Vems mormor är det coolt att bo med?

6:13 9 Jan 2017

I Holland får Studenter bo gratis på äldreboende om dom hjälper till 30 timmar i veckan. Genialiskt! Hyrorna går upp (om det ens finns nått att hyra) och gamla glöms bort av sönderstressad personal. Win-win!

Det är det rent praktiska. Men jag tänker att det finns massor att få ut ur en sån här idé. Om jag tar mig själv som exempel. Hur många kompisar har jag som är mer än 50 år äldre än jag själv? Jag har knappt några kompisar som är 5 år äldre än jag! Räknar man mina Facebook kompisar finns kanske en och annan 60-åring, but thats stretching it…

Om jag skulle vilja hänga med nån över 70 skulle jag behöva göra det Kan du vissla Johanna-style.

Som människor delar vi upp oss på massor av konstiga sätt; hudfärg, kön, intressen, ekonomi. Och ålder är definitivt en av dom. Det är som att man är lite konstig om man hänger med en äldre person som man inte är släkt med. Bianca sa en gång att hon behövde en tant i sitt liv och Jag tror att fler av oss behöver det.

Tänk bara på när England röstade igenom BREXIT. Alla gamla röstade för att lämna, alla unga sket i att rösta överhuvudtaget och blev jätte arga på dom gamla efteråt. Dom flesta av oss behöver träffa folk med helt andra livserfarenheter som kan ruska lite vett i oss. Vår förmåga att glömma historien och inte se att den upprepar sig i om och om igen är är ett faktum och den är inte bra för någon.

Hipstern och PK-tjejen i mig är för detta till den grad att jag typ kommer i brallan. Men samtidigt kan inte hjälpa att tänka; Varför är det coolare att bo med nån annans mormor än inte sin egen? Håller cirkeln på att slutas? Kommer det nya svarta vara att bo med sina morföräldrar? 2017 får avgöra.

george

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg