Jag svarar på frågor avsedda för Flora Wiström

1:41 26 Apr 2020

För en stund sedan läste jag Flora Wiströms blogg. Hon hade fått en lista med frågor av en läsare. Eftersom mitt favoritämne är Frasse Levinsson bestämde jag mig för att hijacka frågorna och svara på dem som om de var ställda till mig.

När lyssnade du på radio senast?
– Jag lyssnar aldrig på radio av egen fri vilja. Men Pelle har börjat ha på P3 på kontoret. Det hatar jag. Jag känner mig alltid lite dummare efter att ha lyssnat på P3. Men för att svara på frågan blev jag utsatt för passiv radiolyssning i torsdags.

Berätta om något du brukar unna dig.
– Jag brukar köpa en Harry Boy varje lördag.

Husvagnssemester eller hyra stuga?
– Hyra stuga.

Vilken är den bästa prylen i din lägenhet?
– Jag har tre saker som jag skulle rädda om det brann: En tavla som Spy Bars pointer Rasmus har målat, en officiell Paradise Hotel-handduk och en inramad affisch som Pete Doherty har signerat.

Vilken är den senaste låten du upptäckte?
– Jag upptäckte nyligen Nadja Evelina och Jonas Lundqvists duett Fastnat för dig, som lyckats gå mig förbi fram till nu.

Vad skulle du som tolvåring tycka om ditt yrke?
– Jag skulle bli förkrossad om jag skulle få reda på att jag aldrig kommer att bli fotbollsproffs.

Vilken karaktär du skapat tycker du mest om? Vem tror du att du skulle vara bäst kompis med?
– På rak arm kommer jag bara på en karaktär jag har skapat. Det var när jag hade slutat göra mina horoskop och ville komma på nåt nytt. Då hittade jag på en arg sexolog som jag döpte till Göran Everdahl (eftersom jag retade mig på verklighetens Göran Everdahl) som svarade på fingerade läsarfrågor. Tanken var att skapa en humoristisk motsats till alla offentliga sexologer som tycker att det mesta är okej så länge båda är med på det. Göran Everdahl förfasades över läsarnas fantasier och tyckte att alla som ville ägna sig åt något annat än missionären borde söka hjälp.

Rangordna årets högtider från bäst till sämst.
– Det viktigaste är väl att man demonstrerar på Karl XII:s dödsdag?

Vilka är dina favoritskor?
– Just nu går jag oftast omkring i ett par vanliga Adidas Superstar.

Hur ofta noppar du ögonbrynen?
– Aldrig.

Har du en favoritväxt i lägenheten?
– Min monstera förstås.

Äter du hellre sushi eller pokébowl?
– Sushi. Nästan alla poké bowls i Stockholm är så jävla deppiga.

Om du fick byta hem med någon, vem skulle du byta med?
– Benny Andersson.

Nämn tre saker du förknippar med ordet trygghet.
– Tomas von Brömssen, tv-serien Svensson, Svensson och hockeyarenan Scandinavium.

Vad var din favoritleksak som liten?
– Jag hade en gaffel som jag brukade stoppa i eluttagen hemma.

Visa tre saker som du köpt för under 100 kr.
– Jag har aldrig köpt någonting för under 100 kronor.

Lite snöslask året om eller alltid växlande molnighet?
– Växlande molnighet.

Hur känner du inför nagellack?
– Det är fint.

Berätta om ditt mysigaste klädesplagg.
– Det är nog min Burberry-hoodie. En grå sak med det klassiska rutmönstret i luvan.

Har du smakat färska nypon någon gång?
– Nej, eftersom jag aldrig varit strandsatt på en öde ö.

Beskriv den perfekta pastan.
– Det skulle vara min carbonara, det.

Vilken är den mysigaste gruppen du är med i på Facebook?
– Jag är med i en stödgrupp för Karl Hedin, skogsmiljardären som är misstänkt för att ha tjuvjagat varg. Det är en otrolig sammanhållning i den gruppen.

Messenger, sms eller Instagram DM?
– Det är hugget som stucket.

Vad ska du göra nu?
– Det står mellan att orka skriva en lägenhetsannons och att bada med brödrosten. Vi får se vilket som känns roligast.

Nämn tre personer du varit nervös inför att träffa.
– När jag skulle äta middag med Ola Rapace och Josie Capllonch var jag så nervös att jag höll på att skita i alltihop. En annan person som gjort mig otroligt nervös är handledaren till min c-uppsats. Han hade alltid så elaka saker att säga om den.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp