3 tankar

16:22 2020-07-30

1. Fan va mysigt det är att ha på radio hemma. Givetvis är det p4 stockholm som står och går från tidig morgon till eftermiddag. Tycker det är så trevligt i coronatider också, att man blir lite så mindre isolerad och mer ihopkopplad med övriga världen. Ibland är det dock för vidriga nyheter som jag inte kan lyssna på, så då sänker jag ljudet hahaha. Men jag är så känslig!!! Kunde inte för TREDJE gången idag lyssna på mamman som dömts för våldtäkt på sina barn. Jag mådde för dåligt helt enkelt? Samma sak med serier och filmer, det får inte vara för hemskt för då går jag sönder inuti. Anton hånar ju mig och säger att jag bara kan titta på Bamse. Mmm. Men Vargen är på gränsen där tyvärr.

2. Nu är det fyra dagar kvar till mitt beräknade datum för förlossningen. Dvs det alla kallar ”BF” lite sådär i förbifarten och det jag alltså trodde betydde ”barnafödsel” lol. I morse fick jag göra tillväxtultraljud för att jag känt mig orolig över storleken på Nisse. Min älskade älskade bästis Jojje födde sin grabb för några dagar sen och han vägde nästan 4.5 kilo – och hon hade mindre mage än mig!? Å andra sidan är ju det där med magstorlek så godtyckligt. Min har ju enligt mätningarna följt kurvan och jag hade ju liksom inte så mycket plats ”inåt” eller ”åt sidorna” för min mage i startläget. Aja ultraljudet såg bra ut, men han är faktiskt lite stor. Försöker verkligen inte att oroa mig för det nu, men barnmorskan trodde han låg på 3,8 kilo nu.

..

Snälla Nils, kom ut nu. Gå inte veckor över tiden för då kommer du bli en sumobebis.

3. Ni som har fött. Vad har ni lyssnar på för musik? Om ni har gjort det dvs. Jag är ju lite inne på yoga- och meditationsmusik just nu pga vill köra så mkt sån andning jag pallar med. Men sen tänkte jag att man kanske skulle ha mer sån ”träningsmusik” som peppar? Vad funkade för er?

Puss alla!

156 kommentarer | “3 tankar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sara skriver:

  Lyssnade inte på musik. Båda mina förlossningar gick snabbt som tusan så det fanns ingen tid att äta snackset, kolla ngn film eller sätta på ngn musik. Det var liksom fullt ös från början jag kom in på förlossningen. Hemma lyssnade jag på Gymnopedie (stavningen här…) på repeat. Kändes lugnt och bra. Men sen när det blev allvar hade jag nog bara blivit stressad av musik.

  1. Rebecka skriver:

   Jag hade precis samma med min förra förlossningen, fullt ös tills dottern var ute. Ingen ”dötid”. Hade mest blivit irriterad om det spelats musik. Körde lustgas som lever om lite, hade barnmorskan och undersköterskan i rummet Hela tiden från det att vi kom in och de pratade förståss mycket osv.

   Hade iof inte planerat att ha någon musik innan heller.

 2. Sofia skriver:

  Vad mysigt att hon också fick en liten grabb!!!!

 3. Emma skriver:

  Tänker att kroppen kommer lösa det bra oavsett storlek på bebisen, sen har jag hört att ju större bebis är desto lättare trycker den på.. men tror nog inte du märker det och om inte du eller Anton varit mega så kommer nog inte bebisen bli en sumo ☺️ Gör två olika listor så har du både och. All lycka till när bebis väl kommer!

 4. Emma skriver:

  Ingen musik! Hade inte kunnat fokusera på det ändå. Första födseln var jag för borta och andra fick så smidigt att det inte behövdes ☺️

 5. P skriver:

  En tröst du säkert redan googlar upp, men det är ofta de beräknar helt fel när de gissar vikt! Flera i min närhet som fått små bebisar när bm sagt stor och tvärtom.

  Jag hade en blandning av massa låtar från olika tider i livet, väldigt högt och lågt haha. Råkade föda till Timbuktu – Det löser sig

 6. Anna skriver:

  Min dotter föddes i 20 november 2018. Hon var dock beräknad till mitten av december, och jag är BESATT av julmusik och jul hahaha. Så min fästman (som hatar konceptet jul överlag den SJUKA jäveln) hade låtit mig börja gå jul-bananas redan i början av november (pga att vi ju skulle ha bebis så vill jag börja i tid så jag inte skulle missa massor av värdefull juluppladdning). Vad skulle han annars kunna ge mig liksom, där i mitt HG + höggravida tillstånd 🤷🏼‍♀️ Så vår förlossning bestod av min fantastiska jul-spellista, vi drack julmust och käkade skumtomtar och lussebullar med barnmorskorna som om det var självaste julafton😅 dottern föddes tillslut till ”it may be winter outside”, PERFEKT förlossningsmusik om du frågar mig. I övrigt tänker jag musik som man själv får energi av, och jag ville ha låtar jag kunde och kände till väl. Det ger alltid mig en extra kick, när jag tränar eller vad som. Så välj det du gillar och får feeling av 👏🏼 LYCKA TILL, det är så sjukt nära nu. Och NJUT av ditt lilla knytt när han är här❤️

 7. Karin skriver:

  Inte ens tänkt tanken på musik under mina förlossningar, fastän jag älskar peppig musik annars. Har bara velat ha det ganska tyst och lugnt och gått in i mig själv. Höll på att bli galen när barnmorskan på eget initiativ satte på nåt jäkla fågelkvitter, men kände inte att jag ville lägga energi på att säga ifrån.

 8. Elin skriver:

  Jag började med att lyssna på lite poddar sen när jag inte pallade mer snack så blev det inte den planerade spellistan för den kändes inte alls rätt just då så det blev lite vad jag fick feeling för, mest pepp och upptempo, energigivande musik liksom.
  Men humöret ändrades på mig heeela tiden, ena stunden bah ge mig spirituell musica sen i nästa sekund blä stäng av byt genast

 9. Elin skriver:

  Hann aldrig med musik första gången… men nu (4 dagar över tiden) har jag två spellistor redo, en med bara musik jag gillar att lyssna på när jag går hemma och muschar

  https://open.spotify.com/playlist/6LTSYuZ0fXSoGNgouFwEhq?si=kRTxyY8FRpmN0dKXnmC-6g

  och en annan lista med min egna yogamusik. https://open.spotify.com/playlist/5lTVWnEsE5NqSjxucWEiNf?si=ZXgEKM5cTYGfKj1E_4a7FQ

 10. Amanda skriver:

  Jag har fått stora barn, dom säger att större barn lättare kan hjälpa till att komma ut 🧐
  Har inget att jämföra med och ingen källa men kanske känns tröstande 🙌

 11. Sofie skriver:

  Master! Med min mattematik är du alltså beräknad att föda på min födelsedag. Vill säga att runt då är den perfekta tiden att vara född på. Nils kommer ha sommarlov på sin födelsedag, kunna ha svenska jordgubbar på tårtan och när det vankas födelsedagskalas i framtiden kommer endå många kompisar kunna komma trots ”födelsedag under semestertider”. Han kommer även året han blir 18 inte vara född så sent på året att han får sitta och vänta på att gå på krogen 😅
  Mvh 27-åring om 4 dagar

 12. E skriver:

  Hade peppat med så bra * glad * musik. Och typ grejer jag lyssnade på mycket när hon var i magen så hon skulle känns igen sig när hon kommit (???) lyssnade exakt noll sekunder :))) vet inte om min kille lyssnade lite?
  Och min tjej vägde 4,5 kilo också. Har ju inget att jämföra med men sprack inget osv. Kan ju var skönt att höra att storleken kanske inte spelar så stor roll hehe

 13. Lina skriver:

  Lyssnade inte heller på musik. Kändes som det bara skulle störa koncentrationsförmågan. Kan tyvärr ej lyssna på musik och läsa böcker samtidigt, blir helt splittrad. 🙃

 14. Malin skriver:

  Jag lyssna på podcast när jag födde, fick mig att tänka på nåt annat! Lyssna på adam och kompani!

 15. Ing skriver:

  Jag hade gjort en spellista men ville inte alls ha på den när det väl gällde. Låg några timmar i ett badkar på förlossningen och blev plötsligt helt besatt av att lyssna på en gonggong. Försökte fånig otekniska man att hitta nån ”låt” på Spotify vilket absolut var överkurs för honom. Blev så himla frustrerad så jag spydde i en papperskorg.

 16. Elin skriver:

  Jag&min sambo hade förberett en jättemysig spellista som skulle spelas MEN det slutade med att jag enbart ville lyssna på One Direction så ongen är ju född till Up All Night till slut 🤷🏻‍♀️

 17. Lina skriver:

  Lyssnade inte heller på musik. Hade med en högtalare men vi glömde av tror jag. Jag satte telefonen på flygplansläge när vi kom in. Så skönt. Var ändå inne 20 h på förlossningen (öppnade mig långsamt) men vi pratade mycket, satt på bollen, andades lustgas (🙌🏼) och då är vi ändå personer som alltid har musik på hemma.. inte ens tänkt på det men tänkte på det nu när du skrev detta, så det kan bli!

 18. Hanna skriver:

  Så fort det började göra för ont ville jag absolut inte ha nån musik. Så störigt! Behövde fokus.
  Men innan lyssnade vi mest på musik vi gillar. Ingen speciell stil, i det läget var vi ju pepp och pirriga i mindset.

  Lycka till! Hoppas allt går smidigt och är så avundsjuk att du har det där första mötet med ditt barn framför dig. Så jävla fint är det att få titta in i dom för mörka ögonen för första gången.

 19. Linda skriver:

  Jag hann inte med att lyssna på någon musik! Men jag hade tänkt lyssna på låtar jag tycker om just nu. I bilen på väg till BB spelade vi musik och då hjälpte musiken mig att kunna fokusera på den och texterna istället för att bara tänka på hur ont jag hade det. När vi sedan kom till förlossningen gick allt supersnabbt. Högtalaren vi hade med oss blev kvar i bilen.

 20. Denise skriver:

  Jag lyssnade på sommarpratare. Hann igenom ett halvt avsnitt innan det var dags att krysta. Hade noll tankar på musik i det läget. Men nu i efterhand tänker jag att jag hade velat ha något peppande, typ träningsmusik, med bra text.

 21. Denise skriver:

  I feel it coming – The weekend Daft punk
  Push it – Salt-N-Pepa
  I’m coming out- Diana Ross

  Bland annat😅
  Sen peppiga låtar som ger mig energi när jag tränar.
  All lycka till👏🏼 Jag har 7 lååånga veckor kvar😴

 22. Camilla skriver:

  Jag födde tre veckor sedan och lyssnade på den spellistan som spelades på min
  Gravidyoga. Det funkade så bra! Kände mig så lugn och trygg hela tiden ❤️

 23. Sarah skriver:

  Hann inte heller lyssna på musik trots att förstå förlossningen tog ca 24h och andra 12h. Sov nog mest i början och sen när det vart lite värre så fokusera jag på andningen så kände att jag inte ville ha något som störde när jag gick in i min superandning i värkarna! 💪

 24. Sarah skriver:

  Kan tillägga att min andra låg +33% över på viktkurvan och vägde 4120g redan i v37 🤭

 25. Sandra skriver:

  Lyssnade inte på musik, låter säkert konstigt men jag tänkte liksom att jag inte ville att bebisen skulle födas till fel låt.😂 Så här i efterhand känns det som rätt beslut för jag personligen kan gå in i mig själv mycket bättre när det inte är en massa ljud runtomkring.😊 Dock så hade jag en period under lustgasens inflytande då jag låg och sjöng på Lars Winnerbäck.😛

 26. Anonym skriver:

  Jag lyssnade på musik jag kunde dansa till hemma, alltså typ bra gung liksom. Det va superbra för de första timmarna. Gungade nog ner honom en bit tänker jag, oavsett var det skön distraktion och kul!

 27. Martina skriver:

  Ingen musik här heller men jag sätter sällan på musik hemma heller 😂 hade jag valt hade jag haft First aid kit.

 28. Toraa skriver:

  Minns absolut inte vilken musik som spelades (om ens Nån?) men VILLE gärna föda första till ”here I am rock you like a hurricane”…

 29. Helena skriver:

  Jag gjorde en kortare spellista några veckor innan bf med musik som jag verkligen känner något för. Vart en salig blandning med både upptempo peppig musik och lite mer lugn känslosam som man kan dansa tryckare till typ.
  Hjälpte mig jättemycket under förlossningen faktiskt då jag kunde fokusera på musiken då och då och sjunga och dansa med till vissa låtar. (läs vagga omkring hängandes i gåstolen med epiduralen med mig haha) Hade alltså typ ”Spice up your life”, nån liveversion av Rihanna och typ indiepop från mina mer dansanta dagar haha
  Musiken var mer på i bakgrunden och jag blev halvt döv av det höga bruset från lustgasen så man kunde enkelt tuna in och ut från musiken vid behov kände jag

 30. Elin skriver:

  Jag hade helt tyst i rummet pga försökte koncentrera mig genom värkarna tills dom satte eda, då la jag mig och kollade serier på Netflix. När krystvärkarna kom igång satte vi på ”myslistan”. Passade bra för oss :))

 31. Christina skriver:

  Inget tips på musik tyvärr då jag inte hade någon spellista. Men dagen min dotter föddes så verkligen ösregnade det. Nästan nonstop. Och ljudet av regn blev länge väldigt starkt förknippat med förlossningen (som var en positiv upplevelse tack och lov :D) Lycka till med yoga/meditationsandningen! Det funkade bra för mig, gick in i min egen bubbla fullt ut, hehe. Pepp till dig!!

 32. Sofia skriver:

  Jag gjorde en spellista med lite blandat som jag gillar (björnstammen, lasse w & hiphop).Sen gjorde jag även en med meditationsmusik som jag tänkte använda. Meeen jag använde bara min ”blandlista” med låtar som jag kunde texten till och gungade omkring där i min lustgasbubbla. Blev bara provocerad av de där lugna tonerna väl på plats. Men det där gungandet är en av stunderna jag verkligen minns med stor glädje från förlossningen! :)

  P.s. Fasen va mysigt det är att följa dig nu i väntans tider. Jag går hemma med min 3 månaders och det känns lite som jag går här hemma och väntar MED dig. Det kommer gå kanon! Lycka till Hanna <3

 33. Ellen Adbåge skriver:

  Den här listan hade jag! Det funkade bättre för mig än peppiga låtar som jag också typ tar en löprunda till.

  https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DWZeKCadgRdKQ?si=TX_fuQJZSfq2UMJXww7NXA

  Fick komplimanger av barnmorskorna för denna lista, de sa att den var såå härlig att jobba till också 😬

 34. A. skriver:

  Hade en spellista till förlossning. Men när jag väl föder klarar jag absolut NOLL ljud. Är inne i mig själv liksom.

 35. Amanda skriver:

  Min dotter vägde 3900 typ och det är inget jag tänkt på i efterhand. Och inget jag tror påverkade förlossningen så mycket?

  Jag var inne på förlossningen i tolv timmar så hann med en del musik och olika ”faser”, peppig musik när jag satt på pilatesboll och hoppade igång värkarna och lite meditationsmusik typ i början när jag mest försökte andas mig igenom dem (för mig ”räckte” inte det utan jag behövde va lite mer aktiv för det skulle hända nåt). Sen i krystningsfasen var jag inte i skick att dja och inte min kille heller så då lyssnade jag nog inte på nåt. Eller så registrerade jag det inte pga försökte förstå hur man trycker ut barn och faktiskt göra det med. Kan absolut inte relatera till detta med att föda till en viss låt, men låter mycket mysigt.

  1. A. skriver:

   Är ju mer huvudomfånget som ställer till det. Min mellandotter hade (har) STORT huvud…Hon banande väg för sin lillasyster, det må jag säga 😅

 36. Cicci skriver:

  Lyssnade inte på någon musik, var bara i mitt egna huvud! Tror man ska satsa på lugn och feel good om man ska ha musik. Finns bara en stund i en förlossning som behöver ”go” enligt mig, och det är i krystvärkarna.

 37. Emma skriver:

  Plockade ihop en lista med allt som jag /vi gillar och körde på, peppigt och lugnt i salig blandning. Minns egentligen inte att jag hörde nåt av det men trodde ett tag mitt i krystfas att nån hade satt på Scooter (har aldrig lyssnat på Scooter frivilligt)…. Det var bara för mycket lustgas! 🙄

 38. Emma skriver:

  Jag lyssnade på sån musik som en kunde gunga i takt med, ergo typ träningsmusik eller sånt en bara gillar/blir glad av!

 39. V skriver:

  Lyssnade inte på någon musik. Min förlossning gick väldigt snabbt för att vara första gången. Första värken kring 16 och bebis föddes innan 20. När vi kom in till förlossningen var jag öppen 8 cm och hann vara inne ca 1 timme innan bebis var ute. Bästa och häftigaste jag varit med om! Så avundsjuk på dig som snart ska föda. Mäktig och så kraftfull upplevelse. Aldrig känt mig så levande även fast det såklart gjorde fruktansvärt ont. All lycka till er när det väl är dags. PS. Jag var förbannat less på alla som skulle skrämma upp mig inför förlossningen (medvetet eller omedvetet). Vill bara säga att du har livets upplevelse framför dig och jag skulle göra om det vilken dag som helst. DS.

 40. Sara skriver:

  Födde en pojk på över fyra kg, övade ingen andning innan och gick inga kurser och läste ingenting, min bm guidade mig så vansinnigt fint och undersköterskan var så jäkla synkad med mig! Lyssnade bara på cirkel of Life samt stad i ljus, riktiga brak dängor laddade jag upp med innan, under förlossningen blev det ingeN musik alls, jag hade feber och sov (dåsa bort) under hela förlossningen. Mådde piss av syrgasen och spydde det lilla jag ätit på morgonen och åt sen inget mer förrän fikat efter han kom ut! Och syrgasen tog bort mitt fokus helt så det slängde jag ner på golvet. Men vi åt vårt gotta under natten då vi missade kvällsfikat på BB så viktigt att ha med!! Jag var livrädd för Coronan och kände att jag inte ville få upp nån förväntning överhuvudtaget så sista månaderna försökte jag bara tömma huvudet på mina förväntningar helt. Fy vad långt och osammanhängande, första gången jag riktigt pratat om förlossningen

 41. A. skriver:

  Däremot har jag andats massor. Tagit varje värk så. Och genom att minnas att sänka mina axlar, slappna av i munnen osv. Och det har varit SÅ BRA.

 42. Anna skriver:

  Jag hade nog på radio? För mig var det så att jag gick in i mig själv och typ inte hörde/brydde mig? All uppmärksamhet gick åt till att andas och ta lustgas och försöka slappna av. Men jag är inte lika musikig som jag tror att du är obs obs. Men i och med att mycket handlar om att slappna av och dyka in i värkar och sånt där du vet så tror jag mer på lugn musik.
  Lycka till!!!

 43. Julia skriver:

  Är fyra dagar över mitt bf och varit sjukt stressad över att få en klump till bebis pga rädd för förlossningen🙃 min kompis tröstade mig med att jag har faktiskt inget att jämföra med då detta är vår första bebis, så oavsett hur stor/liten bebisen är kommer det vara jobbigt/göra ont/gå hur bra som helst! 😅

 44. Nathalie Persson skriver:

  Lyssnade på delfinljud på Spotify båda mina förlossningar! Haha är verkligen ingen delfinljudsmänniska över huvudtaget men det var så JÄVLA avslappnande. Hade på från start till stopp och var som i en dimma bland delfiner

 45. Lotta skriver:

  Lyssnade på poddar i början för hade någon märklig tanke om att det skulle distrahera (?!) mig. När det blev lite mer på riktigt gick jag över på träningsmusik, det funkade mycket bättre! :)

 46. Louice skriver:

  Yoga och meditationsmusik låter superbra. Jag kunde inte lyssna på ”vanlig” musik. Var så inne i min bubbla. Blev typ sur på musiken när vi provade.

 47. Jonna skriver:

  Hade också tänkt ha sån avslappningsmusik men väl inne på förlossningen fanns liksom inte en tanke på att börja fiffla med musik?! Och träningsmusik lite sådär peppande hade jag v e r k e l i g e n inte velat ha🙈😄

 48. Sara skriver:

  Båda mina bebisar har vägt 4,3 kg och det har gått jättebra! Brast grad 2 (av 4, 4 är värst) med första och grad 1 med andra och läkte fint. En kompis som fött 4 barn i olika storlekar sa att större är lättare, ger mer tyngdkraftshjälp typ, haha. Oroa dig inte <3

  Jag ville inte ha nån musik alls på någon av mina förlossningar! Trodde det innan men behövde helt tyst för att kunna koncentrera mig på att andas.

 49. Johanna skriver:

  Om det är ngn tröst är jag lika känslig gällande serier och nyheter utan att vara preggo..

 50. Malin skriver:

  Vi hade ingen musik, jag tyckte de var så mycket andra ljud att fokusera på som gjorde mig lugn. Ljudet av lustgasen (skämtar inte), alla blippljud från maskinerna, barnmorskan och min man =)

 51. Tove skriver:

  Spotifylistan Yoga & Meditation körde jag under värkarna hemma och en bra stund i förlossningsrummet.

 52. Anne skriver:

  Lyssnade inte heller pga inte kände för det, men rekommenderar lite olika moods. Dvs ngt peppande, men ocksa lungt – kan händer att ng säger du ska försöka ta en paus, kanske även sova lite (haha).
  Önsker dig en bra förlossning!

 53. Tanten skriver:

  Lisa Ekdahl 🥳

 54. Ingrid skriver:

  Ingen musik här heller. Vi skämtade om valljud osv. Det var hög nivå på skämten sådär mitt i natten.
  Födde fram en flicka på ståtliga 4 kg för snart en månad sen. Det gick bra. Gick två dagar över bf.

  Håller tummarna att han kommer snart er Nils! <3

 55. Henny skriver:

  Jag är en Hypnotherapist så jag spelade in mitt eget avslappningsband. Tror barnmorskorna var lite trötta på att höra min röst efter några timmar haha men det funkade jättebra för mig. Väntar mitt fjärde barn om två veckor och denna gång ska jag ha hemförlossning och sitta i en birthing pool och titta på Friends på Netflix hade jag tänkt :D Lycka till med födseln! (De där tillväxtultraljuden är inte så tillförlitliga, du kommer få en perfekt sized bebis, det är jag säker på)

  1. Jenny skriver:

   Jag tittade också på vänner hemma! Bästa idéen min man fått när han slog på det! Tror vi hann till ”we were on a break” avsnittet 😂

 56. Anonym skriver:

  3.Någon allmän lista på Spotify i själva födandet. Kan inte minnas låtar men jag ville ha mer pepp/tempo. Lyssnade på morgonpasset podd i värkpauserna när jag öppnade mig, för att min man hade lite svårt att hålla låda konstant utan att få någon respons. Hade även med en bok han kunde läsa för mig 😂

 57. Emilia skriver:

  Jag hade gjort i ordning nån valsång och yogamusik. Men när det väl hände kände jag bara ”håll käften” och stängde till och med av radion i bilen. Hade absolut inte velat ha någon poppig träningsmusik😅

 58. Johanna skriver:

  Jag körde med valljud

 59. Jenny skriver:

  Lyssnade inte heller på musik, hade gjort en lista med musik som gör mig glad men hade inte en tanke på nån jävla musik när jag väl låg där och tog i.

 60. M skriver:

  Jag lyssnade på er podd, helt sant!

  1. Hanapee skriver:

   SKRIKER

   1. M skriver:

    Minns vid något tillfälle under krystfasen att barnmorskan kommenterade ”gud vad de kan prata” (?)

 61. Lina skriver:

  Hade tänkt ha peppig musik men ville antingen ha det knäpptyst eller superlåg meditationsmusik för jag mådde så illa av smärtan. Väste åt barnmorskan och gänget att dom helst fick viska om dom skulle prata alls 😬😬😬😬

 62. Jennifer skriver:

  Lyssnade ej på musik. Fick eda och det var himmel tillsammans med otroliga mängder lustgas. Lustgasen gjorde sitt med en skön ”fylla” så mådde under omständigheterna bra under förlossningen. Hade jag lyssnat på musik hade jag nog gärna haft något lugnt då det är så mycket som händer som det är. Ska ev få en till liten en nästa vår så kanske ska fundera på lite musik då. Lätt iallafall ha samma buffé av smärtlindring 👏 Lycka till när det är dags. Du kommer göra ett strålande jobb!

 63. Jenny skriver:

  Hade lagt massa tid på att göra värsta listan… men när det väl gällde ville jag bara höra ”sol vind och vatten” 🤷‍♀️

  Innan det blev riktigt jobbigt såg vi vänner från första avsnitten. Rekommenderas starkt!!! Så tryggt och mysigt och noll krav på att följa med i nån slags story 👌

 64. Ida skriver:

  Hej Hanna. Jag gjorde en playlist med jätteflummig musik + lite favoritartister fast enbart lågmälda låtar. Garvar lite när jag kollar vad som finns där nu. Det är superlugna låtar/ljud som inte ”irriterar” mig vilket var det jag kände innan att jag behövde för att kunna ”gå in i mig själv”. Hade den under min andra förlossning. Första gången hade jag ingen musik, oklart varför. Det var 2011, man kanske inte hade portabla högtalare då? Prova sök på ”förlossningslistan” på Spotify om du vill sno någon låt! Den verkar finnas tillgänglig där. Lycka till ❤️.

 65. Ida skriver:

  Om jag hade varit du hade jag förberett två olika spellistor, så får du se vad som känns rätt då. Jag hade förberett massa innan, men blev istället att vi kollade på ”Husdrömmar sicilien” mellan värkarna tills vi åkte in till sjukhuset, haha! Men är ändå skönt att ha sånt färdigt så har man lite olika alternativ :)

 66. Klara skriver:

  Jag lyssnade på lugn musik de första timmarna under natten när jag bara kämpade på med värkarna. När det började närma sig och han skulle ner och ut och det var slitigt som fan lyssnade jag på en peppig lista med låtar jag älskar. Vill minnas att det gav extra kraft när jag lyckades höra någon låt jag kände igen när det var som jävligast. Stort lycka till när det är dags! Du kommer fixa det galant!!

 67. Malin E skriver:

  Lyssnade på lugn och snäll musik och det var perfekt! Fick pepp nog av kraften i kroppen (?) och mellan värkarna var det skönt att slippa dunkadunk och istället få bli lugn. I själva värkarna var det ju så fullt fokus på annat (de otroliga föda utan rädsla-redskapen tex) att musiken inte hördes. Säkert funkar din meditationsmusik toppen! LYCKA TILL!!!!!

 68. Amanda skriver:

  Jag gjorde värsta peppiga låtlistan med Timbuktu, Veronica Maggio, Håkan, lite italienska skön musik. Lyssnade inte ett skit på musik! Min man satte på musiken i början av förlossningen och mitt i lustgasruset skrek jag ”stäng av skiten”. Haha. Men det är nog väldigt individuellt.
  Jag ville bara fokusera på själva födandet. Och lustgasen!!! Älskade lustgasen! Älskade att känna mig full igen. I slutet av varje värk tänkte jag ”nu drar jag ett extra andetag med lustgasen för det är jag fan värd!” Haha.

  Kör hårt hanna! Do your own thing!
  / Amanda (barnmorskan som födde sitt första barn för en månad sedan!)

 69. Sofia skriver:

  Jag är som du och älskar P4! Så vi lyssnade på P4 när vi kom in och värkarna fortfarande var hanterbara, kändes tryggt och mysigt. Sen när det blev lite mer intensivt så orkade jag inte med alla röster som pratade och ville bara höra musik jag kan till 1000% så det blev gymnasietrygghetsmusiken Håkan Hellström :) Lycka till nu, du är grym!

 70. Magdalena skriver:

  Jag hade en pepp-lista! Bl.a Metallica och 50 cent 😂 den var dock inte på hela tiden såklart…

 71. Jenny skriver:

  Min dotter är född till New York av Alicia Keys. Älskar det! Jag ville ha mysig lugn musik 😍

 72. Malin skriver:

  Jag hade gjort en lång jävla lista med alla favoriter. När jag badade det första jag gjorde på förlossningen satte min man igång Färska Prinzen som obs var med på listan, han tog inte ett exekutivt beslut. Sen någon timme in blev jag bara förbannad på att ”rätt” låt aldrig shufflades fram. Väste åt honom mellan värkarna att byta, röt vid nått tillfälle. Vi körde utan musik merparten av timmarna innan barnet behagade komma ut, rekommenderas också!!

 73. Alex skriver:

  Första förlossningen var jag 7 cm öppen när jag kom in men hann ändå bada och lyssna på spamusik. Var så skönt och hjälpte mycket!

  Andra förlossningen var jag bara 2 cm öppen när jag åkte in och fick inte komma in. Väntade en stund utanför och försökte igen och var 4 cm öppen och hann inte fundera på någon musik eftersom det gick fort som sjutton och värkarna var så mycket värre än första gången och bebis föddes 1 timme och 50 minuter efter jag blivit inskriven.

 74. Isa skriver:

  Man har NOLL skyldighet att ta lyssna/titta på hemska nyheter. Jag stänger alltid av om det blir för hemskt, oftast med barn eller djur som far illa. Har insett att för världen i stort gör det ingen skillnad om jag nås av den vidriga nyheten eller ej, men för mig personligen blir det härdsmälta. Så varför ska jag lyssna då? Dessutom upplever jag att nyhetsrapporteringen har förråats i takt med att traditionell media urholkas när ingen vill betala för bra journalistik. Då blir det viktigare med chockfaktor -> klick. Så tänker också att problemet inte bara ligger hos mig utan också är strukturellt.

  Hade ingen musik under mina förlossningar, ville bara ha lugn och ro. Men gör några olika spellistor och se vilken du känner för när det gäller?

 75. Anna skriver:

  Lyssnade inte på någon musik. Tittade dock på planet Earth med min man under värkarbetet hemma, helt perfekt att se på! Inget man behövde engagera sig i men tillräckligt distraherande.
  Lycka till när det är dags! Tänker på dig :)

 76. Viktoria skriver:

  Vägrade musik båda förlossningarna! Eller något ljud öht. Blev så arg bara dom frågade om dom skulle sätta igång radion minns jag. Nu i efterhand känns det ju som att det borde varit lite gött att ha musik men barnafödar-jag tyckte visst inte det? Men LUSTGAS. Absolut bästa med att föda barn. Ja, och träffa sitt barn då. Såklart

 77. Sara skriver:

  Min förlossning gick supersnabbt, var bara inne på förlossningen i 1,5 h innan han va ute. Ingen musik, inget snax, ingenting hanns med. MEN sen fick jag åka till operation pga sy spricka och ta ut lite moderkaka som satt fast JAJA NOG MED DETALJER NU KOMMER JAG TILL SKOTT, där lyssnade vi (jag och operationspersonalen alltså) på covers av kända låtar, typ nån HISSMUSIK eller lite jazziga (?) varianter av I WANNA KNOW WHAT LOVE IS och andra *tidlösa* hits. Helt otroligt märkligt. Personalen sjöng med. Jag fnissade. Läkaren som skulle sy kom in och ba ”öööh vad lyssnar ni på??” och syrrorna och dom som va där ba helt oförstående: ”skön musik”. Jaja. Hade kanske inte velat ha nåt annat heller vad vet jag.

 78. Su skriver:

  Hade gjort lista i förväg som vi lyssnade på större delen av tiden på förlossningen. Var jätteskönt! Hade låtar som jag annars lyssnar på, men hade fokuserat på lugna låtar främst för att inte bli stressad. 😊 Missade vilken låt som spelades när hon kom men kollade upp i efterhand (vilket man kan på Spotify) och fick då veta att hon föddes till Alicia Keys – This girl is on fire. 😅

  Hade graviditetsdiabetes så var på många tillväxtsultraljud. Hon beräknades vara typ normalstor (3,6 kg) men kom ut och vägde 3,1 så det behöver inte betyda något. 😊

 79. Anna skriver:

  Jag brydde mig verkligen inte pga fokuserade på nåt annat inombords men min partner ville lyssna på en podd med Alexander bard? Så vi gjorde det. Haha. Hade aldrig gått med på om jag varit vid mina sinnens fulla bruk :-)

 80. Johanna skriver:

  Första förlossningen var jag öppen 9 cm när jag kom in så hann inte med smärtlindring (testade lustgas som var vidrigt tycker jag så avstod den) så jag hade full fokus på att andas. Andra barnet föddes i bilen. Möjligen att vi hade radion på. Jag kan säga att jag ärligt inte skulle ha märkt om det var musik på i bakgrunden eller inte på någon av förlossningarna, var liksom så inne i att föda barn så allt runt om försvann. Skulle jag föda fler barn skulle jag lätt vilja ha podden Kompaniet i högtalaren 😄

 81. Lina skriver:

  Alltså min bebis kom ut och vi var helt tagna av hur liten och pluttig hon var. 4868 (?!) g vägde hon in på. Jobbig men ändå kul och hanterbar förlossning och två stygn. Storleken är inte allt! Lycka till oavsett storlek på barnet!

  1. Emma skriver:

   Hahaha! Skrattade åt denna! Vår son vägde 4900 och min första tanke var ”shit, vad tjock han är!”. Såg ut som en liten Michelin-gubbe😂.

 82. Linda skriver:

  Hade gjort en spellista med blandat peppiga och lugna låtar. Under förlossningen lyssnade jag på en låt och sen ville jag inte höra något mer. Och då fanns verkligen tiden, men ville liksom bara ha det tyst. Hade innan visualiserat att hon skulle komma ut till en viss låt osv.

 83. Amanda skriver:

  Jag hade lagt ett halvår på att pussla ihop en perfekt spellista. Men så blev förlossningen tyvärr rätt jobbig. Så när jag väl låg där så var jag bara arg och hatade varenda låt jag försökte lyssna på. Men när jag fick min första eda så kröp jag och min man ihop på sängen så gott det gick och lyssnade på er podd. Kändes genast tusen ggr bättre då ❤

  1. Hanapee skriver:

   Grinar.

 84. Lina skriver:

  Lyssnade inte en sekund faktiskt, störde mest?? men jag födde en unge på 4,8 kg (gick över tiden 2v) och det gick kanon. Har inget att jämföra med än men det kändes inte som värre än en ’genomsnittsförlossning’ om man kan säga så haha? Visste ju inte hur stor hon va hehe. Min bm sa att man föder generellt sett det barn som kroppen klarar av, jag skulle inte haka upp mig på det <3. Kommer bli jättebra, heja!!!

 85. Emma Olofsdotter skriver:

  Hade en peppig spellista. Under förlossningen kunde jag inte tänka mindre på musik. Under värkar eter hemma låg jag och tittade på Pelle Svanslös julkalender🙃. Frågor på det?

 86. Linnea skriver:

  Lyssnad smycket på regina spektor! Var också skitjobbig mot bm och ba ”ssschhhh lyssna nu! Lyssna nu vad hon sjunger! Sååå braaaa” du vet som en full människa på fest? Lustgas assså ❤️

 87. Astrid skriver:

  Hade gjort en superbra playlist med yogamusik. Men slutade med att jag istället kollade på filmen bad moms och när det började göra ondare blev jag väldigt introvert och ville bara att det skulle vara tyst.
  Lycka till Hanna, du är grym!

 88. Rebecca skriver:

  Jag hade laddat med en lista blandad av pop, rock, feelgood. Riktig ”mix tape” så att säga! Hade så skön stämning hela förlossningen (även om jag tidvis var så hög av lustgas att jag inte hörde musiken). Barnmorskorna jag hade nynna med och så fort någon av de mer känslomässiga låtarna (för mig) kom och jag inte var in the mood för det så shuffla vi spellistan! Det var bland annat :Lars Winnerbäck- för dig, Sven Ingvars – två mörka ögon, red hot chili Peppers – Tell me baby, Marvin Gaye – it takes two, The royal concept – cabin down below, cold war kids-can we hang on, Daniel norgren-what ever turns you on och First aid kid-perfect places, Maja ivarsson-mitt bästa för dig, för att nämna några!
  Det gjorde hela min förlossning att ha musik jag gillade, och nu har vi sparat listan och våran Berra blir lugn av att lyssna på den nu 6 månader efter!

 89. SARA skriver:

  Har ej haft musik när jag fött mina barn, men när jag tar lustgas så låter det som techno (wtf??!!!!) i mitt huvud. Sååååå, mina ungar har alltså fötts till inre techno… Hepp. Så kan det bli. (P.S. Med första gick jag 16 dagar över BF och han kom ut bara 3,2 kilo tung, så övertid behöver inte betyda jättebebis. Och tillväxtultraljud har stor felmarginal. (Dock har jag hört att det är enklare att föda större barn!)) Lycka till!

  1. Sofia skriver:

   Hahahaha, inre techno :D

 90. Lisa skriver:

  Hade tänkt ha musik under förlossningen men ville absolut inte ha några som helst intryck över huvudtaget. Lyssnade lite innan det drog igång ordentligt men kändes bara störande. Ville inte heller ha några snacks utan bara vatten och piggelin! Det är dock mitt bästa tips – ta med isglass!

 91. Rebecka B skriver:

  Tänk så många gånger jag tänkt skriva till dig under åren! Har följt din och Martins pod slaviskt i alla år, följt din blogg – men aldrig vågat skriva! Nu gör jag det.

  Jag födde en liten tjej för cirka två månader sedan och hade det rätt gött med musik som var mer upptempo än meditativ.

  Jag delade en spellista med mina bästa tjejkompisar och bad dem lägga in peppande, lite ”du är en grym kvinna”-musik som de vet/trodde jag gillade.

  Kände mig faktiskt rätt peppad när jag satt där och vrålade ”Who run the world?!” i syrgasmasken och höll takten på pilatesbollen! För mig var det liksom lite skönt att fokusera på något annat än kroppen när man inte kunnat vara annat än hyperfokuserad på just den i flera timmar! Också kul att få musik som man delat med sina favoritkvinnor!

  Oavsett musikval – lycka till, till både dig och Anton!

 92. Em skriver:

  Var SÅ preppad och peppad inför förlossning: hade gjort både en ”pepplista” och ”softa favoriter” på Spotify pga att jag hört att många trodde att de ville ha peppig musik och sen var det enda de väl ville lyssna på under förlossningen lugn musik…
  Jag hade också med mig ljusslingor som jag skulle sätta upp, sjalar som skulle läggas över fåtölj för att göra det mer ”hemma”, hade godis och bars och fan-och-hans-moster-typ. Min man fick släpa omkring på världens största väska plus kylväska plus någon extra väska också – jag klarade inte av att bära något alls. För när vi väl åkte in (efter 4 timmar hemma med galen smärta – jag hade ju tänkt att jag skulle äta choklad och god mat och vänta ut latensfas hemma…) så kunde jag inte bära något alls, knappt gå upprätt av smärtan.
  Väl inne på förlossningen var jag öppen 10cm, fick förlossningsrum omgående och alla väskor med högtalare och sjalar och godis slängdes i ett hörn och var helt orörda fram tills vi kom upp på BB med en underbar liten tjej på 4,290gr. Väl där kom i alla fall godiset fram…

 93. Signe skriver:

  Jag valde att bara ta dansmusik med lättsjungen text! Lyssnade medan jag inväntade krystvärkarna. Min upplevelse att jag stod med gåstolen och rockade loss en timme innan bebisen kom sprack när jag fick se filmen min partner spelade in under den sekvensen, jag rör mig knappt och verkar vara helt inåt bunden, och det som jag trodde var att jag sjöng för full hals var mer låga grisljud. Som jag har skrattat åt den filmen då jag verkligen upplevde att jag tog förlossningsrummet med storm med mina moves och skönsång! 😅 lustgasen kan ju helt klart varit med i försköningen i min hjärna!

 94. Linda skriver:

  Jag har gått kalaslänge över tiden med två barn och min barnmorska sa en så bra sak när jag var orolig över vikten, att det gör inte så mkt till om de är lite tjocka på magen o kroppen, de hinner ju inte få så mkt större huvud eller axlar vilket ju är bökigast att få ut! De har varit stora båda två men allt har gått bra och så otroligt skönt med lite stabil bebis när de är ute.

 95. En annan Bella skriver:

  Andra födandes skrik..

  Och min egen sångröst när jag sjöng i duschen

 96. Denise skriver:

  Lyssnade på och födde till Bon Iver! BÄSTA! Var viktigt att vår lilla bebis inte skulle födas till nån mellolåt eller housedunk. Hoppas liksom att han nu får bra musiksmak senare i livet när det var det första han hörde utanför magen.

  1. S skriver:

   hahaha sådär tänkte min sambo med, han la enorm vikt vid (och tänkte på det i veckor innan) vad det första bebisen skulle lyssna på skulle bli. det slutade med hans favoritsångare som gör country och bluegrass-musik, så har skitmysiga filmer från förlossningen när han sitter med en några minuter gammal bebis i famnen och högtidligt ska spela upp musik för honom 💛 gud vad jag saknar det!

 97. Anna skriver:

  Blev ingen musik på någon av mina förlossningar. Vi var bara på förlossningen över natten och det var så lugnt och tyst så det kändes konstigt med musik. Kunde njuta av tystnaden och kände att det hjälpte mig att fokusera. Detta var nytt och otippat för mig som vanligtvis alltid har musik på och som kom dit med massa spellistor redo 😊

  Lyssnade däremot jättemycket på avslappningsmusik på bb efteråt (någon lista med lugnt pianospel vi hittade på Spotify bara). Både jag och min kille var så sjukt uppe i varv så det behövdes. Ganska svårt att slappna av när man precis fött barn, trots att man är svintrött av samma anledning 😊

 98. J skriver:

  Hade låten ”cant keep it in” med cat stevens med på båda mina förlossningslistor Jag och sambon fnissade varje gång den kom på.

  På första förlossningen valde en av barnmorskorna en låt som dom tyckte var en classic förlossningslåt ”ring of fire” med Johnny Cash. 😂

  Andra barnet vägde 4.2 kg och blev inte ens en repa. Huvudet banar väl vägen för kroppen så lite hull kändes bara bra nu när jag födde i coronatider 😁

 99. Mari skriver:

  Hade The Strokes album First Impressions of Earth. Bara för att det var ett av mina favoritband då.

 100. Matilda skriver:

  Herregud att dela bebisbubblan med Jojje och att era kids verkligen kommer växa upp med varandra och förmodligen dela många barndomsminnen?? Dröm dröm!!

 101. Linn skriver:

  Hade förberett en jävligt ”peppig” lista men sen när min sambo satte på den blev jag irriterad och ville ha det tyst så jag kunde fokusera och andas och ”höra ordentligt på BM” hahahahaha ingenting blir fan som man tänkt sig med en förlossning iaf. MEN DET ÄR SÅ JÄVLA MÄKTIGT!! Du kommer lösa det så bra!!! Heja dig!

 102. EJ skriver:

  Haha.
  Lyssnade på Modern family-introt 🤔 Vi hade på Modern family hela natten med värkar och sen Nyhetsmorgon. Väldigt bra bakgrundsljud, men såg NOLL av det. Skärmen var inte ens synlig för någon i salen. Min kille och barnmorskan skämtade om att de aldrig haft så bra koll på dagens nyheter och jag hade inte hört en enda nyhet. Fullt upp och helt uppe i mig själv – men blev arg när de ens pratade om att stänga av eller när det råkade bli stopp.

 103. DPT skriver:

  Hade fixat lista, var beredd, men i slutändan så blev jag så orimligt störd av att min man ANDADES så jag bad honom gå å lägga sig… Han blev sen väckt av personalen när det blev akut kejsarsnitt.

 104. Anna skriver:

  Jag hade planerat att göra en ””magisk förlossnings-playlist”” men kände nog sån press att det aldrig blev av.
  Vi hade med högtalare och min kille fick order om att sätta på min ”löparlista” eftersom det bara är låtar där som ger mig energi. Sen fanns det vissa jag bara inte pallade med, typ Maskinen, så jag skrek också ”byt!!” stup i kvarten.
  Har en så mysig video från när jag är kanske 9 cm öppen, guppar på en boll, har massa lustgas, min kille står bakom mig och ”Nästan där” med Ana Diaz spelandes i bakgrunden.
  Låter kanske lökigt men det gjorde (och gör fortfarande!) mig så lycklig och det var också en låt jag lyssnade mycket på när jag var nykär i min kille.

  Min son vägde 4,25 men det som är bra är att större barn ofta är väldigt vakna och att du inte behöver oroa dig för att han är för liten osv.

  Önskar dig verkligen en positiv förlossningsupplevelse. Jag längtar tills nästa barn (och då fick vi ändå göra akut kejsarsnitt efter en jävligt långdragen förlossning). Allt blir bra! <3

  För övrigt: du ser ut som en höggravid, spirituell och rofylld madonna eller nåt på bilden.

  Fet jävla kram och en massa pepp!!!

 105. Linn skriver:

  Varvade mellan Diana Ross – Im coming out (pga nervositeten så ville jag skoja till det) och Ängeln i rummet med Eva Dahlgren pga dotter i magen och den låten gav mig kraft under hela gravven.

 106. Martina skriver:

  Jag blev satt igång 2 veckor innan BF pga för stort bebis. Han var också nästan 4,5 kg. Men jag är också diabetiker så det var lite väntat. Men pga av det så var jag inlagd i några dagar innan förlossningen kom igång. När den väl gjorde det och jag hade fått epidural så låg jag och väntade på att komma in i den aktiva fasen lyssnades på Sarah Klang. Det var inte planerat. Men jag hade köpt led stearinljus, och Sarahs röst passade bara perfekt. Det var helt underbart att ligga och slappna av i det flimrande ljuset medan min kropp arbetade, och jag märkte nada. Det var underbart, blir helt varm när jag tänker på det.

 107. Johanna skriver:

  Lyssnade inte, var alldeles för inne i att koncentrera mig på annat 😅 Har så svårt att tänka mig in i varför en vill ha musik på denna stund, vill ”vara där” och typ höra barnmorskan och fokusera ostört..? Men där emot innan han kom ut när jag låg och chilla med epiduralen hade jag kunnat tänkt mig kanske! Blev dock inte, låg och skicka kort istället till folk ”på gång nu!”

 108. Nathalie skriver:

  Min bebis var beräknad att väga 4,5 kilo enligt två tillväxtultraljud i vecka 32 och 38. Han vägde 3,7 kilo vid födsel så försök tänka bort det, stämmer sällan!

 109. J skriver:

  Jag trodde att jag skulle vilja ha typ swedish house maffia eller annan peppig träningsmusik men det visade sig att föda barn (för mig iaf) inte alls var som ett energifyllt cardiopass utan snarare en lång prövning i att hålla ut och andas. Slutade med att det enda jag godtog var något med rapparen Andre 3000, han har så lugn röst hehe. Min sambo fick jobba hårt för att hitta hela hans repertoar (som mestadels består av att han gästar låtar, dvs vääldigt svårt att hitta).

 110. Sofia skriver:

  Jag hade gjort iordning en spellista med lugn musik med artister jag gillar, som Lana Del Rey, Courtney Marie Andrews och Sarah Klang. Den satte vi igång när vi kom till förlossningen och älskar Spotify som går över i radio sedan för den var inte tillräckligt lång… Fick lite hallucinationer av Lana Del Rey i övrigt toppen med musik som inger lugn.
  Min sambo har råkat sätta på listan några gånger när vi har middagsgäster hemma…

 111. Linda skriver:

  Hann inte med någon musik och var så fokuserad så hade nog inte hört ändå.
  Glassbilen körde runt i vårt kvarter när jag var hemma och tog värkar så jag förknippar den truddelutten med förlossningen.

 112. Lillie skriver:

  Ingen musik under själva födandet. Däremot under helvetets värkarbete/utdragen latensfas var musiken min räddning?! Satte i lurar, var jättearg, ville vara ensam och gå och vagga i korridoren. Lyssnar alltså inte alls på sån här musik annars men hade tre låtar på repeat;
  Highest in the room m travis scott, praise the lord-asap rocky och medicated med wiz khalifa. Ja, och på slutet även ”smoke a ni**a” – Juicy J. Vet inte varför men dessa låtar gav mig en sån extrem styrka att fortsätta. Och blir typ tårögd när jag hör dem idag haha

 113. Lina skriver:

  Haha mår så gott åt alla kommentarer! Underbara! Min första tjej väntade jag lääänge hemma innan vi åkte in och såg en hel säsong mad men innan värkarna blev ohanterbara. Hade ingen musik utan ville vara helt ZEN 😊😊 däremot lyssnade vi på Enya på bb o åt upp allt snacks (snåla inte på snackset o beställ ev online pizza till BB) vilket var ljuvligt! Andra barnet gick så jädrans fort och var rätt aggressiv i sinnet pga grov smärta. Ingen musik där heller o åkte hem så snart jag kunde! Kände att jag nog bara blir förbannad om musiken drar igång haha 😂😂

 114. Julia skriver:

  Alltså varken den planerade musiken eller godiset kom till användning. Nån hade sagt att det var bra att ha med tuggummi för att man blev torr i munnen. Det var det enda som kom till användning. Det fick min man tugga för att jag fick PANIK av hans andedräkt. Jag ägnade mig mest åt lustgas och när jag inte halvt lustgasade Ihjäl mig själv hade jag tydligen erbjudit lustgas åt alla i rummet samtidigt som jag väste fram att det var bättre än gin&tonic. Min man trodde att barnet skulle lvuas på stört😀

 115. Carro skriver:

  Hade ingen musik alls, men när jag var uppe på min högsta lustgas-topp hörde jag Jon Henriks låt ”Daniels jojk”. Vem är jag ens???

 116. Jessica skriver:

  Tyvärr var ljudet av mina egna skrik det jag hörde eftersom jag var öppen 8 cm 5 timmar och det var någon olycka så kunde inte få ryggmärgsbedövning .

  (Personalbrist)

  Det var fullt på förlossningen och flera stycken som ville ha eda fick inte det. Det var en högljudd kväll där de som hade spellistor inte lärt hört dom.

  Mina andra två förlossningar har vart toppen men mest lyssnat på poddar (fick eda då) (:

 117. Mary skriver:

  Lyssna på LUCHS, tex Ljusnan, Red Gold Yesterday eller Solskur 🤍

 118. Ida skriver:

  Gjorde TUL på min andra då första var väldigt stor. Fick besked på TUL (två veckor före bf) att han då låg på 4,6 kg… Blev igångsatt två dagar senare för att han inte skulle hinna bli större. Men ut kom ett barn på smidiga 3,7 kg. Så man hade räknat fel på nästan ett kilo, visade sig att han hade en jävla kulmage och att det lurat barnmorskan som gjorde TULet. Hoppas att Nisse bara är lite småtjock över magen han med!

  Angående musik på förlossningen så hade vi radio skvalande i bakgrunden båda förlossningarna. När det blev kämpigt med värkarna var jag någon helt annanstans i sinnet och reflekterade inte alls över musik eller ljud. Hade förberett spellistor, men orkade bara lyssna på dem i början. Sen sa en av barnmorskorna att jag skulle undvika att ha med telefonen i sängen (hade ej trådlösa lurar på den tiden) pga störde apparaturen….. Vilket så klart var ren bullshit!

  Lycka till nu, tänk hela tiden på att du gör ditt bästa under förlossningen- för det kommer du göra!

 119. Matilda skriver:

  Så avundsjuk på dig som ska få föda barn❤️ Bara kommit ”halvvägs” två gånger men fortfarande det mäktigaste jag vart med om i livet. Längtar tills jag kommit igenom en hel graviditet och ligger där med en antagligen ganska ful men så älskad unge på bröstet. DÖR AV LÄNGT!!!!

 120. Pelle skriver:

  Men vänta, vad betyder ”BF” då? Haha! Jag är sämst.

  1. Ida skriver:

   Googla?

 121. Amelie skriver:

  Jag hade på P4 i bakgrunden, kändes tryggt att det liksom puttrade på under tiden! Hade gjort en spellista men var noll procent sugen på den när det väl var dags. Angående storlek på bebis; min första vägde 5 kg och min andra 4,8 kg och det gick finfint, inga bristningar eller så. Enligt barnmorskan spelar det inte så stor roll med hur mycket hull de har eftersom huvudet (som är störst) ju kommer ut först och liksom banar väg! Vet inte om det här var lugnande eller tvärtom hehe men vill bara intyga att stor bebis behöver inte betyda jobbigare förlossning! Lycka till när det är dags!!

 122. Johanna skriver:

  Jag hade ägnat en hel del tid till den perfekta spellistan på Spotify. Det var mwuana och Einar bland annat. Jag trodde jag ville ha tung hiphop och trodde det skulle peppa mig. När min sambo satte på låtarna skrek jag till honom: STÄNG AV DEN HÄR SKITEN!
  Han gjorde som han blev tillsagd och satte istället på coffee table jazz 😂 Barnmorskorna och undersköterskorna tyckte vi hade sååå trevlig musik på..

 123. Anonym skriver:

  Nu sista hade vi radion på, det var jullåtar, men hög på lustgas så lät det som världens dunka dunka låt 😂🤷🏽‍♀️

 124. ML skriver:

  Ååh, hade gjort en underbar spellista (eller nej, gav min kille den uppgiften någon vecka i förväg och gav sedan lite feedback). MEN kan ju knappt lyssna på låtarna nu utan att grina sönder (4,5 månader efter) pga så undervar upplevelse. Fan vad fint det var att föda barn. OM du har musik och tycker det är mysigt att veta vilken låt bebisen föds till – be stödpersonen att hålla koll. Jag gick så in i mig själv så jag hade svårt att minnas och antar att det är rätt vanligt.

 125. Anna skriver:

  Klarade inte av något ljud alls. Blev igångsatt och låg således inne i två dygn och hade tvn på ljudlös hela tiden. Första låten hela lilla familjen lyssnade på när lilltoken låg och ammade första slurkarna var ”Den minsta av segrar”. Gud jag bölar nu

 126. M skriver:

  Jag lyssnade på meditationsmusik plus Beatles – Here comes the sun. Lyssnade inte så jättemycket på musik på förlossningen, det kändes för privat att dela med personalen på något sätt? Fick en del komplikationer och hade läkare, bm och undersköterska inne mycket på rummet och då kändes det inte så aktuellt att lyssna på den förlossningsmusik som jag hade valt ut. Jag lyssnade mycket på musiken på BB istället. Sonen föddes med akut kejsarsnitt så tidig hemgång var inte aktuell och var på BB själv två dagar med sonen pga besöksförbudet som hade införts en vecka tidigare. Inget av det där kändes hemskt där och då, allt var så stort så jag accepterade alla omständigheter som var :)

 127. Matilda skriver:

  Musik var inte på kartan, trots att jag var på förlossning i nästan två dygn (don’t worry, ett av dem var chill-värkar och bara trevligt. Var där pga tidig vattenavgång och de ville ha koll bara), men tror det är lite som vilken sorts barnmorska en föreställer sig en vill ha under förlossningen?

  Vi var med i ett projekt där en barnmorska vi kände och hade gått till under graviditeten skulle vara med under den intensiva delen av förlossningen. Det var tre st bm i vårt team och under hela graviditeten hoppades jag att en av de två suppereppade, glada och utåtriktade bms skulle vara med. När väl förlossning började närma sig sluttampen (eller ja, blev akut snitt men timmarna innan) så var jag SÅ glad att det var den lugna, lite tråkiga (förlåt, hon var inte det egentligen, bara trodde det liksom) och som upplevdes som lite äldre som hade jour. Just då behövde jag en trygg, lugn och välbekant bm som stöd.

  Tänker att det kan vara så med musik också. Antingen behövd ‘spela shorline’ eller ‘singing in the shower, eller så behövs delfinljud, barnmusik, klassiskt eller vad det nu kan vara. Var beredd på allt!

 128. Amanda skriver:

  Var på tillväxtultraljud och BM tippade på en stor bebis, minns ej exakt vikt. Gick över 12 dagar men bebis var precis normalstor. Så bedömningen på tillväxt-ul behöver inte stämma!

 129. A skriver:

  Lustgas + musik är en bra kombo! Lyssnade på lugn svensk pop vilket var så bra att föda till. Hjälpte mig att andas i lugnt takt och så himla fina texter att fokusera på. Typ Amason, Annika Norlin, Senabo Sey, Dolce osv

 130. S skriver:

  tog typ hela värkarbetet hemma, då lyssnade jag på podd för att ~•distrahera•~ lite (my favorite murder, haha) och så försökte min sambo få mig att se på motorprogrammet top gear (???????) klockan tre på morgonen när jag hade asont. mmm.

  inne på förlossningen hade vi ingen musik, kom in fullt öppen så det var bara fullt ös med barnmorska och sköterska i rummet hela tiden och massa prat och sånt. men hade jag fått välja hade jag fan satt på black sabbath eller motörhead eller nåt med lite ös i eftersom det kändes så jävla metal med krafterna i kroppen och det sjuka trycket som blir! så ace of spades tänker jag alltid på när jag tänker på hur det kändes när Henry kom ut haha :) och ja, de räknade fel på hans beräknade födelsevikt också! stressa inte över det, kroppen sköter sig fantastiskt bra om man bara försöker följa med och låta den göra sitt. min bästa tanke har faktiskt varit att ”ut kommer han förr eller senare, vare sig jag vill eller inte” för att så äre ju faktiskt i slutändan. han skulle ju fan bara ut, då är det ingen ide att jag kämpar emot det för jag kan faktiskt inte hindra ett skit 🤷🏼‍♀️ så lita på din kropp, den har ju skött graviditeten exemplariskt så varför skulle inte födseln gå lika bra och tänk på att han kommer komma hur fan du än gör. och tänk på att kunna böja dig ner och andas genom näsan och att det snart är slut!!! fyfan vad skönt det var.

 131. Matilda skriver:

  Tänker på dig! Snart är han här :) Vill höra allt i podden sen.

 132. Linda skriver:

  Jag hade förberett en väldigt lång låtlista med bara peppiga och härliga låtar. Men när jag väl kom in till förlossningen ville jag bara ha det helt tyst. Ville inte ens använda lustgasen eftersom den lät för mycket :) så min slutsats är att det inte går att förutse vad en vill eller inte vill ha när en väl står där på förlossningen.

 133. 🙂 skriver:

  Min bebis kom ut lång & smal. Trotts att jag gick upp 28 kilo. Helt sjukt trodde han skulle väga minst 10-15 kilo 😅.

  Hade bärbar högtalare med som användes under hela förlossningen & dygnet runt på BB. Var så skönt att inte höra pip-ljud & bebisar som gnällde i rummen in till.
  (För vår bebis gnällde såklart inte 🙃).

  Badade två gånger. Önskar dock att jag hade badat i ett släkt badrum som Sofia Wood, lät så himla mysigt & avslappnande att bara ligga där och vara i värkarna. Men de mindes jag inte när de var min tur så hade tänd taklampa (sjukt omysigt) och hade för varmt vatten så tuppade typ av lite.

  Spellistan vi körde heter ” the most beautyful song in the world” på Spotify.

  Körde den dygnet runt innan, under & efter förlossningen tröttnade först när han var kanske 6 månader & då hade vi typ lyssnat på den i 9 månader sammanlagt hahah. Dock uppdaterar de den så kanske inte alls lika bra nu 😅

 134. Malin skriver:

  Jag fattar 0 när ni pratar spellistor. Varken första eller andra gången har jag haft ”dötid”. Det är ju fan värkar hela tiden som man inte chillar sig igenom precis.
  Det skulle vara när ungen var ute och man väntar i 6h att de ska ”godkänna” ungen.

  När är det ”dötid” egentligen? :P

 135. I skriver:

  Det enda jag lyssnade på var musiken i mitt eget huvud. Fick världens karatefylla av lustgasen. Hallucinerade om minttu-shots när jag kräktes, svingade kräkpåsen i ansiktet på barnmorskan och dansade sedan glatt vidare, som i ungdomens glansdagar. Killen och barnmorskestudenten fikade och kollade på.

 136. Malin skriver:

  Lyssnade inte på musik, fullt fokus låg på att följa barnmorskans uppmaningar om att ändra läge var femte minut (kändes det som) för hjärtljuden gick ned…och innan det så var det natt och då pallade jag ingen jäkla musik för killen sov i den där pappasängen på förlossningen och jag mäktade inte med att fippla med spellistan.

  Juste, min unge kräktes fostervatten i typ tre dygn och det var skitläskigt. Ungen liksom krampade och såg ut att dö men det är tydligen vanligt och ja ungen lever tack å lov. Amningen hamnade på svaj pga fostervatten-kräkningarna. Vem fan vill ha mat när magen är kaos? Tycker såhär i efterhand att barnmorskan och kurserna kunde ha flikat in att det kunde vara så. Trök på larmknappen varje gång för rädslan var skyhög som förstagångs-mamma.

 137. Emma skriver:

  Upptäckte en stark genre på youtube idag – covers på moderna hits i medeltida tappning :) https://www.youtube.com/c/Hildegardvonblingin

 138. Isblomma skriver:

  Jag är inte gravid och planerar ej bli det, men är vaken mitt i natten i nått jävla ångestskov (vargtimmarna indeed) och scrollade igjenom alla kommentarer här, och nu känns det lite bättre. Fan vad mycket fint och roligt och gulligt❤ Mitt tips skulle vara Beyoncé – Otherside! Önskar dig och Anton all lycka till, är så glad for erans skull at ni ska möta er lilla person snart :’)

 139. J skriver:

  Lyssnade på ”Five more hours” av Deorro när värkarna började kännas, visade sig stämma rätt exakt :)
  Och de var också snett ute gällande storlek på bebisen. Prognos på 4kg på tillväxtUL men bara 3,3 några dagar efter BF… iofs var min mage inte superstor så det kändes mer logiskt med liten bebis.

 140. kate skriver:

  någon mer än jag som checkar in här flera gånger om dagen nu för att hålla sig up to date och se om läget förändrats? :P

 141. I skriver:

  Det där med magens storlek behöver inte betyda något nej 😅 Jag gick upp massor med båda mina barn (stor mage!). Nu med dottern låg jag över kurvan – gjorde tillväxt ultraljud som visade något stor bebis. Ut kom en tjej på exakt 3 kg. Sonen vägde 2,7 när han kom 😅

 142. Anonym skriver:

  Jag hade fix idé att lyssna på Diane Fossey pga hon sjunger att hon födde barn till Björn Olsson och jag tyckte det skulle bli coolt och meta. Väl på BB sket väl jag i vad det var för låtar som kom, så vi hade bara en Säkert-lista från Youtube igång. Inte fy skam, har gjort gynundersökningar till både ”de jävlarna ska skjuuuuuuuuuutaaaas” och ”vi kommer att döööööööööööööööööö”.
  Nu när jag ska föda tänker jag köra Veronica Maggios senaste album pga jag blir så pepp på det.

 143. Josefina skriver:

  Var på ultraljud kring bf för att man tyckte att magen hade slutat växa. Barnmorskan trodde att bebisen vägde kring 3,8 kilo, jag födde 5 dagar senare och var beredd på en 4 kilosklump, men ut kom en liten nätt tös på 3,2 kilo …. Så så lätt var det att räkna på storleken med ultraljud 😄

 144. Anna skriver:

  Lyssnade på p4 västerbotten såklart!! Större trygghet i rummet kan man ej ha!
  Lycka till med allt och kämpa!! Sista dagarna kan verkligen kännas längre än hela graviditeten innan dess, försök tänka att det är så många kvinnor som krigat sig igenom det genom historien o nu är du en av dom, mäktigt!

 145. Hanna skriver:

  Snälla,be Anton att sätta på ”The final countdown”. Hade varit magiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg