Gunilla Perssons moster

6:31 28 Jun 2016

Alla vet att Gunilla Persson har en JÄTTEGAMMAL mamma som heter Iris och som bor tillsammans med Gunilla i Los Angeles eftersom Gunilla inte litar på den svenska äldrevården. Gunilla brukar få ett sammanbrott på sin mors skötare minst en gång per säsong i Svenska Hollywoodfruar, och ger dem gärna sparken under mer eller mindre kaosartade former.

Nu har det visat sig att Gunillas mamma Iris har en ÄNNU äldre syster som heter Sonja! Sonja bor dock kvar i Sverige, och i samma veva som Gunilla var i Norrköping för att göra reklam för sina nya viner på Elite Grand Hotel passade hon även på att göra ett besök på ålderdomshemmet för att hälsa på sin gamla släkting. Det gick sådär.

För att göra historien kort är Gunilla upprörd över att hennes moster Sonja får ”svälta” i Sverige, och anklagar läkarna och personalen på äldreboendet Granen för att utöva aktiv dödshjälp. Emergency! Klippet avslutas med idén att sätta Sonja på ett plan till Los Angeles eftersom hon säkert skulle tillfriskna då och må jättemycket bättre. Alltså, jag vet inte…

På nästa bild blossar dessutom ett släktbråk upp. Sonjas son (Gunillas kusin) har i samråd med läkaren bestämt att Sonja inte ska få några fler mediciner. Förmodligen eftersom hon är så pass gammal och inte har lång tid kvar att leva, det vill säga ett rimligt beslut i livets slutskede när det bedöms att man förmodligen aldrig kommer bli bra igen. Det är dags att ”pull the plug”, mer eller mindre. Gunilla VÄGRAR dock acceptera beslutet som de närmast anhöriga har tagit, och anmäler till IVO och pratar med pressansvariga Anna Lena Boucht.

Nu har Gunilla dock ”skaffat två reko tjejer” som ska ge Sonja ”extra hjälp”!!! Oklart vad Sonjas son och resten av släkten tycker om det, men det måste iallafall firas med en till bild på Instagram!

Alltså, jag är inte någon läkare men jag tycker ändå att hela grejen är lite olustig. Alltså att Gunilla bombar Instagram med bilder på sin döende moster och vrålar om att anmäla olika vårdinstanser för att hennes moster inte blir bättre.

Jag vet som sagt ingenting om hennes tillstånd på riktigt, men det ser onekligen ut som att hon befinner sig under någon form av palliativ vård och att man inte kan göra så mycket. I vilket fall som helst så tycker jag dock att det är lite makabert att ta fighten mot den svenska vårdapparaten på Instagram och lägga ut bilder på döende släktingar för allmän beskådan.

10 kommentarer | “Gunilla Perssons moster”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Elin skriver:

    Håller med, detta är ju helt bisarrt.

  2. Anna skriver:

    Alltså, jag är verkligen ingen fan av Gunilla Persson, men i det här fallet så tycker jag ändå att hon visar en oväntat medmänsklig sida. Visst är det aningen överdrivet att instagramma hela processen, men hon har i alla fall vett att bry sig. Många gamla i Sverige har anhöriga som stoppar undan dem på ett hem och hoppas på minsta möjliga insats från egen sida, men Gunilla vänder upp och ned på hela den svenska trög-förvaltningen. Säga vad man vill, men det är ju lite drag i henne, och jag respekterar henne för hennes goda vilja att göra rätt.

    1. ab skriver:

      Fast nu har Gunilla intresserat sig för mostern för att Gunilla råkar vara i Norrköping. Hur insatt är hon i mosterns tillstånd för att kunna säga att läkarna har fattat fel medicinskt beslut? Känns inte heller rättvist att bara anta att mosterns son har försummat sin mamma.

  3. Ulrika skriver:

    Hon är så tragisk. Har pratat om det här sedan Jan 2015, redan då höll dem på att svälta ihjäl henne. Tycker det här är ett sett att ”fiska röster”. Så tillgjorda regisserade filmer på Insta.

  4. inga skriver:

    Alltså Gunillas syn på äldrevården och hur hon beter sig mot personal borde polisanmälas istället.

    Har arbetat inom äldreomsorgen, och i slutskedet brukar man ge mat, försöka mata etc. men säger brukaren nej, vänder bort huvudet etc, brukar man inte tvinga personen utan ser det som personens eget val. Dvs man svälter ingen utan att försöker verkligen ge folk mat.

    Att köra runt nån som är 90+ med ambulans till akuten är kanske det minst värdiga, eller tro att massa medicin kommer hjälpa. Låt kvinnan somna in i lugn och ro, låt bli spektaklet.

  5. Lovisa skriver:

    Men vad är det här! Sjukt.

  6. Bobbi skriver:

    När man i palliativ vård slutar med mediciner är det för att människor ska dö i lugn och ro, förhoppningsvis är man då hyfsat klar och kan ta farväl av anhöriga i lugn och ro. Gunilla går aktivt in och förstör för familj och personal, som dessutom möter Gunillas moster varje dag och har vett nog att inte vilja släpa En döende kvinna i 10 timmar i ett flygplan till USA. Vad ska egentligen polisanmälas? Att läkare och personal följer behandlingsrekommendationerna i palliativ vård? Att de inte tvångsmatar den stackars kvinnan? Döden är oundviklig och oerhört sorglig men patient och anhöriga kan få ett bra slut, om inte en människa som Gunilla kommer in och rör till allt. Kanske inte faller Gunilla in att hennes moster har fått vara med och bestämma sin omvårdnadsplan och att anhöriga bara vill sin mamma det bästa?

    1. Gittan skriver:

      Varför bry sig om vad denna sjuka Gunilla Persson!?
      Hon hävdar sig bara, Hon har sitt provrörsbarn (Erika) var av att hon är en häxa rent utav. Hon är sjuk.

  7. Amanda skriver:

    Favoritklipp från Svenska Hollywoodfruar: När mamma Iris under några sekunders total klarhet (?) ger Gunilla en stålblick och säger: ”Du … är en elak jävel.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG