9:01 20 Nov 2019

Ni kanske tror att vi har mediebranschens lökigaste jobb? Att guida till det bästa nöjet, tänker ni, hur svårt kan det vara? Man går ut och krökar med en skådespelare, någon PH-profil och kanske adderar en youtubekändis till sällskapet. Notan står någon annan för. Dagen därpå går man på en presslunch för ett nytt kalsongmärke. De har flugit in en sushikock från Ulan Bator som står och petar ihop veganska nigiri på stäppgräs. Allt sväljs ner med en öl som är så gratis att Systembolaget inte ens har brytt sig om att ge den ett artikelnummer. Den bara finns där att hämta ut helt kostnadsfritt för alla som någon gång pluggat journalistik, laddat hem Berghs kurskatalog eller känner Joel Ighe.

Absolut, visst kan vissa av våra dagar se ut precis på det där sättet. Men det ligger också många år av stenhård träning bakom allt som syns utåt. För varje krog vi provar finns risken att vi åker på en matförgiftning, för varje klubb vi besöker finns risken att vi ska behöva stå i kö och för varje artist eller skådespelare vi intervjuar finns risken att de inte accepterar vår vänförfrågan en timme senare.

I det här numret har vi till exempel sammanställt utelistan, och minst ett par personer kommer med all sannolikhet att lacka ur. Antingen för att de inte är med på den, för att de är just det eller för att de är med på fel plats.

Så nästa gång du ser en Nöjesguidenmedarbetare på en krog, ett dansgolv eller i en svarttaxi. Ge oss en menande blick, eller varför inte en dunk i ryggen? Det är trots allt för er skull vi utsätter oss för detta.

Läs omslagsintervjun med Shima Niavarani här.

2:05 4 Nov 2019

Tänk om SO-lektionerna på mellanstadiet hade sett ut och låtit såhär? Då hade min skolgång om möjligt varit ännu lyckligare.

11:06 23 Okt 2019

Det är äntligen dags igen, vi ska lista de viktigaste krog- och klubbprofilerna i Sverige. Senast vi gjorde detta var 2017, kanske var du med då? Kanske är du med NU?

Vem vet, men är det någon du verkligen tycker borde vara med vänligen maila peyvand.ahmedi@ng.se.

4:50 3 Okt 2019

Det är inte synd om mig, jag vet. Jag tänker inte ens försöka få ert medlidande. Men när jag skriver dessa rader har jag precis passerat tresiffrigt antal nätter på ett hotell på Södermalm i Stockholm. Anledningen kan vi låta vara osagd, men konsekvensen är att jag börjar känna mig alltmer som Tom Hanks i The Terminal. Eller Bill Murray i Groundhog Day för att fortsätta på det populärkulturella spåret.

Varje dag är nämligen slående lik den föregående. Jag går ner till frukosten, hälsar på personalen och äter mina pannkakor. Drar samma skämt om att ”hoppas vi inte ses igen” till receptionen innan jag Voiar till jobbet, bara för att återvända efter arbetsdagens slut.

Ni kanske undrar vad vi saknar allra mest med att inte ha någonstans att bo? Lustigt nog är det inte våra saker, vår soffa eller bara den lyxen att inte dela alla gemensamma utrymmen med 800 turister.

Det som vi saknar allra mest är att kunna gå upp närsomhelst och ta en macka, kanske med kalla köttbullar, och dricka direkt ur mjölkpaketet. Att öppna kylen och anta utmaningen att försöka få ihop något gott av det som finns där.

Kanske var det också därför detta nummer fick ha ett tema mat & dryck, kanske var det bara en slump. Jag vet faktiskt inte. Men väldigt trevlig läsning blev det iallafall.

Hoppas att du håller med!

Nöjesguiden #9 med detta och massor av annat innehåll finns ute nu!

3:38 4 Sep 2019

Många av er har hört av sig till mig och undrat hur den första upplagan av den nya matfestivalen Foodstock var. Well, det enkla svaret är ”sådär”. 

Det var nu i helgen den gick av stapeln på Fjäderholmarna och vi anlände med båten strax efter klockan 13, tämligen hungriga (och jag är inte kul att ha att göra med när jag är hungrig). Efter att vi köpt på oss matbiljetter var det första stoppet Bar Agrikultur. Då kön till deras pinnbröd var cirka 50 meter lång valde vi raskt att gå vidare till Garba (bilden). Väl där fick vi veta att deras servering ännu inte hade öppnat, och blev istället hänvisade till Bistro Market där de flesta utställare höll hus.

Här hade matställena öppnat, men tyvärr hade det massiva intresset medfört att de flesta redan hade slut på mat, tre timmar efter öppning. Den enda lågt hängande frukten var en syrad gurka med honung och smetana, vi tog varsin sån.

Om kön till Agrikulturs pinnbröd var lång, var den ingenting mot den kö som bildats till det enda matställe som för tillfället inte hade slut på mat var. Cirka 25 minuter stod vi i kö till ett tunnbröd med lök och lite svamp. Jag passade på att messa en före detta Woah Dad-medarbetare som jag skymtade i vimlet och frågade ”när Robyn börjar spela?”, skämtet gick inte fram. Kudos dock till festivalgeneral Niklas Ekstedt som hoppade in vid grillen och matade av kön så gott det gick.

Räddningen fick bli off-festival-krogen Röda Villan som serverade smakportioner av kroppkakor (som tyvärr var slut) och blodpudding. En något snopen avslutning på fyra timmars matfestivalande, och matkupongerna brände i fickan på båten hem.

Det ska dock sägas att detta var första året som Foodstock gick av stapeln, och logistiken är förmodligen inte den bästa då hela kalaset utspelas på en ö. Lägg därtill smällbra väder och därmed fullsmetat med över 4000 besökare under helgen.

Förhoppningsvis kommer festivalen tillbaka nästa år och har lärt sig en hel del av sina barnsjukdomar.

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla