3:38 4 Sep 2019

Många av er har hört av sig till mig och undrat hur den första upplagan av den nya matfestivalen Foodstock var. Well, det enkla svaret är ”sådär”. 

Det var nu i helgen den gick av stapeln på Fjäderholmarna och vi anlände med båten strax efter klockan 13, tämligen hungriga (och jag är inte kul att ha att göra med när jag är hungrig). Efter att vi köpt på oss matbiljetter var det första stoppet Bar Agrikultur. Då kön till deras pinnbröd var cirka 50 meter lång valde vi raskt att gå vidare till Garba (bilden). Väl där fick vi veta att deras servering ännu inte hade öppnat, och blev istället hänvisade till Bistro Market där de flesta utställare höll hus.

Här hade matställena öppnat, men tyvärr hade det massiva intresset medfört att de flesta redan hade slut på mat, tre timmar efter öppning. Den enda lågt hängande frukten var en syrad gurka med honung och smetana, vi tog varsin sån.

Om kön till Agrikulturs pinnbröd var lång, var den ingenting mot den kö som bildats till det enda matställe som för tillfället inte hade slut på mat var. Cirka 25 minuter stod vi i kö till ett tunnbröd med lök och lite svamp. Jag passade på att messa en före detta Woah Dad-medarbetare som jag skymtade i vimlet och frågade ”när Robyn börjar spela?”, skämtet gick inte fram. Kudos dock till festivalgeneral Niklas Ekstedt som hoppade in vid grillen och matade av kön så gott det gick.

Räddningen fick bli off-festival-krogen Röda Villan som serverade smakportioner av kroppkakor (som tyvärr var slut) och blodpudding. En något snopen avslutning på fyra timmars matfestivalande, och matkupongerna brände i fickan på båten hem.

Det ska dock sägas att detta var första året som Foodstock gick av stapeln, och logistiken är förmodligen inte den bästa då hela kalaset utspelas på en ö. Lägg därtill smällbra väder och därmed fullsmetat med över 4000 besökare under helgen.

Förhoppningsvis kommer festivalen tillbaka nästa år och har lärt sig en hel del av sina barnsjukdomar.

1:39 28 Aug 2019

I dagarna börjar vårt senaste nummer spridas över landet. Detta vill vi såklart fira, och du får mer än gärna fira med oss. Ikväll intar vi Södra Teaterns nya bar Groggen då det nya konceptet Mediabar anordnas för första gången av fem.

På scenen står både Gather (som också förekommer i numret) samt Cornelia Jakobs som är tillbaka med ny musik. Ses där!

11:23 27 Aug 2019

Nu på söndag är det återigen dags för mig att sätta mig i jurystolen för Sveriges bästa GT. Ett lika roligt som hedervärt uppdrag.

Om du vill komma och kolla samt smaka på finalen rekommenderar jag dig att osa här. Du kommer inte att ångra dig.

11:53 26 Aug 2019

Ville bara stoppa in huvudet och tipsa om att BLYs Ramen Sundays är något av det bästa du kan ägna dig åt en random söndag på Södermalm just nu. Glöm dock inte att förboka både bord och buljong (obs sant).

10:37 1 Aug 2019

Nästa helg är det dags för festivalen jag hittills inte har missat en enda upplaga av. Om jag räknar rätt är det således trettonde gången jag tar mitt pick och pack för att besöka Göteborg just denna helg.

De spelningar jag mest ser fram emot denna gång är utan inbördes ordning Maribou State, The Blaze och givetvis Amason – som också pryder vårt senaste omslag.

Vi flyttar i vanlig ordning in på Scandic Rubinen under hela helgen, läs mer om det här. Och hörni, vi verkar slippa regnet?!?!

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer