En dikt till mina Doc’s

3:00 26 Dec 2014

Ode till mina nya Doctor Martens som jag i dagarna tre gått runt med hemma i huset för att gå in och töja ut innan jag vågar använda dem på riktigt.

image

Midvinter-annandagens köld är hård, 
frosten gnistra och glimma. 
Jag plågar fötter med docsen på 
skoskav efter bara någon timma. 
Hälarna skriker, de vill inte mer
blåsor bildas och såren blir fler,
jag tappar hela min livstro.
Jävla stenhårda skitsko.

image

8 kommentarer | “En dikt till mina Doc’s”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Madde Schwedaan skriver:

    Alltså du är ju bara bäst :’) Applåder!
    http://www.MadsonArt.wordpress.com

  2. Ella skriver:

    Asså hahah du är så jävla härlig

  3. Luna skriver:

    Du borde fylla fryspåsar med vatten och lägga dem i skorna och ställa in dem i frysen till vattnet stelnat, detta töjer ut skorna. Sedan borde du bada med dem i varmt vatten till lädret är genom vått och gå dem torra! Detta gjorde jag med mina i samma modell och har inte haft problem med skavsår sedan dess. Hoppas att det hjälper! :)

  4. Linda skriver:

    Supersnygga! Använd dem blöta som Luna här under skriver och sen kan jag tipsa om att använda skoskavsplåster i förebyggande syfte i början. :)

  5. Frida skriver:

    Haha samma här! Har dock lite högra och mörkgröna! Dom kommer ju töja sig och bli mjukare men just nu känns det som en börda att gå in i dom!

  6. Agnes skriver:

    Alltså chit va grym du är på att rimma. Super snygga skor! Jag fick ett par bruna i julklapp men har problem med att gå in de också. :( Undra om det gör någon skillnad med för stora eller för små, jag är en sådan som är på gränsen mellan två storlekar så inget blir någonsin rätt. Wee livet är hårt alltså. Men det är snygga skor och säkert blir det bra efter ett tag. :)

    http://agnesblixa.devote.se

  7. Elina skriver:

    Men oj vad synd… :( köpte nya nu i vintras fast fodrade. Var först rädd at jag skulle bil tvungen att gå in dem och få skavsår. Men jag hade tur! När jag tog på mig dem var de somgjorda för mina fötter och är nu de varmaste och bekvämaste skor jag någonsin ägd. Hoppas att du kan gå in dem snart, för dina är super snygga! Kram från norrland…

  8. Daniel Wimhed skriver:

    Gör som jag gjorde med mina Lundhags-kängor som jag använde i scouterna, jga fyllde dem med varmvatten, sedan hällde jag ut, trädde på mig strumpor med platspåsar innanför och gick, sätt även på dig Compeed-plåster mot fotskavsår och sedan är det bara att gå. Lundhagskängorna regerade som så i och med att de är gjorda i skinn/läder att i fograna då de var blötta använde jag Viking-fett. Detta medförde att ju mer de användes då de var blöta i kombo med fettet i fogarna/sömmarna, så sväller lädret/fettet och de blev i princip vattentäta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp