Arg på norska Houellebecq-blurben

11:38 23 Mar 2021

Smal tweet men behöver få det här ur mitt system: Såg just det norska omslaget till Serotonin och blev irriterad. Omslaget pryds nämligen av en blurb som lyder: ”Boken er et absolutt must hvis man liker Houellebecq”. Känns som förlaget har missförstått hela syftet med blurbs. Om man redan gillar Houellebecq köper man väl Houellebecqs senaste bok utan att någon blurb har sagt åt en att göra det? Meningen med blurbs är väl ändå att få någon som inte redan har tänkt köpa boken att slå till? Och för det ändamålet är den här blurben fullständigt värdelös, eftersom den bara predikar för kören av människor som redan är hooked på Houellebecq. Nej, det här var ogenomtänkt, dåligt och upprörande på alla sätt och vis. Det måste jag säga.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg