8:27 2 Feb 2022

Turnén må ha uteblivit, men inget – absolut inget – kan stoppa Melodifestivalen från att genomföras på ett sätt eller annat. Detta fick bli en lösning då samtliga deltävlingar avgörs i Stockholm. Den första deltävlingen går av stapeln den 5 februari i Avicii Arena, och här följer mina betyg på bidragen samt förhandstips på vilka som går vidare om du frågar mig.

Nytt för i år är att det inte blir någon ”andra chans” med dueller, utan istället en extra semifinal där treorna och fyrorna får tävla om de fyra sista finalplatserna.

Ordningen nedan är den officiella startordningen och ingenting annat.

1. Malou Prytz – Bananas
Doftar inte så lite Pink (artisten, So What) om denna, men låtsnickeriet av Ace Wilder och Deb kan föra den åtminstone till semifinal absolut.

2. Theoz – Som du vill
Startfältet yngsta deltagare gör en straight on hitlåt. Den här går helt solklart vidare, annars äter jag upp min rymdraket. Kan bli farlig i finalen.

3. Shirley Clamp – Let there be angels
En smäktande ballad. Vad kul. Tror på en femteplats för Shirley denna gång.

4. Omar Rudberg – Moving like that
Tredje gången gillt för Omar i Mello. Räcker det till final denna gång? Åtminstone en semifinal om du frågar mig, och detta mer på grund av artisten än låten i sig.

5. Danne Stråhed – Hallabaloo
Kul med lite omväxling men det här blir nog en god sjundeplats absolut. Däremot raka vägen in på Svensktoppen för Hallabaloo.

6. Cornelia Jakobs – Hold me closer
Fint! Kanske en aning för svårt för Mello. Borde slåss med Malou och Omar om en plats i semifinalen, och frågan är om Cornelia inte drar det längsta strået här? Jodå, jag säger semi.

7. Robin Bengtsson – Innocent love
Robin Bengtsson har en tradition av att ta sig vidare, och jag har svårt att se att han inte gör det även denna gång. Till final.

Läs även: De tävlar i Melodifestivalen 2022.

8:59 7 Okt 2021

Bor du i Malmö? Gillar du att äta mat? Kan du skriva? 

Då finns det just nu ett drömuppdrag för dig. Vi söker nämligen en krogredaktör för nämnda stad. Uppdraget är på frilansbasis, långsiktigt och väldigt roligt. Det handlar till viss del om krogrecensioner, men än mer om nyhetsartiklar som lyfter det lokala kroglivet.

Låter det som något för dig? Skicka ett mail till pelle@ng.se med ämnesraden ”krogredaktör Malmö” och berätta lite om din bakgrund. Det är givetvis ett extra plus om du skickar med några exempel på texter du har skrivit tidigare.

9:44 9 Apr 2021

…lite iallafall? 

Nu på lördag firar vi ettårsdagen av Låt Live Leva med en låååång livesändning där en massa artister uppträder. Nöjesguiden håller i festivalstudion och ”snackar upp” inför konserterna. Vi passar också på att dela ut en specialversion av Nöjesguidenpriset (i vanligt fall kallat ”Stockholmspriset”, ”Malmöpriset” och ”Göteborgspriset”).

Hur man kollar? Klicka dig hit så har du all info du kan tänkas behöva!

1:56 23 Mar 2021

Det har pratats en del i kvällstidningar och på andra mindre nogräknade ställen om hur du enklast går ner dina pandemikilon. Men snälla låt en människa få leva lite. När allt roligt sakta men säkert och stegvis har tagits ifrån oss det senaste året kan vi väl åtminstone få äta precis vad och hur mycket vi vill. Mat, och dryck för den delen, ska vara roligt och såväl skönhet som immunförsvar kommer som ni alla vet inifrån.

Mat kan också ge upphov till mycket roligt utan att du för den delen äter den själv. Till exempel utmanar jag just nu min kollega Frasse att jag varje dag får välja vad han ska äta till lunch, mot att jag betalar den. Veckan har börjat ganska lugnt med en vegansk frysmasala igår följt av en capricciosa idag. Vad som kommer att hända resterande vecka vet jag i skrivande stund inte, endast fantasin sätter gränserna.

Parallellt med denna utmaning har vi hunnit med att jobba lite också. Det senaste numret av Nöjesguiden som kommer ut i dagarna har tema mat och dryck, vilket innebär massor av inspiration till hur du bäst fyller din tid och din kropp med så mycket gott som möjligt. Ha det gott!

10:02 26 Feb 2021

SOLEN är tillbaka. Solen ÄR tillbaka. Solen är TILLBAKA!