Vad jag gjorde den 8 mars 2016

5:51 8 Mar 2016

Hej blöggy.

Glad internationell kvinnodag! Hoppas att ni ifrågasatt tabun, utmanat normer och krossat patriarkatet hela dagen. Det har jag gjort typ.

Först åt jag frukost med HEMLIGA MÄNNISKOR inför att jag är med i ett nytt HEMLIGT projekt som blir o-hemligt på måndag. Ni kanske minns när jag skrev detta? Det är vad det handlar om! Alltså inte reklam för kondomer. Vilket är allt jag kan säga just nu. Plus att det ser bra ut. Sjukt bra. Roligt projekt. Dessvärre inget normbrytande eller patriarkatkrossande, men det kan tyvärr inte allting vara här i livet.

Sedan gick jag direkt från frukosten till lunchen. Jag åt gravad lax och löksoppa med Sara från mitt bokförlag. Hon är en av de bästa människorna som jag jobbat med. Hon förstår allt. Så himla go och bra.

Sedan mötte jag Johanna. Vi gick på stan och ifrågasatte tabun, ungefär.

Sedan gick jag till Modette. Spelade in ett podcastavsnitt och körde en livesändning på deras facebooksida.

Sedan åkte jag hem. Och såg det här:

Evelin, aka iTalkWho på youtube, har gjort mig och min lägenhet i The Sims?! Detta är SÅ SJUKT för let’s get real, det enda som blev ”fel” i hennes skapelse är att dassrullen sitter på fel sida av toan. Kom igen. Jag orkar inte. Plus att jag är fett lik Sims-jag? Jag hade varit snygg som Sim.

Nu ska jag laga middag och se någon serie. Vad rekommenderar ni till någon som tycker action är urk men som älskar drama och spänning, typ Bron, samt humor och smarta skämt utan pålagda skratt, typ New Girl? Och så gillar jag för övrigt Orange is the new black, om det hjälper er minsta lilla? Har hört att Broad City kanske kan vara något? Ska jag kolla på det? Jag lägger mitt liv i era händer. Ni får bestämma medan jag lagar middag. Hejdå.

tacohej

37 kommentarer | “Vad jag gjorde den 8 mars 2016”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Filip Grön skriver:

    Jag skulle föreslå NCIS och Sherlock!

    1. Clara Henry skriver:

      SHERLOCK! Bästa jävla skiten. Dessvärre redan sett för många gånger, goddammit.

  2. Emine Korkmaz skriver:

    Blacklist är ett starkt förslag, om du vill ha spänning och drama, House of Cards likaså! Sen så om du vill ha något lättsammare är ”Jane the Virgin” nice! Nu sa du ju att du inte gillar action så mycket MEN Agent Carter är ju typ den bästa serien som finns (dock hjälpsamt om du då sett första Captain America filmen)! OCH det är en tjej som är supermega cool som innehar huvudrollen plus så finns det massa spänning och drama också!

    1. Clara Henry skriver:

      Tack tack tack för massa tips!!! Är något av Blacklist och House of Cards läskiga? För i så fall kan jag inte se dem hehe. Alltså de får vara liiite läskiga. Typ spännande. Men inte läskiga så att en undrar om det finns en mördare bakom soffan eller inte. Och jag tror ganska ofta att så är fallet.

      1. Emine skriver:

        Alltså jag är ju fett paranoid men jag har klarat av att se serierna, samtidigt så ser jag på The Walking Dead (dock slutade jag ett tag för att jag fick mardrömmar) fast med lite svårigheter, får pausa ibland haha. Men Blacklist är nog värst av de två för att där är det massa brottslingar som gör lite sjuka grejer. House of Cards gör att man blir mer paranoid gällande hur politik fungerar (specifikt i USA), så om man är politiskt intresserad är det också en bra serie! Men det är massa drama och spänning mer än Blacklist, Blacklist är mer action i det fallet och högre tempo!

  3. Sanna skriver:

    Parks and Recreation är en sjukt rolig serie! Inga pålagda skratt :)))

  4. Hanna skriver:

    The fosters är väldigt trevlig! Mysig och lite spännande på samma gång :D

  5. Lisa skriver:

    Jag skriver STARKT under på Broad City. Alltså alla måste se den, så jävla bra!

  6. Alma skriver:

    Once upon a time!! Värt att se!!

  7. Nicklas skriver:

    Okej, det e visserligen pålagda skratt men riktigt bra brittisk humor ”Black Books” (2000-2004) 3 säsonger & 6avs/säsong.
    Skulle nästan vara bra om det inte alls var din cup of tea, så man hittar nån liten skavank på dig männska! :-) Smakprov > https://www.youtube.com/watch?v=wj5r9atKMLQ

    Du kanske kan testa den processen om du nån gång skriver barnbok?

  8. Jenny skriver:

    Homeland!!! Annars är modern family alltid härlig/rolig :)

  9. Maja skriver:

    JA se Broad City!! Bästa serien!

  10. Vendela skriver:

    Skulle verkligen rekommendera Downton Abbey. Måste vara den bästa serien som har skapats om man är ute efter draaaama. Glad internationell kvinnodag på dig också <3

  11. Luna skriver:

    Jag gjorde en Clara-sim en gång,men råkade radera henne.

  12. Tyra skriver:

    Rekommenderar Switched at birth om du gillar drama med någorlunda spänning och humor.

  13. Tuva skriver:

    The Americans är rätt spännande!

  14. Johanna skriver:

    Fröken Frimans krig Fantastisk serie med massa drama och underbara karaktärer. Plus att den är feministisk

  15. Karin skriver:

    Jag skulle rekomendera Agent Carter! Tuff agentbrud på 50-talet och en massa action :). Förresten skulle jag vilja gå på din föreläsning ikväll på Cupolen i Värnamo men undrar om du vet om det finns studentbiljetter? Det skulle vara så grymt kul att få se dig irl :). Ha det fint!

  16. Libertin skriver:

    Jag säger Broadchurch och Happy Valley. Brittisk småstad drabbas av mordet på ett barn (Broadchurch) respektive kidnappning (Happy Valley). Mycket rimliga kvinnoporträtt (ingen av de kvinnliga DI:sen är alkoholiserad, fotomodellsnygg, orealistiskt ung, bokstavskombination eller har superhjältekrafter), vilket känns fräscht som omväxling. Drama och spänning, men utan otaliga actionscener. Båda har ovanligt bra manus och enastående skådespelarprestationer. David Tennant är ju alltid ett geni, men grejen med Broadchurch är att det är alla hans kollegor också. Happy Valley är geni rakt igenom. Dock, binge-varning. Det går inte att sluta titta.

  17. Linnea nygårds skriver:

    Hej Clara! Du borde se en ny serie som heter Lucifer! Den finns på dreamfilm.se , kram!

  18. Jess skriver:

    Men ja BROAD CITY ALL THE WAY!

  19. Lady Mary Crawley skriver:

    Förslaget stämmer inte alls in på dina kriterier, förutom drama, men Downton Abbey är det BÄSTA SOM NÅGONSIN HAR SKAPATS INOM SERIEINDUSTRIN!!!!!! Sååååå bra!!!

  20. Iuliana skriver:

    Angie Tribeca eller Girls

  21. Anna skriver:

    Du måste se Girls! Skapad av Lena Dunham. Fantastiskt roligt, handlar om 4 tjejer som bor i New York och försöker överleva vardagen typ. House of Cards är superbra också, inte läskigt bara obehagligt pga folk utövar makt på fel sätt, men inga män-bakom-soffan-scener i alla fall. Sist en rätt okänd men underbart gullig serie som heter Please like me (gått på SVT). Handlar om en kille som är allmänt socialt awkward och har blivit dumpad av sin flickvän och kommer fram till att han är gay.
    Ha de bra!

  22. Astrid skriver:

    Kolla på Orphan black! Finns på netflix, superbra rätt igenom, mycket spänning :D

    (du borde försten spana in Ingrid Nielsen på YT om du inte redan gjort det! Hon pratar också om mens och tabu kring det, dröm om ni två hade kunnat göra en collab!)

  23. Tina skriver:

    The 100 helt klart

  24. Nadja skriver:

    How to get away with murder!! Spänning och drama, plus att karaktärerna både är välspelade och intressanta!

  25. Stina skriver:

    Gåsmamman? Svensk men riktigt spännande i alla fall!

  26. Elsa skriver:

    GIRLS. GIRLS SKA DU SE. SÅ BRA OCH VIKTIG.

  27. Matilda skriver:

    Bones! Och Unforgettable! Asbrä och spännande båda två.
    Bones handlar om ett rättsantropolog som tillsammans med sin FBI-partner löser mord, typ. Hon (Bones alltså) gör det liksom bara genom att titta på skelettet av den som dött, så det kan man ju tycka är lite äckligt, men annars så!
    Unforgettable handlar om en polis i New York som har perfekt minne och löser mord mycket med hjälp av det tillsammans med sin partner.

  28. Molly skriver:

    Mina favoriter är: Teen Wolf och Sherlock. Kanske skulle passa dig med?

  29. Frida skriver:

    Rekommenderar Skins starkt (min favoritserie)! Den är väldigt välgjord och en skitbra blandning av drama och humor! New girl är också en av mina favoriter. Unbreakable Kimmy Schmidt och RuPaul’s Drag Race är jättebra! Och Dance Moms, du måste kolla på Dance Moms!

  30. Ellisa skriver:

    Hej jag jag insåg hur bra Oscar Zia och Troye Sivan skulle passa tsm och jag vet att du känner/är bekant med båda två. kan du inte snälla göra mig en tjänst och få ihop dommmm :))

  31. isabell skriver:

    The O.C, Prison Break eller SKINS! <3 SÅ BRA!!

  32. Jon skriver:

    Nej se inte broad city, it’s very white feminism och återskapar den extrema sexualiseringen av svarta kroppar. För drama och spänning rekommenderar jag Scandal, dock är det väldigt beroendeframkallande och ibland lite väl våldsamt/blodigt/hemskt. Men det är Shonda Rhimes so you gotta love it <3

  33. Lilly skriver:

    Springfloden på svt kan jag starkt rekommendera den är jättebra!
    http://www.svtplay.se/video/6942187/springfloden/springfloden-avsnitt-1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG