Om inte Martin Melin kan komma till röda mattan, får röda mattan komma till Martin Melin

12:14 30 Mar 2020

Just nu tvingas många nöjes- och sportjournalister fråga sig vad de ska skriva om när det inte pågår någon sport eller några nöjen. När både läktarna och scenerna är tomma. Det är naturligtvis inte den här pandemins viktigaste fråga, men om man tycker att man hela tiden måste prata om det som är viktigast kan man dra åt helvete. Eller åtminstone strunta i att läsa Nöjesguiden.

Hur som helst. Jag läste just något som gjorde mig så jävla inspirerad. Och jag tycker att det är kul att det några så bespottade som Anna och Hans Shimoda som står för inspirationen. Att skvallerjournalisterna leder vägen.

För när det inte finns några kändispremiärer av skitfilmer, med röda mattan och snittar, lägger sig inte Anna och Hans Shimoda ner och dör. Utan som de proffs de är visar de hur en slipsten ska dras genom att ta med sig en röd matta och en flaska champagne och åka runt till kändisarna som brukar frekventera den sortens tillställningar.

”Vad gör man när alla vimmel ställs in på grund av corona? Då drar man hem till kändisarna och rullar ut en röd matta och ger dem lite gratisbubbel, så känns allt nästan som vanligt igen”, lyder ingressen. Sen följer en klassisk mingelenkät där kändisar av typen Martin Melin, Anitha Clemence och Tess Merkel får svara på hur de påverkas av viruset.

Jag älskar dem för det. Att de tycker att nåt så meningslöst som kändismingel måste pågå medan världen brinner. Och att de hittar ett sätt för det att göra det. Om inte Martin Melin kan komma till röda mattan, får röda mattan komma till Martin Melin.

Ps. För ett tag sedan intervjuade jag Anna & Hans Shimoda. Detta är ett gott tillfälle att läsa intervjun.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp