Ett Håkan Hellström-påskägg

10:06 6 Dec 2019

När jag var 20 ville jag verkligen tycka om Jack Kerouac. Hans namn lät så coolt. Tvingade mig igenom hela On the road trots att jag egentligen tyckte den var olidligt tråkig. Första gången jag var i New York köpte jag fem av hans böcker på Barnes & Noble. Läste bok efter bok trots att jag inte hade nån större behållning av det. Fram till att jag läste Big Sur.

När Håkan Hellström uppträde på Way Out West 2010 la han till en vers i Vi två, 17 år.

”Och en fågel, som sitter på en gren och sjunger, är plötsligt försvunnen, utan att du ens hörde den. Utan att du ens hörde den”, sjöng han.

”And a bird who was on a crooked branch is suddenly gone without my even hearing him”, skriver Kerouac i Big Sur. Som jag läste tre år efter konserten. Och förstod var versen kom från.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp