Svindyrt kött på en fabriksbakad pizzadeg

9:10 21 Feb 2012

Pizza

I lördags skulle vi göra ”lyxpizza” till schlagern och köpte därför två pizzakit på Coop. Eller, egentligen bara degen då jag ville göra tomatsåsen själv. Det var dessutom kort datum på degrullarna så vi fick dem för halva priset (7 kr styck). Gick därefter till foodiesarnas högborg Oaxens Skafferi där jag tänkte utnyttja mitt presentkort för att inhandla något trevligt kött att ha på. En slaktarson hälsade mig glatt välkommen.

Jag: Ge mig lite av er finaste hängmörade entrecôte.
Han: Absolut, den kostar 800 kronor kilot.
Jag: Då vill jag ha cirka 300 gram i svintunna skivor.
Han: Jaha? Vad ska du ha den till?
Jag: Eh, jag ska lägga den på en pizza.
— pinsam tystnad, slaktarsonen inte längre lika glad —
Han: Ni kanske ska ta ryggbiffen istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla