Pretentiösa krogar som kallar sig opretentiösa

12:04 8 Dec 2019

Delar av det här blogginlägget kommer från manuset jag skrev inför min medverkan i pilotavsnittet av Fredrik Söderholms morgonradioprogram Gott Snack. Men eftersom det var just ett pilotavsnitt kommer typ ingen lyssna på det. Därför kan jag lika gärna blogga om det. Eller, det hade jag ju kunnat göra i alla fall. Jag ville mest nämna att jag var med i podden. Om det är olagligt vill jag vara kriminell.

Mitt stående inslag i podden ska vara att tipsa om olika helgnöjen. Den här gången tipsade jag om Morfar Ginkos 15-årsfest, där Axel Boman (Studio Barnhus), Karin Wramner (nattklubbschef på Yaki-Da) och Magnus Nylander (Vet ärligt talat inte riktigt vem det är. Kikade på hans Facebook och insåg att jag borde veta vem det är. Men tänkte att det kanske är nyttigt för Magnus Nylander att förstå att alla inte gör det. Så jag gjorde inga djupare efterforskningar) skulle dj:a.

Det var en grej i Facebook-eventet som jag störde mig utav bara helvete på. De kallade nämligen Morfar Ginko och den här 15-årsfesten (eller ”Ginko 15yrs Bonanza”, som de skriver) för en ”opretentiös” mötesplats. Det var det mest provocerande jag hört sedan mobillådan utsågs till årets julklapp. Morfar Ginkos 15-årsfest var ju förmodligen den mest pretentiösa mötesplatsen som gick att hitta i Stockholm i helgen.

Det är bara pretentiösa krogar som kallar sig opretentiösa. Ni vet sådana konstiga italienska restauranger som gör en habil pasta, men har svansföringen att man ska fira nyårsafton och alla hjärtans dag där? De skulle aldrig komma på tanken att kalla sig opretentiösa, trots att det mest opretentiösa man kan göra i hela världen är att äta på en sådan. De har ingen klass, för klass är det enda de försöker få.

Därför tycker jag att Morfar Ginko kan fara åt helvete. Jag och min kompis Thomas dj:ade förresten på en födelsedagsfest på en pr-byrå i går. Vi spelade under artistnamnet Junior Brielle. Jag kom på lite för sent att jag ville att vi skulle heta Something for the ladies, precis som Aftonbladets quiz-team som bara består av medelålders män. Vi spelade bara svensk indie. Sedan avslutade vi med Joel Ighes EDM-dänga Here comes the sun. Det var väldigt opretentiöst gjort av oss.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp