Annons
Annons
3:52 25 Sep 2016

Vi har poddat En blekt blondins podcast om det gamla Stockholm #4 från Bokmässan i Göteborg!!

 

14469660_534843636705556_8273942898640601092_n

Avsnittet tar upp lättsamma ämnen som yttrandefrihet, nationalism och cancer.

7:46 24 Sep 2016

en kort dikt om bokmässan 2016

1.

UKON sa: för tio år sedan var det otroligt lätt att skriva dikter

Clara Olausson sa: jag har en idé att skala av någons hud och spänna upp den som ett lakan, det är inte som att jag ska genomföra idén, men den finns

Ghayath Almadhoun sa: vinet som jag drack i Ersatz monter smakade som Jesus blod

Anna Axfors sa (till Malte Persson): använder du hudvårdsprodukter, Malte?

redaktörerna för svensk dikt sa inte: redaktörerna för svensk dikt utstrålade en negativ entusiasm

Anna Hallberg sa: det går ju egentligen inte att vara Jörgen Gassilewski i Sverige

2.

det är väldigt svårt att ta en springnota från en skybar

Anna Axfors sa: skulle inte du vilja ha kontakt med ett högre väsen som skriver genom din hand

det här vattnet smakar blod

vi vantrivs i kulturen?

nej, vi barn trivs i kulturen

3.

hur många ostron måste Carl-Michael Edenborg svälja

min dator arbetar just nu (den reparerar mitt bibliotek) och

min mun är förtejpad, alltså jag tejpade läpparna hårt för länge sen

långt innan poesi på runor var ”en big thing”

jag tog dig i handen, jag var artig och arg

en tjej sitter och läser den där tidningen som en tidning

och på en vägg har någon klistrat upp en lapp där det står att man kan andas här

 

/E.B

Annons
10:39 23 Sep 2016

Vi som aldrig skrev prosa är närvarande på Bokmässan. Det är väl kul men också lite: ska det va såhär resten av livet?? Smama människor som förra året, samma festen, var är utmaningarna. Det enda positiva är att man blir mer och mer känd. Men det är också jobbigt för då har folk så mycket förväntvingar på en. Vi vill bara sitta i vår lägenhet som vi har hyrt med våra uppstoppade hjortar och rådjur och prata gamla minnen och framtidsplaner. Man borde leva med i nuet egentligen! Men varför är nuet så tråkigt? Om nuet var roligare så skulle vi vara närvarande där!!! Vi önskar att Greta Thurfjell var här, nöjesguidens förra webbredaktör som nu jobbar på DN.  Hon är den enda roliga i Sverige

 

Kram!

 

 

 

 

 

 

 

 

3:47 26 Aug 2016

Hej!!!

Jag har varit på något kulturellt och vill såklart dela med mig.

Det var releasefest för Leif Holmstrands nya bok Sista dagen, och jag gick dit för att få billigt vin och för att Leif Holmstrand är cool. Det var faktiskt lite Stockholms-känsla över detta event, dvs jag trodde jag skulle på en vanlig Malmögrej och att man skulle känna lite folk men så kom man dit och ingen man kände var där men det var ganska kändistätt? Vinet var gratis!!! Jakob hade en teori om att det var för att Bonniers var involverade som vinet var gratis, annars brukar det kosta typ 20 kr. Jag drack tre glas sen var det slut.

 

20160825_200556

Mitt tips om man vill få kontakter i den finkulturella världen är helt klart att gå på en sån här grej, bli lite salongsberusad och sen prata med folk (det behöver inte vara någon som du vet är en bra kontakt utan prata med vem som helt så leder säkert den kontakten till en bättre kontakt så småningom). Ingen kommer undra varför du är där. Var inte rädd för att göra bort dig för det är nästan omöjligt att inte göra bort sig i finkulturella sammanhang + det är alltid bra att bli ihågkommen. Det kan kännas tryggt att ha ett paket cigg att röka/bjuda andra med, det skapar naturlig kontakt mellan människor och ger en festlig aura.

 

20160825_200550

Jag har redan massa kulturella kontakter så jag orkade inte prata med så många.

Jag har tyvärr inte läst Den sista dagen men jag tror den är bra. Mitt hetaste tips är annars Sjuttioåtta uppslag till sf-romaner hämtade ur Linus Andersens anteckningsbok av Leif Holmstrand och Pär Thörn, utgiven av Chateaux.

20160825_193810

 

C u later aligator //Anna

 

2:29 28 Jul 2016

Hej älsklingar!

Jag sitter här med massa ansiktskrämer i ansiktet och njuter. Jag brukar oftast vara full när jag bloggar men nu ska jag prova mina vingar nykter.

Det är så roligt att så många läser mina recensioner trots att de kommer så sporadiskt <3 jag får dock motta en del HAT och HOT. T.ex:

Screenshot 2016-07-26 at 22.16.32

(ang. förra inlägget)

Jag ba åh herregud, nån ser in i min själ, vad ska jag göra. Men min farmor ba: ”chilla, det måste varit SD som skrivit den”.

Nåååååååväl, detta är sommarpratarna jag lyssnat på den här gången, hoppas jag gjort ett rättvist urval och att ingen känner sig kränkt över att inte få bli recenserad här på Vi som aldrig skrev prosa – Sveriges bästa blogg.

Först ut: Emil Jensen !!!

Emil Jensen.

Hej Emil. Alla jag vet som heter Emil ser ut sådär. Emil, vilket konstigt namn förresten, när/om man säger det högt? 

Först vill jag bara säga en sak. När jag var ca 17 år så var Emil Jensen min Gud!!! Jag ba herregud kan det finnas så bra män, så feministiska och miljömedvetna!! Haha, känns som ingen bryr sig om miljömedvetenhet längre? Identitetspolitiken har slagit ut djurens rätt och skönt är väl det. Jag menar vem håller på med det längre. Till och med de mest vänster personerna jag känner slukar en köttbulle då och då och om man äter sushi är det ingen som kollar snett för att man äter en jätteräka. Förresten hörde jag att jätteräkor inte längre är utrotningshotade? Eller vad det nu var de var. Har vi förlikat oss med att jorden kommer att gå under? Sorgligt i så fall. Vi måste fortsätta kämpa!!

Hur som helst, i ett helt annat decennium kändes det väldigt viktigt att tänka på djuren och miljön. Jag hade till och med en pojkvän som gav mig herpes, och när jag sa det till honom så sa han att det var ju synd för du kan inte äta den medicinen för det är i gelatinkapslar. Man ba, okej, då har jag herpes 4ever då. Ibland fick han panikångest och man ba vad tänker du på han ba djurens rätt :(:(:(:( Men i den här lilla världen var Emil Jensen en sån man såg upp till! Typ ville ha honom som pojkvän istället. För han gjorde nämligen en turné på cykel för miljöns skull. Jag gör en enkel googling för att se om mitt minne matchar verkligheten och mycket riktigt: ”Sommaren 2007 genomförde jag hela min sommarsoloturné per cykel som en personlig och symbolisk men också stenhård, global och konkret aktion för hållbar utveckling och miljön.” Alltså hur kunde detta vara sååå på tapeten för tio år sen och nu ba: miljön, ja det är väl den där saken man fångar pokémon i (eller nåt, mogen fyrtioårsaktig samtidsreferens).

Jag visste att poetry slam nån gång skulle komma till nytta och det gör det i Sommar i P1 för det är så skönt med nån som pratar fort, tänker jag, tills jag inser att det inte kommer göra sommarpratet kortare :) Men det är förvånansvärt skönt med nån som… vet hur man pratar rytmiskt. Jag kan inte hjälpa det men när nån pratar rytmiskt och rimmar på skånska så får jag liksom rysningar genom hela kroppen (av obehag). Men Emil Jensen är helt OK! Jag minns varför jag älskade honom när jag var sjutton, han är ju fyndig liksom! Let’s make fyndighet sexy again.

Men seriously, sluta håll på och ba: jag vill hylla den vanliga människan!! ”Inte kändisarna som skriver odödliga verk utan de som bara vill njuta av ännu en dag i sommarstugan.” ”Det som aldrig får några medaljer”, nej och varför får de inte det? Kanske för att ingen bryr sig ett skit. Han tar som exempel, hör och häpna, en GYMNASIELÄRARE som älskar sitt ämne, hen startar inga revolutioner men är älskvärd ändå, man ba jahapp, jo ja några älskar honom säkert men vem bryr sig. Även Bingo Rimér står väl och steker nån jävla flintastek till sina barn en tisdag eller vad det kan vara, är han älskvärd för det?

Förresten varför blir skåningar aldrig kända på riktigt utan bara lite halvkända, fast i Skåne blir de såklart en älskad kulturpersonlighet men de slår aldrig igenom riktigt brett?? Jag tycker det är oroväckande och fel!

P.s. Emil Jensens sommarprat är riktat mot hans döda syster men det gör inget för han pratar inte så mycket om själva döden. Även om det är oroväckande att hon hade hypokondri innan hon blev sjuk för det betyder att det inte hjälper mot riktig sjukdom att ha hypokondri, man kan så att säga inte minska chansen för cancer genom att tänka massa på cancer och det är synd tycker jag. Det var samma sak i Annika Lantz sommarprat, hon hade varit rädd för cancer hela livet och sen fick hon det.

Och vem har vi här om inte Emilia Lind?

Emilia Lind krans

Emilia Lind, lyssnarnas sommarvärd. Kan inte låta bli att tänka på den där låten om lilla söta fröken Cecilia Lind.

Först och främst: är det helt sjukt att recensera detta sommarprat, lite som att skriva om ett uppträdande i Småstjärnorna eller såga en bok som är utgiven på eget förlag? Eftersom hon inte är nån offentlig person utan blivit framröstad. (Man spelar in 15 min hur man vill att ens sommarprat ska vara på Sveriges Radios telefonsvarare sen får lyssnarna rösta, vet dock ej hur det går till för jag är lyssnare men ingen har sagt till mig hur man röstar??? Kränkt). Jag ska försöka vara respektfull. Läs hela följande stycke helt gravallvarligt. Oj oj oj vad det här var sorgligt. Det handlar om att Emilias mamma dog när hon var 16 år (Emilia var det alltså). Hon var en vanlig 16åring som ville bli fotbollsproffs, hittade till och med på en egen fotbollslåt som gick ”Fotboll fotboll fotboll i mitt hjärta”. Det framgår inte hur gammal hon är nu men hon verkar ha sånt perspektiv på sitt liv, blir lite avundsjuk på det, typ veta att man är en ”envis ung tjej”, bara veta det om sig själv, vilken ynnest. Tyckte dock det var så märkligt när hon åkte på fotbollsläger och fick veta att hennes mamma dött, för då sa kompisens mamma: Emilia kom! och så gick de till stranden. Där stod tränaren och tittade ut över havet, och helt plötsligt dök det upp en präst. Alltså jag har aldrig fått ett dödsbesked (peppar peppar ta i trä!!), men är det såhär iscensatt att nån tar en till en vacker plats och där står nån med ryggen emot och stirrar i fjärran och sen kommer en präst gåendes?

Thank God så har Emilia blivit en bra person trots detta tragiska. Det hon vill med sitt sommarprat är inte att få medlidande utan visa att det går att lyckas. Pga sin styrka så fick hon så pass bra betyg att hon kunde komma in på socionomprogrammet. Där studerar hon nu, i Umeå, eller Ume som de säger där uppe. Och fotbollskarriären? Nej den blev det ingenting med, men vad gör väl det när man bor i Umeå och studerar på socionomprogrammet.

Aja, värdig Lyssnarnas Sommarvärd tycker jag faktiskt! Men jag måste komma ihåg att rösta nästa år i denna viktiga tävling! Note to self.

Sist men inte minst: Sakine Madon

Sakine Madon.

Som Mona Lisa har sitt leende, så döljer också du en hemlighet! Eller?

Sakine Madons sommarprat handlar ungefär om att hon flydde från Turkiet som femåring och att hon är uppväxt i en vänsterfamilj, och att hon trots detta inte vänster utan värsta liberal, typ lite busigt. Hon tycker att Lars Vilks är modig och gillar inte identitetspolitik. Hon berättar när hon sökte jobb och nån sa ”du är som ett kinderägg – invandrare, ung och tjej”, liksom inte så kul att reduceras till det fast samtidigt bra för henne att hon fick jobb.

Bonuspoäng får Sakine Madon för att hennes sommarprat varken är snyft- eller framgångshistoria, utan mest bara jag tycker såhär och såhär, här har ni en låt, här har ni en till låt, här är en åsikt till, sen slut. Behagligt att inte få en persons största trauman levererade och behöva förhålla sig till hela tiden.

Nej nu får ni sluta sitta vid internet och gå ut i sommaren istället, den försvinner fort!! Snart är hösten här. Gud vad jag skulle vilja skriva ett sånt somrigt nyhetsbrev nån gång, eller hålla ett skolavslutningstal och ba: nu har ni varit duktiga hela terminen och nu står sommaren för dörren bla bla bla, det vore kul tycker jag.

 

//Anna

Annons
Annons