Jag svarar på Sandra Beijers 2019-lista

11:52 31 Dec 2019

God förmiddag. Jag inledde 10-talets sista nyårsafton med att läsa Sandra Beijers blogg. Såg att hon hade gjort en årslista som jag också ville göra. Här kommer den.

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?

– Jag fick för första gången någonsin agera fotograf när ett tjejgäng ville ha en bild med min kompis Mauri. Det var väldigt förnedrande. ”Jag är också känd!”, ropade jag efter dem när de gick sin väg. Men de ville inte lyssna på det örat.

Vad var din största framgång 2019?

– Att jag och Maja gick på pitchmöte på Perfect Day utan tillstymmelsen till idé och ändå inte åkte ut genom falluckan. Kändes som ett tecken på att det börjar gå bra.

Och på ett personligt plan?
– Att jag fick mitt första Trädgårdenkort.

Vilka platser besökte du?

– London, Bryssel och Berlin. Mitt svagaste res-år sedan jag började tjäna pengar.

Bästa köpet?

– En Konstab-tischa med texten ”Jag har varit på Gotland och gjort en RnB-skiva”. Per Sinding-Larsen kom fram till mig på Way Out West och ville ta kort på den.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

– Att hotellpersonalen verkligen sa ”Tog ni något ur minibaren?” när min chef Pelle och hans fru Pauline slutligen checkade ut från Clarion Skanstull efter över 100 nätter. Det och att min bästa kompis Dennis berättade att han ska bli pappa. I den ordningen.

Och ledsen?
– Att min röst klipptes bort ur En varg söker sin pod eftersom jag fuckade upp min enda replik i en sketch som skulle varit med som inledning till ett avsnitt jag hjälpte till att spela in.

Något oväntat som hände?

– Jag skulle på en dejt jag var helt sinnessjukt nervös inför och hade bokat bord på Café Nizza. När jag kom dit och hovmästaren ledde mig till bordet visade det sig att vi skulle sitta precis bredvid Noel Flike och Axel Liljefors i Hov1. Alltså så nära att jag och Noel i princip satt med armbågarna mot varandra. Det var jag inte riktigt förberedd på.

Årets låtar?

– Jag läste Nöjesguidens musikredaktions genomgång av årets bästa svenska album och började fingra på revolvern när jag insåg att det inte släppts en enda bra skiva på svenska i år. Förutom Vindar på mars. Men snart kommer Lorentz nya platta så revolvern kanske får vila.

Favoritserie?
– Man är ju sjuk om man svarar något annat än Succession.

Bästa filmen?

– Här säger jag precis som Sandra Beijer Once Upon a Time in Hollywood. Marriage Story och Rolling Thunder Revue är uppe och skvalpar. Eller fan Marriage Story kanske är bäst.

Bästa boken du läste i år?

– Serotonin av Michel Houellebecq, Gift av Tove Ditlevsen och Underdog av Torbjörn Flygt. Den sistnämnda är den roligaste boken jag läst som är skriven på svenska. Läste dessutom om Räddaren i Nöden i somras och alla som säger att det är en bok som bara är bra när man är 20 kan verkligen fara åt helvete. Kasta långt.

Bästa matupplevelsen?

– Trots att jag åt gåslever på en Michelinkrog i Bryssel i våras är det bästa att jag lärt mig laga min pappas bolognese exakt som den smakade i min barndom. Det känns som att jag har lekt gud. Men det är en tudelad upplevelse. För det innebär ju att bolognesen har avmystifierats.



Vad gjorde du på din födelsedag?

– Jag var hemma och gjorde ingenting eftersom jag fyllde 27 och inte 12.

Är det något du saknar år 2019 som du vill ha år 2020?

– Jag har 100 000 kronor på banken. Jag har en andrahandslägenhet vid Zinkensdamm. Jag har två stalkers. Jag har snart en podcast på Perfect Day. Är jag nöjd med det? Nej! Jag vill ha mer!

Nyårslöfte?

– Att boka flygbiljett till Milano så fort det är klart när Zlatan ska spela sin första match på San Siro.

Högsta önskan just nu?

– Att jag kan fortsätta hålla mig smal utan att behöva träna allt för mycket. Det har gått bra i 27 år men det är väl i den här åldern metabolismen börjar vackla?

Ni glömmer inte att följa mig på Instagram? Jag heter @denriktigefrasselevinsson. Gott nytt år!

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp

Mest läst på NG