Lyssna: TO. bevisar vem hon är med en debut gjord för framtiden

3:48 8 Dec 2016

Känslor blir till sällsynt pop när svenska TO. lyfter mot skyarna med en enastående ep.

Till ljudet av ett piano och en fallande snaretrumma tycks ett blått hav till himmel öppna upp sig när TO. tar ton. Huruvida det är subbasen eller vingar i form av luft som ingiver känslan av att lyfta från marken när produktionen börjar bygga på något storslaget är oklart. Desto mer självklart är det att väntan på ett första officiellt projekt från denna artist har varit lång men nu, ett år efter debutlåten Fear of Flying, har vi äntligen en ep där hon kan stoltsera med I Am TO.

Bakom pseudonymen finner vi Anna Melander, en producent och sångerska från Stockholm med sann exportpotential. Det talas ofta om de otaliga talanger Sverige producerar, så pass att en skulle kunna tro att det handlade om en faktisk fabriksvara. Men när andra känns fabricerade har Anna med TO. lyckats skapa något unikt, där hon differentierar sig från resten av poplandskapet och dansar med sin säregna charm på ett molnigt dansgolv.

Tidlöst ljuder hennes rispade mörka stämma bland glimrande produktioner vilket ger upphov till pop med trapliknande slagkraft och goth-aktig svärta. Mötet mellan den dunkelt alstrande sången och de svävande beatsen blir till en kontrastfull konsonans, en fängslande melankoli.

För från första spåret till sista löper en röd lina av vemod i så väl sång som produktion, men går hand i hand med pumpande trummor, pulserande basgångar och medryckande melodier. Ljudbilden blir till något av vida skyar där ep:n först lyfter med öppningsspåret I Am TO, flyger i piruetter bland molnen till Soul Sister – där just själen är vad ljudet av basen väcker inom en – för att sedan falla ner i nattens mörker med den slående balladen Down.

Balansakten mellan hopp och smärta är alltid en förrädisk sådan inom musik, men TO. lyckas med sin debut bemästra den både i ett text- och producentmässigt anseende. Vare sig det är sång dränkt i reverb, lystrande dansanta och andeenliga rytmer eller en remix från CVRL så finner vi hela känslospektrat här. Musiken kan vara en konstant lyftande klättring mot darrande toppar, en ode till ens själsyster och en kall tidsresa bland tid och rum där luften är fylld av klaustrofobi.

I slutändan är dock en sak säker: TO. är sannerligen true med en musik som säger allt.

Det lär talas om många andra när det svenska musikåret 2016 ses i retrospektiv och vid tanken på ett projekt där titeln börjar med I Am lär de flesta minnas ett som slutar med Jeffrey. Men på endast tre spår – och en remix – har TO. lyckats förmedla mer med sin musik än vad artister kan göra på ett helt album, så tänk bara vad hon skulle kunna skapa med sju spår till.

Jag hoppas att TO. till nästa år planerar att återigen stiga mot skyn, för ännu en känslomässigt omtumlande men ack så vacker tur bland dalar och moln.

2 kommentarer | “Lyssna: TO. bevisar vem hon är med en debut gjord för framtiden”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Janet Anderson skriver:

  Hej allihopa. Jag såg kommentarer från personer som redan har fått sitt lån från CHRISTY WALTON och sedan bestämde jag mig för att söka efter deras rekommendationer och för några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget bankkonto ett totalt belopp på $ 30.000 som jag bad om. Det här är verkligen en bra nyhet och jag råder alla som behöver ett riktigt lån att ansöka via deras email (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu att jag har fått lånet jag begärde

 2. Andrea Maria skriver:

  Efter att ha läst kommer du att hålla med mig om att denna information är väldigt bra att dela med dig här, jag tror att dess vilja också inspirerar andra eftersom jag har funnit lycka och glädje i mitt äktenskap idag, jag är ett levande vittne som det fungerar för mig , min man kommer tillbaka hem efter 2 år av skilsmässa, det är nästan otroligt men mirakulöst.
  Jag heter Anders Maria, från Buenos Aires – Argentina, jag är medicinsk doktor vid yrke. För några veckor sedan läste jag liknande kommentarer om en relationsrådgivning Bloggpost om en USA-kvinna som heter Theresa, hon vittnade om hur hon återställde äkta kärlek och lita på hennes brutna äktenskap, sa hon Dr.Oduduwa som hjälpte henne att förena med man efter flera månader av separation. Jag var så lycklig att läsa det coment och jag kopierade ut Dr.Oduduwa personlig e-postadress för att kommunicera med honom personligen för hjälp omedelbart hjälp att ta tillbaka min ex mans hem {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}
  Förra veckan måndag morgon skickar jag ett e-postmeddelande för att kommunicera med samma doktor Oduduwa för hjälp.
  För två månader sedan hade jag stor kamp med min man Anders såg han rakt in i mina ögon; sade att vårt äktenskap är över, han sa att han var färdig med vårt äktenskap, tog bort min son Felix och reser vårt land för att bo i Kanada med en annan kvinna, sedan dess har jag försökt ringa och skicka meddelanden till honom genom telefoner, socialmedian och email men han blockerade helt min linje från att nå honom och vår son Felix var med honom och jag kunde inte höra mina söner röst, den här smärtan har jag gått igenom hela mitt liv fram till dagen jag mötte Stora DrOduduwa Love Spell Caster, jag var så frustrerad och behövde hjälp för att åtminstone komma att prata med vår son Felix, jag var läst för att be om ursäkt även när vi båda vet att han gjorde mig skyldig, tog han min son ifrån mig i över 7 månader inga ord inget brev. denna situation dödade mig varje dag jag var deprimerad och jag hade desperat behov av brådskande hjälp och lösning för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Dr.Oduduwa som jag tror att han bara kan hjälpa mig att få tillbaka min make hem med min son Felix . Dr Oduduwa försäkrade mig emellertid om att han kan hjälpa mig att återvända tillbaka till min man och barnet hemma inom 7 dagar efter kärleksstavning böner, jag blev chockad och jag försökte, jag följ noga hans instruktioner steg för steg. Två dagar efter att Droduduwa sade att han gjort färdiga förtrollande kärleksstavningskraftar i luften vid Tempelverket, blev alla dessa gjort av honom ensam, jag gjorde ingenting för att bara tillhandahålla nödvändiga föremål. Samma natt ringde min make Anders mig på mobil för att be om ursäkt, han var väldigt snäll och pratade med mig, han kände mig väldigt ledsen för allt han gjorde för att skada mig. Anders återvänder hem med vår Felix. Jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin. Jag kommer för alltid att uppskatta och tacka Oduduwa. Jag lovar att dela mitt goda nyhets vittnesbörd till mina vänner och alla här ute i världen.
  Oduduwa berättade också att han har begåvade befogenheter för att lösa utmaningar i livet.
   * Love Spells Win-Back Ex älskare
  * Framgång och befordran Talismanring * Lycklig charmring.
  * avdelningar – SKYDD HÖG
  * Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, botemedel mot cancer
    Sjukdom, Cure HIV, högt blodtryck.
  * fruktbarhet magi
  * Lucky Lotter Numbers
  * BLESSED RING FOR WINNING – SPEL etc.
  Du är mycket lycklig att läsa mitt goda nya vittnesbörd här ute idag, det fungerar för mig. Jag tror att det kommer att fungera för dig också.
  WhatsApp: +79268011965

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp