Europa har mest sexslavar per capita. 

12:17 19 Okt 2016

18e oktober var det EUs anti-trafiking dag. Såna här dagar är ju såklart superbra för dom hjälper oss att fördela vår uppmärksamhet på allt som behöver rättas till i en skev värld. Men det är nått skevt med det också. För trafiking pågår ju varje dag och därför måste vi jobba mot ojämställt sex varje dag. 
I Europa finns flest sexslavar per capita i hela världen och dom finns här på grund av Europeisk efterfrågan. I Sverige har 8% av befolkningen köpt sex och chansen att ett traffickingoffer räddas är 1-2%. Det är upp till oss att prata med varandra, och framförallt män emellan om hur vi ser på sex och rätten till sin kropp och frihet. 

Att kunna chilla i soffan med en person som har ett fysiskt över tag utan att vara rädd och att känna att man kan säga nej utan att bli utsatt för våld är en mänskligrättighet. Prostitution är en knivig fråga men att alla ska känna sig trygga och respekterade i en sexuell relation är självklart. 


Siffrorna är hjärtskärande men viktiga att veta om. Läs mer situationen i Europa och om vad du kan göra för att engagera dig på Real stars hemsida. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla