Apropå att SVT sänder VM 94

10:20 19 Apr 2020

Det är festligt att SVT sänder Sveriges matcher från fotbolls-VM 1994. Mest för att det låter som en idé man snackar om på en personalfest men sedan aldrig genomför. Som när jag i glädjeyran efter 4-4-matchen mot Tyskland 2012 lovade att jag skulle se om den matchen varje julafton i resten av mitt liv. Det blev aldrig någonting med det. Men SVT är inte som jag. SVT har baxat den här skiten ända hit.

Även om jag roas av att SVT visar matcherna har jag inget intresse av att se dem. Jag försökte med Kamerunmatchen, men det är liksom helt olidligt att titta på sport som man vet hur den slutar. Något som däremot intresserar mig är SVT:s beslut att visa sammandrag från matcherna i Sportnytt. Att de alltså mellan de vanliga sportnyheterna klämmer in höjdpunkter från matcher som spelades för 26 år sedan och skapar en obehaglig illusion av att vi tittare har rest tillbaka i tiden. Vilken del av ordet ”Sportnytt” är det de inte har förstått?

Men det RIKTIGT sjuka är att SVT ”liverapporterar” matcherna på nätet. Det är en sportreporter som heter Petter Öhrling som låtsas att han befinner sig i USA år 1994 och återger matcherna i textformat minut för minut. Så här ser det ut.

Här har det ju brunnit i huvudet på någon. Jag menar, inte ens Petter Öhrlings föräldrar kan väl älska Petter Öhrling tillräckligt mycket för att vilja ta del av matcherna på det här viset? Om man nu vill se den här 26 år gamla matchen men inte… Äh, vet ni vad? Jag tror inte jag behöver förklara varför det är dumt. Eller jag vet inte om ordet ”dumt” räcker. Det är perverst.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp

Mest läst på NG