Sjung om studentens inställda dar

4:08 14 Apr 2020

Covid-19 har drabbat oss alla. Folk har mist sina liv, sina nära och kära. Andra har förlorat jobb och pengar. Livsverk har gått i graven. Folk är drabbade, men värst drabbade är årskullen född 2001.

Årskullen född 2001 får nämligen inte fira sin student. Efter 17 år av träslöjd och mellis får inte dessa satar fira sin frihet genom att åka 20 meter på ett regnigt flak, äta en dåligt komponerad ”buffé” och sist men inte minst göra bort sig för sin crush man haft de senaste tre åren genom att fylleramla ner i en buske utanför valfri pisskrog, precis innan crushen åker bort för tågluff i bangladesh.

Studenten är ett sätt att fira att man nu är för gammal för att dejta Jacques Karlberg. Det firas med en fylla som pågår i prick 23 dagar och 23 nätter. Man dricker Campo Viejo och får urinvägsinfektion för att fira att man har köpt en mössa, man ska ha på sig brotherskavaj på en bal, man ska gå på skivor som har teman så som ”Var så rasistisk du bara kan i din utklädnad” och sist men inte minst ska man vricka foten när man springer ut till en dålig mobil-inspelad version av Dont stop believing.

Skolverket har trots att detta borde ses som en absolut mänsklig rättighet valt att avråda till årets student snabbare än en 18åring kan säga ”Bacardi Breezer” och nu är hela Sveriges samlade 18åringar superledsna över att just de inte ska få bråka gråtandes med deras bästa kompis över någon ful kille som heter Henrik. Nu måste tusentals ungdomar slänga Linn Ahlborg-klänningen i soptunnan och lägga vlogg-karriären på hyllan. Klarna har gått i konkurs då man inte längre måste skuldsätta varenda 17åring som måste ha 32 stycken olika fila-sneakers till alla olika evenemang.

Hur långt är vi som samhälle beredda att gå för att slippa Corona? Kan vi verkligen låta tusentals unga människor missa deras livs viktigaste dag? Hur ska de annars få tag i fult porslin när deras Moster inte kan ge dem sin studentpresent? Vem ska göra sallad med små mozarellabollar? Hur ska den otroligt oseriösa och aningen skattefiffelluktande flak-industrin överleva? Vilken lärare ska missförstå den ironiska undertonen och ändå komma till elevernas skiva (med temat ”horor och bögar)? Vem om inte studenterna ska ockupera alla uteserveringar, bli alldeles för fulla och sen vara med i ”tunnelbanan”? Vem kysste Elin, bakom ryggen på Marie?

Tänk om alla 01:or gör ett uppror. På stan ser vi gäng som ser exakt ut som skådespelarna i Eagles fast fula slå sönder butiker, restauranger och busskurer. Detta kanske blir vår arabiska vår? Upplopp i stad efter stad, systembolag efter systembolag länsas och bränns ner. Andra årskullar som själva fått ta studenten avrättas med sina gula gamla studenthattar på. Studenternas blodbad. Vi kanske måste riskera ett stycke gamlingar och sjuka för att slippa just detta.

En inställd student är också en student. Sjung om studentens inställda dar.

Pål Ströbaek

7 kommentarer | “Sjung om studentens inställda dar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Elias skriver:

  Ja varför finns ens studenten från början. Hade varit så mycket bättre att gå 3 år på gymnasiet och sen få ett hederligt tal i kyrkan och lite applåder. Det är inte ens kul att dricka alkohol, speciellt när man är 18. Har aldrig heller förstått mig på Midsom

  1. theresa skriver:

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 2. Christy Walton skriver:

  behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

 3. Christy Walton skriver:

  behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.@

 4. Charlotte O. skriver:

  Hahahaha SPOT ON!!!

 5. KGF skriver:

  That is very simple,now follow the simple tips and learn more about the basic information log off windows 10 so,follow the some simple tips,and invite the all window users.

 6. patrickmoran skriver:

  System company is relocated and burnt down after system company. Many pupils who were required to take the student themselves are executed with their old yellow hats on. We would have to lose a little old people and the sick just to stop that. professional english proofreading services

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp