När Ulf Lundell nästan hamnade i norskt fängelse

8:29 1 Mar 2016

Härom månaden så råkade Ulf Lundell ut för många svenskars allra största mardröm. Han fick sitt körkort indraget i en månad! Ett lika hårt slag mot manligheten som att bli ofrivilligt steriliserad. Såhär skriver Ulf på sin blogg Badgers Drift (där varje inlägg för övrigt är JÄTTELÅNGT eftersom han har så mycket att säga):

”Så: Malmö, sen Gtbg två gig, sen ledig, sen Oslo, rockklubb, den enda på turnén, mycket roligt, sen tidig lördag mot Sthlm för signering av box hos Pet Sounds. 5 km från svenska gränsen blåljus i backspegeln. Jahapp. Bara att ta åt sidan och stanna. Gått för fort. In i snutarnas bil. Vad kallas snut på norsk? Man måste svara på formulerade frågor. Jag är skitsur. Jag har gjort ett kanongig i Oslo, mitt sista där, det är knappt en käft på vägarna, och man har byggt ny fin väg, det var förmodligen det som lurade mej, eller bara att jag…körde för fort.”

Ja herregud, HUR kan man bygga en ny fin väg och sen bli förvånad när folk kör för fort? Då får faktiskt norska vägverket skylla sig själva. Att dessutom behöva svara på ”formulerade frågor” när man är intagen på polisförhör efter ett ”kanongig” i Oslo är under all kritik.

”Dom tar körkortet. Det är som att dom vill diskutera. Jag håller mej mkt knappordig. Ger dom dom svar dom vill ha. Jag tänker INTE säja: Jag heter Ulf Lundell, jag är artist och författare, här gör jag mitt sista gig i Norge, det här är min avskedsturné, och nu: ni två. Är det mitt sista minne av Norge, det HÄR? Jag säjer INTE detta. Dom ger mej ett tillstånd att köra till gränsen sen är jag inte deras problem. 9000 norska kronor i böter, inom x antal dagar, annars blir det 18 dgr i fängelse. Funderade länge på att TA dom dagarna, av ren nyfikenhet.”

Hade älskat om Ulf Lundell tagit 18 dagar i norskt fängelse ”av ren nyfikenhet”Kan tänka mig att det skulle vara väldigt karaktärsdanande och gett honom material för MINST 4-5 romaner. Älskar också att Ulf för en sekund övervägde att säga ”ursäkta, men jag är faktiskt artist och författare” till de norska poliserna. Om jag varit Ulf så hade jag sagt ”ursäkta men jag är faktiskt påväg till Skavlan”. 

Blogginlägget avslutas självklart med en utläggning om Palmemordet. Alla svenska kändismän som levde 1986 måste uttala sig!!!

”Jag stängde av Ring P1 när en käring började orera om att Palme inte var värd mer än nån annan och det spelar ingen roll om han var statsminister. Okej, men det SPELAR roll, käring., Han var av oss vald att vara vårt statsöverhuvud, sen kan gilla honom eller inte, men den som skjuter vårt statsöverhuvud skjuter OSS! Och demokratin.

Dags att gå till ateljen.

Dimman har lättat

U.L”

Ska också börja avsluta alla mina inlägg med att det är dags att gå till ateljen, följt av en kort väderleksrapport. Starkt.

10 kommentarer | “När Ulf Lundell nästan hamnade i norskt fängelse”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Upprörd språknazist skriver:

    Skriver människan på fullaste allvar ”säjer” och ”mej”?? Han är ju fifan författare?? Eller är det bara ett språk han använder på ”nätet” för att låta ungdomlig? Har ingen annan teori? Har du Frans?

    Mvh
    Upprörd amatörförfattare och språknazist.

  2. Ingrid skriver:

    ”Vald av OSS”?!!
    Näe, hörru Ulf! 100% av svenskarna har ALDRIG röstat på Socialdemokraterna. Det fanns även då något som brukar kallas OPPOSITION. Dvs, de som inte alls ville ha Palme som ”statsöverhuvud” (vilket förövrigt aldrig har varit någon annan än kungen, statsministern står lägre i hierarkin)

  3. sanna skriver:

    FRANS! Väntat så länge med spänning på att du ska skriva om Anna books FANTASTISKA hemsida: http://annabook.se

    ”boka henne som quisvärd till festen”

  4. Sofia skriver:

    Snuten i Norge kallas purken.

  5. cinnamom skriver:

    Hahahaha ?

  6. Karin skriver:

    Hans blogg är ju oläslig. Förstår inte hur han ens lyckats skriva böcker.

  7. Charlotte skriver:

    Hahaha!!! Underbart! ?

  8. Emma skriver:

    Kan vi prata om att han förkortar Göteborg ”GTGB”? För helvete Uffe.

  9. Julia skriver:

    Snälla, skriv mer om Ulf Lundell! Det här var det roligaste jag läst på länge. Kombinationen av din sarkasm + Lundells självbild är en match made in heaven!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg