjpris!

    OCH glöm för guds skull inte SPF när ni kör syra!!!!!
    HEJAHEJA

    1. Felicia skriver:

      Frågar pga har ingen jävla koll alls på denna nya hudvårdstrend – varför SPF bara för att man kört syra? Det är ju februari

    2. Hon som inte kan igen! skriver:

      Alltså wow, du kan verkligen ALLT!!!! :D

      TACK för bra redogörelse!

      Om man vill få hjälp med *både och* av problemen, kan man köra både AHA och BHA? Eller måste man turvisas snällt med vänteperiod imellan eller något sådant där som man inte har tålamod med? Vill ju få slät och härligt exfolierad babyhud men också få bort äcklo-porisarna :(

      Och hur/när har skincity kampanjpris?:O Hur nedsatt blir varorna? Tänker, är det 20% orkar jag inte vänta, då måste jag beställa typ *NU NU NU!!!* men är det typ 30% eller mer kanske jag kan hålla mig… en vecka iaf…..

      1. Jaaag igen som intet vetter skriver:

        *En liten önskan till*:

        Berätta allt du vet och allt du kan om RETINOL???

        Varför använder du INTE det?

        (litar inte på ”riktiga” hudvårdspersoner pga de säger att ALLT är bra och ALLT är bäst och så sitter man där 1345678987654 kr fattigare men med lika mkt pormaskar för det….)

      2. Julia skriver:

        Jag kör både aha och bha! Använder tonern från PC dagligdags och en-två dagar/veckan kör jag aha-peeling från exuviance och en fuktmask från PC. Använder inte bha samma kväll som jag kör aha då det kan bli för mycket för huden (?) .. Har blandhy med några rätt torra/känsliga partier men tycker att jag byggt upp tålighet för syrorna. Älskar min hud sedan syrorna kom in i mitt liv då jag tidigare haft sjukt mycket problem med huden.
        SPF är ett måste året om och använder inte på samma sätt under sommarhalvåret.

        1. Felicia skriver:

          Men varför är SPF ett måste året om? Ser inte meningen haha :)

          1. Linnea skriver:

            SPF är ett ”måste” pga UVA-strålning som orsakar hudcandcer och cellförändringar och även åldrar huden (nr.2 orsak efter gener) finns året om oavsett hur mulet det är. Det är inte den strålningen man blir solbränd av. Om man dessutom använder syror blir huden lite extra känslig för strålning plus att syrorna jämnar hudtonen och ger allmänt mer flawless skin medan strålning är typ döden så kontraproduktivt att inte använda spf. MEN, alla gör såklart som de vill och om man inte tycker det känns superviktigt är det ju faktiskt inget måste :)

          2. Linnea aka. SPF-lover skriver:

            skrev lite halvt på skämt att strålning är typ döden hehe men det är faktiskt sant att dödsiffrorna pga malignt melanom (hudcancer) ökar varje år… På vintern räcker typ SPF i dagcremen på morgonen men på sommaren behöver man bättra på det under dagen om man är ute mycket <3

      3. Julia igen skriver:

        Glömde ju skriva. Följ skincity på Instagram och/eller signa upp deras nyhetsbrev.

  6. Andrea skriver:

    Älskar också PCs BHA liquid..mmm… Tips till alla som har massor av frågor kring hudvård är ju att spana in Kakans blogg och även hennes podd Under huden. Älskar(!) och har lärt mig extremt mycket därifrån.

  7. Lovisa skriver:

    Kul med hudvård!
    Undrar om BHA liquiden från PC hjälper mot pormaskar om du nu har det??
    Undrar även om du använder något serum?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla