Nyårslöften.

4:06 28 Dec 2016

Vill du kolla på nått cheesy som får dig att fälla en liten tår över hur ren och kärleksfull mänskligheten kan vara? Så klart du vill. Den här videon fick mig också att tänka på att jag måste ta tillfället i akt att leva, YOLO:a, Carpe the Diem osv extra plus, lite mer än jag gör.

Ja, fett lökig grej att säga, passa på att leva medan du är ung, men det är ju sant och det är här nyårslöften kommer in. För att när jag var liten var det som att varje termin var en nystart, ett tillfälle att komma igen med ny kraft och mod att bli den man drömmer om. Att bli lite modigare, peka finger lite oftare till dom som förtjänar det och att vara lite snällare mot dom som förtjänar det. Men nu när jag är vuxen (på papper i allafall) är det mer som Janis Joplin säger, tomorrow never happens man, it’s all the same fucking day, man. Så då få man hitta på en egen cykel.

Janis Joplin kan va den skönaste personen i modern historia. Skulle vilja läsa hennes självhjälpsbok.

Därför älskar jag nyårslöften. Det är som att då tar jag tillfället i akt att se the (wo)man in the mirror och ba; Ok, din jävla tönt, gör det bara! Och så skriver jag upp mina nyårslöften nånstans där jag vet att jag kommer kolla ofta typ min kalender eller första sidan i min dagbok. Sen tänker jag på min inre Paulo Roberto som konfronterar mig brutalt och skriker i mitt ansikte ”Det ända som är lätt här i livet är att äta semlor!” och tänker nu jävlar kör vi! ….men sen tar det typ 3 sekunder innan jag inser att han kanske inte är rätt förebild för mig och så nöjer jag mig med att göra så gott jag kan.

Men att göra så gott man kan är lättare sagt än gjort. En kompis till mig berättade att han hört någon tipsa om hur du kan hålla ditt löfte. Tydligen är det bra med belöningar. Tillexempel om du bestämmer dig för att börja träna kan kan du lägga undan 20kr varje gång du går till gymmet och håller du ditt löfte får du tillbaka alla pengar. Men bryter du ditt löfte måste du ge alla pengar till något ändamål som du absolut inte vill ska få dom. Tillexempel investera i vapen industrin eller kanske ge dom till Donald trump. Min kompis har bestämt att han måste köpa cigg till sin tjej för alla pengar om han misslyckas och då kanske vara direkt ansvarig för hennes död. Det här känns lite väl maxat för min smak. Men om det hjälper dig så varsågod i guess.

Mina nyårslöften i år är

  1. Sluta vara en tidsoptimis. Jag bor i ett land där vi respekterar tid mer än vi respekterar FN:s barnkonvention. Det funkar inte att jag går på Tiffany-tid och resten av Sverige inte gör det. Plus att det känns mer rimligt att jag anpassar mig till er än att alla ni anpassar er efter mig.
  2. Äta mer vegansk mat. Det är det lättaste sättet att sluta vara ett rövhål mot alla andra som bor på den här planeten. Djur och människor.

Vi får se hur det går. Jag kanske också måste lägga undan en slant varje månad som jag måste köpa cigg till min polares tjej för för att klara det. Men jag ska göra mitt bästa.

Vad har ni för nyårslöften? Tror ni ens på nyårslöften eller är ni såna där disciplinerade jävlar som ba: man kan börja med en ny vana närsomhelst! Let me know!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg