Stiftelsen för att motverka läsning bland unga

10:48 24 Feb 2021

Läste i Dagens Nyheter att min edsvurna fiende Pascal Engman startat en stiftelse för att främja läsandet bland unga. Varje år kommer han att dela ut 25 000 kronor till en person som lockat ungdomar till böckernas värld. Jag vill förstås krossa honom och hans godhetsknarkande. Därför har jag på ren djävulskap bestämt mig för att dra igång en konkurrerande stiftelse. Frasse Levinssons stiftelse ska årligen ge 25 000 kronor till en person som motverkat läsandet bland unga. Det kan till exempel vara en utvecklare som tagit fram en lika hjärndöd som tidskonsumerande mobilapp, en influencer eller en gymnasielärare som uppmuntrat sina elever att läsa någon av Pascal Engmans Ica Maxi-vältare och därmed avskräckt dem från att tränga djupare in i litteraturens djungler för all framtid. Endast fantasin och jag sätter gränser.

Känner du till en sådan person? Mejla en motivering till frasse@ng.se!

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg