Helgen ägnades till stor del åt provning av glas. Det rivstartade i fredags då jag och Vendela tog oss till Mitt Kök-mässan och parkerade på en Riedelprovning. Den första halvtimmen fick vi öva med vatten och lära oss hur vätskan träffade tungan, innan vi gick in på de tyngre grejerna. Vad jag lärde mig?
1. Att jag gillar kolsyrat vatten onormalt mycket (den enda personen i hela salen som föredrog glas 1 till vatten).
2. Att fel druva i fel glas kan bli jätteäckligt.
3. Att rätt druva i rätt glas kan bli jättegott.
4. Att Zinfandel inte ska drickas ur guldfiskskålar.
5. Att ”we’re beyond regions, and back to grapes”.
Sedan köpte vi Santa Maria-tacos och drack svindyra viner till dessa. Det var en riktigt trevlig mässa.
Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.
Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.