Frasse Levinsson-dagen

10:27 2 Dec 2019

I fredags firades Frasse Levinsson-dagen på contentbyrån Borg & Owilli. Här följer ett utdrag ur mejlet medgrundaren David Borg skickade till sina anställda inför den stora dagen, som jag fick en kalenderinbjudan till redan i juli.

Schema och regler imorgon: 

1. Vanligt jobb hela dagen fast Frasse jobbar här och hänger med kollegor. 
2. Tävling, alla får nominera en redaktionell idé för Nöjesguiden.se, vinnaren får sin text publicerad. Fast i Frasse Levinssons namn. 
3. Lunch på den sunkiga italienaren här vid oss. Stor stark och plankstek är det som håller Frasses snabba tangentborsfingrar i schack. Man betalar för sig själv, jag bjuder Frasse. Det blir kul. 
4. After Work kl 18 på Wollmars för den som vill. Man kan testa deras pommes frites som Frasse alltid brukar nafsa i sig. Han brukar ta två tuggor av varje pommes frites och ibland dubbel dipparhan i bean. 
5. Om man vill så får man prata med Frasse, Frasse gillar att prata. 
6. Försök att tänka snällt, Frasse tänker snällt.
7. Om sälj klarar något slags mål imorgon så blir det fest imorgon tror jag.

Dagen började på sämsta möjliga vis: Jag försov mig. Frasse Levinsson försov sig till Frasse Levinsson-dagen. David slog inte direkt frivolter av glädje när jag meddelade honom det.

Människor på kontoret gråter för att du inte har dykt upp. Vad ska jag säga till Alexandra som har två barn?”, skrev han i ett sms.

När jag väl dök upp satt David i möte. Jag fick vänta på honom i lobbyn i en halvtimme.

På lunchen möttes Frasse Levinsson-dagen av ännu ett bakslag. Restaurang Don Pato, känd som en av stans absolut sämsta lunchrestauranger, där David hade bestämt att vi skulle äta planka, hade inte planka på menyn. Frasse Levinsson-dagen fick i stället firas med carbonara. Det är i och för sig också gott.

Medan vi åt lyckades jag få in ett riktigt pappa-skämt. Det landande en fluga i en av Davids anställdas öl, varpå han vägrade att dricka mer.
– Be om en ny, föreslog min kompis Pål på skoj.
– Räcker det inte med en fluga? sa jag.

Ingenting gick som planerat. När arbetsdagen var slut blev det inte Wollmars utan Brillo. Där sa jag till David att det vore kul om Frasse Levinsson-dagen spred sig och började firas av människor jag inte känner. Trots att det inte fanns i mina vildaste fantasier att det verkligen skulle hända uppfylldes min dröm redan på första Frasse Levinsson-dagen. Under kvällen blev jag taggad i flera insta stories från rövgänget på den norska tidningen Natt & Dag, deras motsvarighet till Nöjesguiden. De skrev att de firade Frasse Levinsson-dagen i Oslo. Otroligt. Jag är stor i Norge.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp