Jag har läst ett livsstilsreportage!

10:10 20 Apr 2015

Precis när jag trodde att jag inte kunde bli mer destruktiv så ramlar jag över ett livsstilsreportage från SvD:s helgbilaga A Perfect Guide! Det finns inte online, men jag såg att någon på Twitter hade fotat det så det är den bilden jag använder. Jag tänkte kommentera de bästa godbitarna från det här lifestylereportaget.

”Fredag eftermiddag. Min man och jag hämtar barnen på dagis. Vi går till Karla Frukt och barnen får välja lördagsgodis. Vägg i vägg, på Bruuns blommor, köper jag fredagsbuketter och förundras samtidigt över när och hur jag blev en sån som såg fram emot att köpa blommor till helgen.”

Ja, fuck Ica Kvantums lösgodishylla, naturligtvis så ska barnens godis inhandlas på Karla Frukt. Kanske ett riktigt saftigt äpple eller några knapriga salladsblad?

”Vi går till Androuet och köper krämiga getostar till kvällen innan vi går till Brillo och möter upp vänner med barn. Det blir tryffelpizza till de små.”

Ingen jävla Margarita med extra tomatsås här. Klart att barnen ska ha tryfflar. Taverna Brillo är ju dessutom en så härlig miljö för barnen med alla generöst tilltagna lekytor.

”Familjen har köpt färskt bröd till frukosten på Fabrique. Barnen tycker det är så kul att överraska och dukar, målar placeringskort, viker servetter och tänder brasa. Vi äter länge, dricker litervis med kaffe och läser tidningarna noggrant”.

Bordsplacering till frukosten när man har småbarn? Naturligtvis! Undrar vilken dresscode de har? Ställer mig dock tveksam till det hälsosamma i att dricka ”litervis med kaffe” om man inte vill få hjärtklappning och bli inlagd på vårdinrättning. Det brukar oftast räcka med en kopp och lite påtår.

”Vi äter köttbullar på Riche till lunch och går hem lagom till att barnvakten kommer. De gör kullerbyttor och lär sig stå på händer, och det känns härligt att veta att de kommer ha en kul kväll. Vi åker via Bernies till Fou och dricker hot shots.”

Jag är visserligen inte förälder, men att lämna barn som försöker lära sig att stå på händerna inomhus känns som att be om en hjärnskakning. Men men, ”härligt” kan man ju också tycka.

”Vaknar på söndagen full av energi efter en kul kväll!

Ja, man vaknar ALLTID full av energi morgonen efter att man druckit hotshots! Speciellt om man är småbarnsförälder.

”På vägen hem handlar jag mat på Eat till både måndagens gröna smoothies och vår söndagsmiddag. Allt ekologiskt och naturbeteskött från Svartådalen.Vid fyratiden börjar vänner och familj ramla in. Det är bullrigt, härligt och opretentiöst. Runt nio har alla gått hem och vi kryper upp i soffan med varsin rawfood-glass. Inte för att de är nyttiga, utan för att de är godast”.

Mums! Rawfood är ju som vi alla vet det allra godaste man kan äta.

Önskar att jag också kunde leva ett så bekvämt liv. Tyvärr så tror jag att de har spenderat lika mycket pengar på ost under en helg som jag köper mat för under en hel månad. Aja. Nu ska jag micra en matlåda.

OBS: Det har nu kommit till min kännedom att man även kan köpa godis på Karla Frukt. Verkar alltså vara någon sorts ironisk affär som säger att de säljer frukt men egentligen säljer godis. Det är uppenbarligen någon sorts Östermalms-humor jag inte förstår.

43 kommentarer | “Jag har läst ett livsstilsreportage!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anna skriver:

  Jo visst har dom godis på Karla frukt!
  Väldigt populärt tillhåll för öfvre östermalms ungdom att inhandla sin lunch där. Snickers och kexchoklad betalas givetvis med pappas svarta Amex.

 2. Nina skriver:

  Detta var bland det obehagligaste jag läst.

 3. Elin skriver:

  Är det bara jag som är orolig för att barnen startar egna brasor?

 4. Anne skriver:

  När jag som sitter här ute på landsbygden läser en sån här artikel så tror jag banne mig inte mina ögon. Är det på allvar? Eller är det ett skämt skrivet med ironi? Det är såååå fånigt att jag vill lägga en pizza och gå ut. Exakt så här ser somliga av oss lantisar ”nollåttorna i fjollträsk”. Jag brukar gå till försvar. Nu får jag lägga ner. Det äär alltså så naiva ni är, somliga av er??

 5. anders skriver:

  Nu vet jag var alla fredagsprofilstyper från Metro (läs: 19 år, arbetar på klädbutik och djar som får beskriva sin helg) hamnar när de väl blir ¨vuxna¨!!!!

 6. Anna skriver:

  Älskar att hon beskriver middagen som opretentiös, då precis allt allt i texten känns så pretentiöst att jag andrahandsskäms.

 7. jahaja skriver:

  Nina: då kanske du skulle börja läsa något annat än Kalle Anka? Får jag rekommendera Äldreomsorgen i Övre Kågedalen. Kan nog vara nyttigt för dig.

 8. Linda skriver:

  Oj oj oj, du har alltså missat A Perfect Guides ”Min helg”? Se till att haffa tidigare nummer bums! Du har mången högkvalitativ läsning framför dig!

 9. Koksbollar skriver:

  Bästa jag läst. Alltså ditt inlägg, spydde lite i min mun när jag läste bilagan i söndags!

 10. Johan skriver:

  Är detta ett kritik mot hur någon väljer att leva sitt liv? Att de väljer dåliga val? Eller är det bara ett rent utspel av avund med bakomliggande dröm om ett mer utjämnande samhälle. Kanske lite kommunism rent av? Stjäla från de rika och ge till de fattiga. .. Osv.
  Varför bry sig om vad någon annan gör sålänge de inte misshandlar, hotar dig eller stjäl dina pengar?

 11. Ulf skriver:

  Karla frukt är en av Stockholms få kvarvarande fruktaffärer av det gamla snittet. Den ligger snett emot Östra Real och har legat där typ sedan 30-talet. Fråga Carl Bildt, eller vilken som helst gammal elev, och se dem få något nostalgiskt i blicken.

 12. Daniel skriver:

  Allt enligt planerna…

  A Perfect Guides målgrupp:
  • Tjänar 42% mer än genomsnittet
  • Konsumerar 30% mer än genomsnittet
  • Har 60% större förmögenhet än genomsnittet

  http://www.elite-media.se/files/aperfectguide2011.pdf

 13. Julia skriver:

  1. Roka cigg inomhus framfor brasan?!

  2. Vaknar upp och maste tanda brasan igen pa morgonen pga var lite for full for att inse hur mkt cigg det egentligen luktar i lagenheten

  3. Far antligen lite somn pa bakfyllan i biosalongens morker

  4. Barnvakten anlander… till en overraskning: harliga sockerstinna barn som kor kullerbytterace inomhus – OCH alla deras harliga kompisar som ska sova over!

  5. Mots ute pa fyllan efter hiphopkonsert + avsmakningsmiddag och blir pirriga pa varandra likt forsta dejten. Smsar barnvakten ”det blir overtid ikv”. Hotshots

  6. Vaknar utvilade till massor av barn som nu borjat trottna pa varandra. Tar med alla pa en skitdyr cafefrukost dar ungarna spottar ut maten

  7. Tennistid

  8. ”Familj och vanner” rullar in vid fyra. Fem timmar av opretentioner

  9. Blir rodogda framfor tv-skarm m god glass

 14. Gilda Radner skriver:

  Det här som en kebabpizza, både roligt och groteskt. Om fler levde som Mikaela Bley skulle jordklotet explodera i ett konfetti av knaperstekt grissvål. Men kul med en värdig utmanare till teppanyakihällen (som dock är ohotad etta).

 15. Charlie. skriver:

  Jag har lika mycket problem med den här prettohelgen som de flesta andra. Inte för att jag är avis utan för att allt känns så uttänkt och planerat, som om det är så här man ska leva för att bli accepterad… Typ. Däremot är det sånt jävla mega-misstag av Frans att kritisera utan att ha koll på Karla Frukt, det är en institution i Stockholm, må hända bara bland Östermalmare men läs på innan du kastar sten i glashus.

 16. Janne Bergkvist skriver:

  Frans, har du både matlåda och micro?, och dessutom en flådig divan! Då förstår jag att man har tid att ägna sig åt ”betraktelser” ;) . Förövrigt anser jag att texter som Mikaelas borde förstöras 3:) .

 17. Beppe skriver:

  Som om inte reportaget i sig var illa nog så träder tyckarna in på en nivå som man inte ens skulle förvänta sig av journalister. Varför man anser att detta stycke skitjournalistik är värt att på något sätt bemöta övergår mitt förstånd. Att dessutom göra det i en ton av moralistiska kärringar gör inte det hela bättre. Här luftas förakt, fördomar och stereotyper friskt. Den svenska mediekrisen är välförtjänt och man kan bara hoppas på att den drabbar hårt. Inavel är aldrig bra och man behöver verkligen en ny start.
  Och sedan. Karla frukt är en f.d. fruktaffär som för några år sedan lades ner och istället nu är godisaffär men har behållit den gamla neonskylten. Om man som journalist dels inte känner till fakta och dels inte orkar eller finner det viktigt att ta reda på fakta, alltså inte klarar av sitt arbete, skall man kanske dra ner på den nedlåtand och föraktfulla tonen.
  Och Brillo suger. Nästan mer än Nöjesguiden.

 18. Pastor Z skriver:

  Vad förväntar sig artikelförfattaren av ett livsstilsreportage om en (förmodad) höginkomsttagare som är bosatt på Östermalm? Att intervjuobjektet i fråga åker till Hässelby för att köpa godis eller äta pizza?

  Livsstilsreportage är mördande tråkiga och totalt ointressanta, men Frans avundsjuka är beklämmande och en av anledningarna till att Nöjesguiden reducerats till en blaska.

 19. Sofia skriver:

  Detta är så fruktansvärt roligt!!!!!
  Hon måste vara ironisk! Annars går det ju inte att ta henne på allvar. Alls. Överhuvudtaget. Någonsin.
  /Sofia

 20. Viktor skriver:

  Vad är grejen med att namedropa alla restauranger man äter på och affärer man handlar på? Vad i sathelvete är det för ogenerat skryt? Bör hon veta hut?

 21. Linnéa skriver:

  Gråter av skratt, du är bäst Frans!

 22. Elisa skriver:

  Jag skrattar åt ditt sätt att beskriva det hela. Underbart
  Sedan tycker jag att Karla frukt tar och byter skylt Wohaaa ;-)

 23. Gabriella skriver:

  Jag älskar, förutom detta inlägg och din blögg, alla som kommenterar OM dig istället för till dig och alla som antar att du är journalist. Så roliga! #oförskämtattanta

 24. Micke skriver:

  Jag hatar bloggar i mångt och mycket, jag hatar även Nöjesguiden överlag …och framför allt dess målgrupp. Men det här är ta mig fan det bästa jag läst på länge. Till och med så att jag var tvungen att säga det i en kommentar! Jag skrattade till och med! Bravo!

 25. Linda skriver:

  Det är lite krystat skrivet men i övrigt förstår jag inte varför folk irriterar sig på det. Om ni inte vill leva så – skit i det då, men låt var och en leva sitt liv utan att bli hånad. Lågt och luktar svensk jantelag lång väg. Alla ska vara lika och tycka om samma saker. Hämtpizza och fredagsmys med Gott & Blandat, radhus och lagom stökigt hemma… Jag lever inte som hon gör och har ingen längtan efter det heller men att håna de som inte lever som man själv gör är fjantigt.

 26. Linda skriver:

  Det är lite krystat skrivet men i övrigt förstår jag inte varför folk irriterar sig på det. Om ni inte vill leva så – skit i det då, men låt var och en leva sitt liv utan att bli hånad. Lågt och luktar svensk jantelag lång väg. Alla ska vara lika och tycka om samma saker. Hämtpizza och fredagsmys med Gott & Blandat, radhus och lagom stökigt hemma… Jag lever inte som hon gör och har ingen längtan efter det heller men att håna de som inte lever som man själv gör är fjantigt.

 27. Mattias skriver:

  De måste kontra med ett livsstilsreportage med någon bitter, SD-röstande blendmorsa från Avesta. Ser verkligen fram emot det!

 28. Camilla J-son skriver:

  Hahahaha! Det här var riktigt rolig läsning!

 29. Mike Hunt skriver:

  ”Östermalm”? Jag hoppas läsarna inser att Mikaela är uppvuxen på landet. En äkta (tredje generationens) stockholmare skulle uppleva det som otroligt genant att visa upp sig i ett dylikt sammanhang.

 30. Frida skriver:

  Love you Frans! Så fantastiskt pretentiöst livsstilsrepotage, sågat av min favvo-bloggare. Nöjd.

 31. jessie skriver:

  På vilket sätt blir världen en bättre plats av att massa människor uttrycker sina kräkkänslir över en annan människas beskrivning av lycka? Även om man inte håller med är väl en bra start att bemöta andra med respekt när man kan? Om man vill skapa en bättre värld?

 32. MAD PUPPY skriver:

  Jag blir mest beklämd. Allt verkar vara på de vuxnas villkor. Sedan dricks del alkohol varje dag inför barnen? Varför inte bara tagga ned med aktiviteter och alkohol och bara umgås och leka med barnen på deras villkor?

 33. matt skriver:

  Jösses Frans. Nog för att balansen mellan deadlinehållning och innehåll kan vara svår, men en kan väl ändå i alla fall försöka?? Förövrigt anser jag att kritik från Nöjesguidenhåll mot livsstilsreportage är en ganska passande definition av att kasta sten i glashus.

 34. LISA skriver:

  Pga av dig Frans, har min skärm blivit nerspottad totalt. Och tack för det! Rolig läsning:)

 35. Kristina skriver:

  Många ser det som ett livsmål att leva i (relativ) lyx och vissa tar det till skrattretande höjder. Men det finns faktiskt ett chockerande inslag- som bara en enda person har nämnt – att barnen tänder en brasa innan de väcker sin mamma…? Hur gamla är barnen?! Att ligga och sova medan barnen tänder en brasa är rentav skrämmande.

 36. Patrik skriver:

  Det tröttaste inlägget jag läst på år. Håll ditt mindrevärdeskomplex och grunda tankar för dig själv.

 37. Rikard skriver:

  lol, the jantelag is strong with this one.

  Vem bryr sig om hon vill flasha i en tidning med sin ”stekiga livsstil”. Hon får väl göra vad hon vill med sina kids/lediga helger. Löjlig ”bloggpost”, lika löjlig ”artikel”.

 38. Heidi skriver:

  Hahaha alltså vafan…

 39. huehue skriver:

  ”OBS: Det har nu kommit till min kännedom att man även kan köpa godis på Karla Frukt. Verkar alltså vara någon sorts ironisk affär som säger att de säljer frukt men egentligen säljer godis. Det är uppenbarligen någon sorts Östermalms-humor jag inte förstår.”

  Fantastiskt sätt att hantera det faktum att du hade fel på. Har du samma inställning till att Apple inte säljer frukt? Antingen så gycklar du för att hålla i någon slags persona (likt Schulman innan dig) eller så är du precis lika pretantiös som kvinnan i artikeln.

 40. Isabelle skriver:

  Är det inte väldigt uppenbart att hon passade på att få lite sponsorer till sin perfekta helg ;)

 41. Philip skriver:

  Den här artikeln påminner mig om när Pelle från The Hives fick kritik för att han köpte färskt bröd, istället för förpackat, på ICA i Fagersta.

 42. Tompa skriver:

  Så härligt att se den svenska avundsjukan lysa…! Tror inte många av er tråkmånsar som kommenterat negativt till detta tidigare skulle tacka nej till en sådan helg lite då och då. Sedan gissar jag att hon kanske name-droppar alla ställen pga att hon hoppas på bättre service och kanske bättre priser om hon sedan kommer tillbaka till butikerna… Pr, pr, pr…

 43. Wilhelm skriver:

  Hej,
  Råkade hamna i din lysande kommentar kring männskan som ( i Perfect Guide) berättar om sin underbara helg med barnen, tryffelpizzor ostar och mera. Oh, la, la!!!!! Makalös pekoral.

  Perfect Guide känns som minst 30 år efter sin tid. Vet inte riktigt varför den finns, för vem den görs? Kan någon tala om, kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg