Nummerlistan

16:16 2020-01-23

Jag har fått en lista på email. Den kom från Isaboll mittemot mig på kontoret. Och nu ska jag svara här på bloggen. Stort tack till Isabelle.

9 saker jag gärna köpt på Ica är:
”Gärna köpt på Ica” ???? vad MENAS ens?? vägrar svara faktiskt.

Om min garderob bara skulle bestå av 8 plagg skulle det vara:
Dåååå ska vi se. Gud det här kommer inte gå om man ska välja ”praktiska saker”. Nu tar jag grejer jag tror jag skulle använda ochs om är fina. Väljer givetvis dyra saker när man får drömma. Håll i er, för nu åker vi!


Ett par perfekta blåjeans.

Ett par riktigt bra skinnisar till aw och skit

Förlåt för att jag beter mig som ebba von sydow(<3) men ”den lilla svarta med en twist” vill jag också ha i garderoben.

”Lite kul” silkesblus till jobbmöten

Neutral men samtidigt cool Miniskirt!!!!

Vit t-shirt…… FÖR ATT MAN MÅSTE HA EN SÅN???  Helt sjukt att ha en garderob utan

Gå på finfest/bröllop –blåsan.

Kashmir!!!!!!!!

7 namn jag tycker är fina:
Maj, Liv, Ingrid, Ebba, Joni, Nils, Malou.

6 personer jag vill bjuda på middag:
Usch först skrev jag massa kända men jag vill ju inte äta middag med folk jag inte känner?! Jätteobehagligt. Skriver några tjejer jag gillar istället: Jojje, Linso, Carro, Frida, Isabelle, Nea!

5 egenskaper jag stör mig på hos vänner och bekanta:
Stör mig inte så mycket på vänner och bekanta tbh?? Men hos övriga är det väl typ:

– Prata i sanningar ”såhär är det”
– Skrytig
– Titta på sig själv utifrån
– Principfast…….
– KRÅNGLIG

3 låtar jag älskar:
Blinding Lights
River
Runnig up that hill

2 saker jag skäms över:
– Mitt dåliga humör
– Dålig andedräkt, fobi för att ha det!!

1 önskan jag har:
Att du skulle kommit ihåg nr 4 på listan Isabelle.

22 kommentarer | “Nummerlistan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Amanda skriver:

  MASTER!!!

  Vet faktiskt inte om jag redan kommenterat denna fråga en gång eller om jag i mitt huvud gjort det så många gånger så att jag bara tror jag gjort det på riktigt? ANYWAYS. Lite saker om mig först innan frågan:
  Jag bor i London, jobbar i coolt kreativt producentyrke, jag klär mig väldigt ”personligt” alltså jag har en egen stil. Street/cool/sneakers/vågar va ”out there” mår dåligt i kläder där jag känner mig anonym. Jag har nu burit omkring med matlåda, data o böcker i min fjällräven men alltså så trist att va en sån så nu behöver jag DIN hjälp. Bra väskor som får plats med skit men samtligt inte är tråkiga, känner mig lite pojkig med ryggsäck så kanske vanlig väska eller om du kan föreslå en mix. Vill typ inte spendera mer än 2000 men vill känna ”här kommer jag o är på språng”. Please help.

  + lite smicker på slutet – älskar allt du gör!!!! PUSS

  Amanda

 2. Anonym skriver:

  Är väl jättebra att kunna se på sig själv utifrån? 😄

  1. Hanapee skriver:

   Att ha självinsikt är bra, inte att hela tiden agera utifrån hur man vill bli uppfattad Burr

   1. Anonym skriver:

    Aha, du menar så.

 3. Ems skriver:

  Intressant att du inte stör dig på vänner och bekanta, jag har rätt lätt för att göra det. Varför?? Är ju en så himla ocharmig grej att störa sig på folk

  1. Hanna skriver:

   Jag stör mig också jättemkt på folk, både vänner och ickevänner. Så himla oskön egenskap men kan inte hjälpa’t!!!!!

   1. Sofia skriver:

    Haha snälla berätta vad ni stör er på hos vänner och bekanta

 4. Amanda skriver:

  Alltså, din lista på barnnamn är exakt som min, alla utom Ebba. På min lista finns Edda med istället haha. Måste ge dig ändå att du har god smak!

  Fick dock nyligen barn och valde en bubblare istället.. Unni! Är nöjd! Det är fan läskigt att ha gett nån ett namn, särskilt nåt man inte hade på sin lista utan bara kom på på slutet. Tänk om hon inte blir nöjd 🙈 mvh ville byta namn hela barndomen

 5. Ninni skriver:

  Haha, det där med att prata i sanningar, jag undrar om det är något kulturell alternativt språklig ”översättningsgrej”, eller liksom, ett sätt att prata på, som är vanligt i andra språk? Jag har nämligen lagt märke till att många av mina vänner och bekanta med ursprung i andra länder pratar på det viset? Medan folk med svenska (och finska, i alla fall) som ursprungsspråk uttrycker sig mer trevande, till och med när man faktiskt VET något. Haha. Finns såklart svennar och finnar som uttrycker sig så med, men är en så stor procent av de jag känner med sydligare påbrå som pratar så, därav undrar jag om min egna lilla koppling med språk/kultur kan ligga bakom det?

  Detta förvirrar mig i alla fall något enormt, för om någon säger något med bestämdhet så tar man ju det för en sanning, eller i alla fall som att PERSONEN tror att det är så?

  Jag har för mig att jag fått berättat för mig att det i Indien (med reservation för att jag blandar ihop det med något annat land) är väldigt skamligt att inte kunna svara med bestämdhet på en fråga, så om man går på gatan och frågar var tågstationen ligger, så kommer personen, oberoende om den vet eller inte, hövligt peka åt något håll, eller beskriva vägen, oavsett om det har en susning eller inte…? Haha. Detta kanske bara är en missuppfattning, men hörde det av en nära person som arbetat mycket i, och mot, just det landet, så jag skulle anta att personen vet vad hen snackar om. Rätta mig gärna om jag har fel.

  Hur som helst tänkte jag att detta fenomen kanske är vanligt även i andra länder (om än ej lika tydligt kanske), mina persiska och polska bekanta, klasskompisar och vänner är i princip alla såhär. Låter väldigt generaliserande men det är verkligen så?

  Jag har börjat med att varje gång de säger något med bestämdhet ifrågasätta om det verkligen är så, och många gånger visar det sig att det inte alls är så. Haha. Väldigt irriterande och jag önskar att det inte skulle behövas, men försöker tänka att det är kulturellt och att de säkert är uppvuxna med att man pratar på det sättet. Min nu nämsta vän har jag försökt att lite finkänsligt påpeka att hon gärna får vara säker på sin sak innan hon säger det som fakta (vi pluggar ihop och kan vara lite kritiskt om hon felinformerar med bestämdhet, haha), men jag är så jäkla försiktig av mig att jag liksom ursäktar mig istället för jag tycker det är så jobbigt att klaga på folk, haha. Aja detta var mitt lilla klagorant på mina, trots detta, ack så älskvärda vänner, samt några bekanta som bara är allmänt störiga annars också, så de ber jag inte om ursäkt för, haha.

  Har någon annan samma uppfattning eller är det bara jag som lyckats hitta just sådana vänner?

  1. Ida skriver:

   Jag har också tänkt på att många pratar i självklarheter och funderat på vad det beror på. Är det någon typ av osäkerhet, bara ett sätt att uttrycka sig eller någon som faktiskt tycker att den sitter inne på sanningen? 😅

   Det jag uppmärksammat speciellt är den utbredda användandet av ordet ”ju”. Tex. ”Det är ju så att man måste tvätta håret varje dag”. Uttalandet blir sagt som en sanning, men oftast menas istället att personen själv tycker så.

 6. malin skriver:

  Jaha, då var en tvungen att sälja sin själ pga du råkade tipsa om den mest perfekta miniskinnkjolen jag någonsin skådat?!?!? visste inte ens att jag saknade en sådan i mitt liv- nu känns det inte längre komplett utan den!!!

 7. Linnea skriver:

  När jag och min kille hade varit tillsammans i några månader var han så konstig en kväll när vi skulle lägga oss. Jag märkte att han ville ta upp något och fick pressa honom lite. Så blir han nervös, börjar meningar utan att avsluta, stakar sig.. Det enda jag kan tänka är att han ska göra slut och paniken kommer. Så efter (vad som känns) som en evighet klämmer han ur sig
  – Du luktar äckligt ur munnen!

  Har varit en av mina värsta farhågor också, att vara illaluktande utan att själv fatta det men där och då var jag ändå överlycklig att det ”bara” var det och inte att jag åter skulle bli en deprimerad singel.
  Dagen efter kom dock paniken och jag ringde min bästa vän som är tandhygienist och bad om precis ALLA tips, spenderade dessutom en halv förmögenhet på Apoteket!
  Men gud vad jag skämdes över att jag inte hade fattat att jag hade dålig andedräkt! Aja det här är flera år sen och tror det har ordnat upp sig, eller ja.. han har inte sagt något mer sen den där kvällen!

  1. Anna skriver:

   Hahaha, skrattade så åt denna kommentar. Förstår paniken när någon ”ska säga en något”.

   Mitt bästa mot dålig andedräkt är: tungskrapa, eltandborste, dricka bubbelvatten under dagen (ovetenskaplig upptäckt av mig).

  2. Rasha skriver:

   Också bra mot dålig andedräkt : ät ett krispigt äpple! Även det ovetenskapligt men funkar.

 8. Anna skriver:

  Fina namn! Men Joni får mig bara att tänka på yoni (snippa)? Bara jag?

  1. Hanapee skriver:

   Joni Mitchell

 9. elsa skriver:

  uuuh att ha dålig andedräkt är en stor skräck hos mig också. samt att lukta äckligt.

 10. Therése skriver:

  Skulle inte du kunna göra ett inlägg med basplagg/skjortor/snygga toppar (kanske klänningar?) i rena naturmaterial? Som kanske inte kostar skjortan då, hehe. Försöker långsamt byta ut min garderob mot mer bomull, ull och silke men har lite svårt att hitta 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg