Apropå de senaste dagarnas diskussion i sociala medier

1:54 1 Sep 2020

Efter att en ung kvinna lade upp ett antal stories i helgen om hur hon blivit illa behandlad av en känd artist tog det fart i sociala medier. Fokus låg på den utpekade artisten, som kvinnan tidigare haft ett förhållande med, men också Nöjesguiden blev inblandade.

Som ansvarig utgivare är jag van vid att få kritik för saker vi har skrivit om, eller hur vi har skrivit om dem. Det händer också att vi får kritik för saker vi inte har skrivit om. Desto mer ovanligt är det att denna kritik kommer tillsammans med ett antagande om att Nöjesguiden aktivt skulle ha mörklagt något.

För att tala klarspråk i fråga om artisten har jag i egenskap av chefredaktör och ansvarig utgivare aldrig hindrat någon ifrån att skriva en kritisk artikel om denne. Det är heller ingen annan på Nöjesguiden som kan göra det. Vi gjorde en omslagsintervju med artisten under våren i samband med ett skivsläpp. Intervjun gjordes på mitt initiativ och ingen annans. Det artisten nu anklagas för hade jag då ingen vetskap om.

Precis som många andra tog jag del av anklagelserna mot artisten för första gången under helgen. Det är en tragisk historia, och komplicerad sett ur ett pressetiskt perspektiv. Enskilda medarbetares relationer till artister, författare eller andra personer vi skriver om i Nöjesguiden kommer emellertid aldrig att påverka vad vi väljer att publicera.

Det är fullkomligt oacceptabelt att en av våra medarbetare, som dessutom inte ansvarar för redaktionella beslut, just nu är utsatt för ett drev.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla