Min chili

9:06 19 Nov 2012

Efter mitt instagrammande i lördags har många hört av sig anonymt och bett om receptet på min chili. Om sanningen ska fram är det faktiskt inte ”min” utan ett grundrecept som har blivit något piffat efter input från Soraya och Stefan Malmqvist. Tänk på att det tar minst cirka fyra timmar innan den blir riktigt bra. De första tre såg det ut som snor. Så här gör du iallafall.

1.  Skär högrev i lagom stora bitar, ungefär som en fjärdedels varmkorv. Bryn i smör och plocka sedan upp.

2.  Hacka bacon, gul lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära och stek på hög värme i köttspadet.

3. Lägg tillbaka köttet häll på ljust öl, oxbuljong och krossade tomater. Krydda med honung, oregano, svartpeppar och paprika. Koka sedan i cirka en timme.

4. Tillsätt stora bitar röd paprika och smaka av med fisksås och worchester. Koka i två timmar till. 

5. Häll i en hel jäkla burk svarta bönor och koka cirka tio minuter till.

Servera med tortillabröd, creme fraiche, riven ost och koriander. Njut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG