DUE DATE

07:35 2020-08-03

I mina gravidappar har jag sen dag ett följt den där lilla procentsatsen. Utbrustit ”Jag har klarat 20% av graviditeten!” tidigt för Anton eller velat grina då jag insett att mer än hälften varit kvar. Ibland har det gått snabbt men ibland har tiden stått till och jag har undrat varför i helvete den där procentsatsen knappt rör sig?!?

Idag vaknade jag till en procent som såg ut såhär:

Hundra procent avklarat.

0 dagar kvar.

Idag är min unge beräknad men om vi ska fortsätta fixera oss vid procent så läste jag nånstans att typ fem procent av alla bebisar föds på sin beräknade dag.

Och jag känner NOLL förvärkar eller aningar idag.

Om min bebis är lik mig så borde han vara lite sen. Inte mycket sen. Men några dagar. Sådär lagomt. Han borde gilla att chilla och bah ”mm här inne får jag ju maten serverad genom min mage varför ska jag ut i nån jobbig kyla”. Han kommer GRUVA SIG inför den där färden han måste göra.

Om han är mer lik Anton är han punktlig och ser färden ut som ”något som bara måste göras” …

Men jag tror det är en masterbaby, alltså att han är som mig.

Mm några procent till av den här gravven ska vi nog klara av. Det måste vi.

Tack alla som skriver och hejar på, det betyder enormt mycket för mig att ni är så himla snälla nu!!!!

82 kommentarer | “DUE DATE”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  Heja, bra kämpat med grabben! Hoppas lillbebisen vill ut snart!

  1. Julia skriver:

   Haha GRAVVEN ska det ju stå

 2. L skriver:

  You can do it Hanna 😊👏👏

 3. Anna skriver:

  Heja master !!

 4. Sofia skriver:

  Är så taggad på att se lilla masterbabyn!!! Hejar på er!

 5. Lovisa skriver:

  Bra kämpat!! Snart är han hos dig <3

 6. Anna skriver:

  Snart i mål! Snart är lillmaster på utsidan!

 7. Melinda skriver:

  HEJA DIG!!! Fatta att han snart är här. Och att du SNART kommer kunna ta ett glas vin o fira livets resa!

 8. E skriver:

  Heja dig!!!!! Och lycka till nu på sluttampen!!!

 9. juni skriver:

  Heja dig!!! Har älskat att följa din graviditet och tycker du aldrig varit vackrare faktiskt. Snart får du dricka vin och krama på din bäbis!

 10. Hanna skriver:

  Det fineste ligger rett der framme. Så fint och mjukt med august-bebi❤️

 11. Caroline skriver:

  Snart är han hos dig!! Stort lycka till med allt! 🥰

 12. Elin skriver:

  Nära nu! Heja heja heja er!

 13. Lisa skriver:

  Heja dig, sån jävla hjälte är du! Mitt bästa ”gå över tiden-tips”är att lägga pussel! Sån mysig tidsfördrivande grej att göra tillsammans och det krävs alldeles lagom fysisk och psykisk ansträngning.

 14. Nova skriver:

  Kämpa kämpa!!

 15. Malin skriver:

  Hej! Underbart att få vara med i detta och dina updates! Hejja dig och heja Nils. Hoppas han vill ut snart så ni får träffas! <3

 16. Eva skriver:

  Tycker det är så MYSIGT att tänka på bebisen som att den är lik sina föräldrar! Vi försöker få barn, och jag försöker lugna min depp över att det inte blivit någon bebis än med att ”den är trög att komma till skott, precis som vi” :’)
  Hejaheja nu i slutspurten!!

 17. Elvira skriver:

  Glöm inte äga din förlossning.
  Det är din upplevelse för kunna slappna av & andas.
  Du bestämmer hur du vill ha de.
  Om något inte känns bra, säg till.
  Om någon gör dig obekväm i rummet be att få någon annan.

  En doktor sa en rätt kränkande grej till mig och det var flera i rummet och alla såg att jag blev sårad av hans ord men ingen sa något och inte jag heller tyvärr önskar så att jag bad honom lämna rummet & att han inte kan säga så till en nybliven mamma.

 18. Anna skriver:

  Heja dig! Lite till fixar du! Njut av egentid on du kan :) Är själv i vecka 37.

 19. I skriver:

  Heja Hanna!! Du klarar det!!

 20. Ani skriver:

  Ser verkligen fram emot första poddavsnittet när han är här :D och jag hoppas också att du vill dela med dig iaf lite grann om förlossningen. Kämpa! <3

 21. Lina skriver:

  Heja heja!! Så lite kvar nu tills han är ute hos er ❤️❤️

 22. Carro skriver:

  Snart händer det!!
  Den absolut bästa dagen i ditt liv. Det är så omtumlande stort.

  Krama honom, pussa på honom och lukta på honom. Bebisdoft är som en drog.

  Slappna av det där med att va mamma kommer automatiskt.

  Min son är 4 år och jag tänker varje dag på när han äntligen kom in i våra liv. Saknar honom som bebis. Det går fort!! Men små killar är underbara ♥️ Ja det är tjejer med!!

  Det kommer att bli bra!!

 23. Anna skriver:

  Aldrig längtat efter en bebis (efter mina brorsbarns) ankomst som Masters bebis!!! Lycka till Hanna ❤️ du är bäst!

 24. Isabel skriver:

  Alltsåå vad mysigt det har varit, och är, att följa dig! Lycka till med slutspurten nu <3

 25. Elin skriver:

  Snart är Nisse här!! ❤️❤️ Heja dig och kroppen som orkat och orkar detta! Jag gick över ganska långt och promenader saved my life. Vankade fram som en valross😂 Mitt bästa tips: låt kroppen göra sitt.

 26. Frida skriver:

  Heja Hanna!!!! Snart är han här! ❤️

 27. Linda skriver:

  Heja dig och kämpa på! Nu är det så himla nära tills ni får träffa er Nils ❤️

 28. Caroline skriver:

  Heja! Du är bäst!! Lycka till med allt nu!!!!

 29. Hannah skriver:

  Heja heja! 💛
  Om man får önska saker av en supergravid önskar jag fler gravidbilder på dig i snygga kläder och fin mage på pickypersson – kanske ffa för att det känns som att du haft en så bra gravidstil? Så få får till det! De kan du sen referera till i tusen år när folk vill ha gravid-stil-inspo från dig.

  (Men bara oooom du vill och orkar såklart)

 30. Bell skriver:

  Vet hur det känns att gå över tiden, gjort det båda graviditeter. Kan kännas som tortyr. Riktigt tungt. Men tänk. Snart är han här! Och då kommer de här dagarna kännas så långt bort. Lycka till! Kämpa!!!

 31. Sara skriver:

  Ser fram emot förlossningsberättelsen både här och i podden!

 32. A skriver:

  ❤️Snart en liten mini-master❤️

 33. Johanna skriver:

  Känner på mig att det blir 8/8! Kommer följa SLAVISKT om du lägger upp ngt från förlossningen, men fattar såklart om du inte vill/pallar. Kmr bli skitbra detta!!

 34. Julia skriver:

  Du gör det så bra, Hanna!! Vet att sista tiden (dagarna blir långa som år) är nästintill outhärdligt men sen när bebisen har kommit kommer du ha glömt allt det och vips så är bebisen fyra månader och du undrar hur tid kan kännas så olika lång?

 35. Bibbi skriver:

  Heja dig!!! Helt sjukt snart är han här! Har följt dig sen ja blev gravid i vintras! 74 % står det på min!! Kan inte ens fatta när det står 100 ! Då är det NÄRA! Så här nära har du aldrig varit förut!!

 36. Tini skriver:

  Om du är som jag och vill ha ännu mer statistik över födslar nu i slutet på graviditeten så har du det här https://spacefem.com/pregnant/charts/duedate0.php

  Jag var inne flera gånger om dagen och tittade på graferna när jag själv var gravid förra sommaren, gick 11 dagar över tiden så fick vänta lääääänge men tillslut kom min bebis också!

 37. M skriver:

  Och jag har 98,9%!! 😱
  Har varit så guld värt att följa din graviditet under min -känner igen mig i allt!
  Tack för att du delar med dig! 🙏🏼

 38. Johanna skriver:

  Heja heja! Det kommer gå så sjukt jävla bra och vi håller alla tummar som finns. Känns som du kommer bli en så genuin och rolig mamma.

 39. Julia skriver:

  Heja dig! Jag har följt dig så, så länge och ser verkligen upp och inspireras mycket av dig. Tycker du är fantastisk på många sätt! Och när du gick ut med att du var gravid kändes det liksom nästan som att det var jag som var det, SÅ glad blev jag haha.. Har varit så kul att följa din graviditet, och snart är han här! Och ett glas vin nära! Kämpa <3

 40. Maja skriver:

  Åh Hanna! Världens största lycka till när det väl är dags! ❤️

 41. Julia skriver:

  Snart snart snart! Heja dig och stort lycka till 🤩😘

 42. Elin skriver:

  Heja er!! Snart kommer lille Nisse! Det har varit så MYSIGT att få följa med under din graviditet med dina stories, inlägg och Havande kvinna loggar in-klipp! Mycket tacksam för det, ska återgå till dem när det är dags för mig att skaffa bebis 🦦🤍
  Skickar massa kärlek från andra sidan skärmen

 43. Amanda skriver:

  HEJA! Är så himla pirrig varje gång jag går in här nu!!

  Tänk att ni snart får veta vem som är där inne!! ❤️

 44. Anna skriver:

  Tjoho snart är han hos er! Fatta vad mysigt!! Avis på de där första dagarna! <3

  Ikväll kl 18-isch är det fullmåne och ryktet säger att månens dragningskraft gör att det blir fler vattenavgångar osv. ;)
  Jag hoppades att vårt barn skulle födas på min älskade (och avlidna) morfars födelsedag men nåt sa mig att fullmånen 3 dagar innan "betydde nåt".
  Fattar att det låter skittöntigt MEN när fullmånen väl kom kände jag ingenting. Tittade på den innan jag drog ner persiennen och bara "jaha??". Gick och la mig. Tog 10 min och sen fick jag värkar? Tog 2 h och sen gick vattnet.
  Frågade på BB om de hade nån uppfattning om den här myten med fullmånen men de ville typ inte svara. :P

  Oavsett – det är pirrigt de där dagarna!
  Önskar er alla tre allt gott de här närmsta veckorna. <3

 45. Amanda skriver:

  Nu är det verkligen nära!!! Så kul! Lycka till och bra jobbat! Heja dig!

 46. Agnes skriver:

  HEJA heja er!! <3

 47. Anna skriver:

  Vet att du hatar tips men här kommer ett iaf!!! Förlossningspoddens senaste avsnitt som handlade om att gå över tiden! Heja heja! Orkar inte med att du är så snygg när du är höggravid.

 48. Jo skriver:

  Kämpa på och lycka till när det blir dags!
  Mvh en som varit 106% gravid

 49. Ellen skriver:

  Grattis till att han är resklar🎉🎇 Så avis, själv har jag gjort 46% av min beräknade tid.. Känns som en evighet kvar..

  Kämpa på☀️

 50. Hanna skriver:

  95% för mig! Snart dags! Heja oss!

 51. Anna skriver:

  Heja heja!

 52. Anonym skriver:

  Har precis hittat till din blogg och läst många sidor nu om din graviditet. Känner igen mig så väl i det du skriver! Fick min son för 4 månader sedan så har nu lite distans till min graviditet.

  Jag var fysiskt trött på slutet men var egentligen inte så less på att vara gravid. Jag åt fika (typ 5 bullar till frukost), pusslade, målade, kände på sonens fötter genom magen och fixade i trädgården veckorna innan han kom, jättemysigt och värdefull tid.

  Lycka till med förlossningen ❤️

 53. Anna skriver:

  Jag blev igångsatt med båda mina barn och det gick svinbra. Hatade alla människor sista två veckorna men som du skrev i något inlägg tidigare är det ändå ganska märkliga (häftiga) dagar när allt bara är som ett vakuum. Sista dagarna som bara du – sedan är du för alltid någons mama!

 54. Malin skriver:

  Verkligen heja dig! ♥️ Vill skriva något peppande men vet egentligen inte vad. Försöker tänka på vad jag kanske hade velat höra. Jag gick 16 dagar över tiden med min pojke förra våren. Förlossningen gick väldigt bra! Och det är det absolut största och mäktigaste jag varit med om. När folk sa att jag hade något fantastiskt framför mig kunde jag nog inte riktigt ta in det när jag gått över tiden.. kändes som barnet aldrig skulle komma…. Jag vet inte ens vad jag gjorde dom där dagarna. Kändes som jag hade gjort allt, målat naglarna, suttit på café, gått promenad, väntat… Jag hoppas verkligen du slipper vänta allt för många dagar till. Men när det sen är dags är det det största. Jag är avis!! Tänk att du har det framför dig så väldigt snart! Du kommer klara förlossningen galant. Kroppen vet. Och bebis är redo när han är redo ♥️

 55. Anna skriver:

  Deär så otroligt mysigt och fint att ha fått följa din graviditet! Är ärligt talat så ointresserad av allt som heter barn annars, men du får det liksom att kännas relevant och spännande och så avdramatiserat. Har lyssnat på podden och läst bloggen sen 2014 och tycker verkligen om båda så mycket 🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻

 56. Clara skriver:

  Heja heja heja! Så roligt att få följa er! Tack för allt du delar med oss ❤️

 57. Rebecka skriver:

  Igår fick jag mitt andra barn ❤️ 6 dagar efter BF 🥵

  Även om förlossningen var än mer smärtsam än vad jag minns från förra gången så ÄGDE jag den här upplevelsen! Krystade fram lillebror som om jag inte gjort annat! Jag är så stolt och det kommer du också vara ❤️

  1. Carro skriver:

   Grattis Rebecka! Roligt att allt gick bra och att du kände att du ägde upplevelsen!

 58. E skriver:

  Jag är så avundsjuk, mitt första barn var en prematurbebis (allt gick jättebra dock) så jag kan verkligen känna att jag blev snuvad på många veckor av graviditetstid. Snart kommer Nils, heja dig och lycka till! Är helt övertygad om att det kommer gå superbra! <3456789

 59. Linnea skriver:

  Hanna <3 lycka till, snart är han hos dig!! Det har varit så KUL att följa din graviditet, och ska bli roligt att följa dig vidare när Nisse har kommit!

 60. Zara skriver:

  Den där göken som skrev pisskommentaren som du nämnde i stories hette ju Patrik… Vad annat kunde vi vänta oss, master?
  Puss och kram och pepp till dig! ❤️❤️❤️❤️

 61. Sofia skriver:

  Blir så RÖRD. Snart är han här. Lycka till ❤️

 62. AK skriver:

  Heja heja!
  Du har varit fantastisk under hela graviditeten, älskar alla uppdateringar här och på insta!

  Också så spot on på din story idag, om att vara ”oberörd” och cool som gravid. Jag känner igen mig sååå mycket,
  Fast fattade inte det förrän efteråt.
  Skulle med ut och festa och göra allt som man gör som icke gravid, oftast för att jag var sugen på det själv med, men även för att jag inte ville förändras och bli tråkig” för att jag var gravid.
  Fick just mitt andra barn och denna gången var det annorlunda.
  Man får va hur fan man vill både under graviditeten och efteråt. (För jag kände nog nästan ännu mer press då, jagade ut och gjorde massor när min lilla tjej var bara några veckor.)

  Stort lycka till med förlossningen och även allt efteråt, typ amning, babyblues, eftervärkar!
  Du har en riktigt cool upplevelse framför dig!!
  Du är bäst!

 63. lisa skriver:

  Heja dig, kommer gå galant när det väl är dags oavsett hur och när det blir <3!

  Mitt bästa tidsfördriv innan min bebis kom var att spela sjukt många timmar sims!!!!!

 64. Céline skriver:

  Längtar massor tills Nisse kommer! Att få höra dina tankar om att bli mamma, att föda och samtidigt vara samma person. Jag har själv två barn nu och älskar att få ta del av av andra kvinnors berättelser om mödraskap och att skapa ett liv. Det finns ju inget mäktigare än det?! Läste dina storys om ”coolheten” som vi eftersträvar och relaterade otroligt. Jag kämpade själv mot att bli en ”sån som bara blir en mamma, en gravid”. Detta att hela tiden se på sig själv utifrån, hur en uppfattas, den ängsligheten, det är för mycket att hantera när du samtidigt ska vara mamma och alla tusen andra saker i livet. När blev det ocreddigt att reproducera vår art?!?! Att vara en närvarande förälder eller havande?

  Gick också över tiden (två veckor) med andra btw. Tyckte typ det var lite skönt för försökte se de dagarna som bonus, några fler timmar att sova ostört, prata med sin sambo eller laga mat.

  Lycka till med allt! ❤️

 65. Anna skriver:

  Åh vad spännande att det är så nära! Lääängtar tills inlägget med ”Nu är han här” kommer! Heja dig

 66. Amanda skriver:

  Hejaaaa!!! HERREGUD vad du kommer att klara det här bra!!!

  Ska be en (ateistisk) bön för dig varje dag, så hoppas jag att Gud leverar trots alla synder.

 67. Lisa skriver:

  Så fin du är 😭. Det är så svårt att ta in att i den där magen ligger en mjuk liten bebis som du kommer titta i ögonen snart. ❤️

 68. Linda skriver:

  Bästa Hanna.. Tänker extra mycket på dig nu <3
  Så spännande varje gång att titta in här för att se om något hänt.
  Stort lycka till när det väl är dags! Snart är han här <3

 69. Agnes skriver:

  Ville bara säga att din graviditet har varit så rolig att följa! Du är så kul, smart och genuin. Tack för allt du gör! <3

 70. Jj skriver:

  Har er tre (Hanna, Nisse, Anton) i tankarna! Ska bli så spännande att höra om allt när ni fått träffa honom äntligen!

 71. Anonym skriver:

  Heja dig! ❤️

 72. Ursula skriver:

  Gud tänk om han är ute nu!? 😱 Känslan ba kom över mig att ja, nu är Nisse här! Hahah. Mvh freaky läsare som tror sig ha ett sjätte sinne. Snälla prove me wrong, inte nyttigt för mitt psyke om jag hade rätt haha.

  1. Hanapee skriver:

   Tror han inte kommer förrän om 13 dagar, så tror det är bra om du inte fattar några beslut på känslor

   1. Ursula skriver:

    Tack för rådet 😅

 73. Emma skriver:

  Heja Hanna! Önskar stort lycka till när det blir dags, är säker på att allt kommer gå super!! Du fixar detta

 74. C skriver:

  Heja dig Hanna! <3 Tack för att vi fått vara med under hela din graviditet!

  Förresten, efter att ni pratade om Skärgårdsdoktorn i förra avsnittet har jag såklart blivit tvungen att börja titta på det igen. SÅ nu vet jag hur jag ska tillbringa de sista dagarna på semestern! Älskar Sören!

 75. Marielle skriver:

  Höll med dig om exakt ALLT du sa i podden om det här med graviditeter. Hur man liksom inte ”får” tycka att det här med att vänta och ha barn är något märkvärdigt, att man ska vara obrydd och cool. Känner att även i ”feministiska”, medvetna forum så är det fritt fram att håna kvinnor som man tycker lägger för mycket tankekraft på sin graviditet/sina barn. När jag väntade mitt första barn träffade jag släktingar till min man som bor i Israel. De ställde sig typ i en ring runt mig och talade om för mig hur fin jag var och hur otroligt det var att jag bar på ett barn. Typ min bästa upplevelse under hela graviditeten. Man förtjänar att hyllas och det är helt jävla rätt och rimligt att inte tänka på något annat.

  Hanna, du är så otroligt fin och det du har gjort nu i nio månaders tid är fan otroligt. Du ska vara så stolt. Snart är din lilla älskling hos dig!

 76. Anna skriver:

  Jag drömde inatt att jag skulle föda barn, vilket är något som annars känns avlägset för mig personligen. Tror att det är för att jag tänker på din gravve så mycket att mitt undermedvetna processar det när jag sover, haha. Håller tummarna för att din barnafödsel är nära stundande!

 77. Mathilda skriver:

  Detta är ju helt sjukt, men jag har kommit på mig själv de senaste dagarna att jag har gått runt med lite oro och förväntan över något. Har inte kunnat tolka mina känslor och var de har kommit ifrån, FRAM TILLS NYSS. Då kom jag ju på att det är ju pga DIG! Fanken, har ju följt dig sen kanske tio år tillbaka och Nils kommande nedslag är ju det största som har hänt!!! Haha. Det känns som att du är en person som står mig nära och någon jag borde börja kolla födelsepresent till! Haha, detta är ju helt sjukt hör jag ju men kände ändå att jag måste skriva. Stor kram & pepp till dig. Du är det bästa vi har här i blogg- & instagramsfären.

  1. Hanapee skriver:

   Fy fan va fin du är!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla