Hakade upp mig på en grej i Expressens recension

11:00 27 Mar 2020

Sitter och läser recensionerna av Håkans nya singel. Ingen av dem är särskilt intressant läsning. Förutom Expressens. Men inte för att den är bra. Utan för att den innehåller ett så märkligt konstaterande.

Textens Jonna är som Lena fast långt senare, när precis allt känns svart”, skriver Anders Dahlbom.

Vad menar han? Varken Lena eller Jonna beskrivs ju särskilt tydligt. Det enda man full säkerhet kan säga att de har gemensamt är att de är tjejer. Är det det han menar? ”Jonna är som Lena – tjej”? Eller är det hans sätt att förklara att Jonna liksom Lena är ett romantiskt objekt i en Håkan Hellström-låt? Behövs det verkligen en liknelse för att förklara det? Eller förklaras överhuvudtaget?

Jaja. Detta om detta.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp