Det händer konstiga saker…

4:16 14 Mar 2016

Okej. Jag är helt med på noterna om ni tycker att jag är korkad, lättlurad och naiv nu. Men jag tror verkligen att det finns en liten möjlighet att det spökar hemma hos mig.

Har bott här i två och en halv månad och har tamefan en ny historia varje vecka om konstiga, oförklarliga grejer som händer i den här lägenheten. Här är tre av dem. Hoppas ni gillar det.

Blir tokig. Allt är så jävla konstigt. Och att det hörs något konstigt dunsljud TVÅ GÅNGER i videon? Näe. NÄE. Nu är det bra. Nu åker jag till Splay på möte och låtsas som att mitt hem inte alls är hemsökt. Hejdå.

tacohej

21 kommentarer | “Det händer konstiga saker…”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Vendela skriver:

    När saker bara försvinner och dyker upp utan anledning pratade min mammas farmor alltid om ”lånarna”. De kom och lånade ibland lite saker och lämnade sedan tillbaka de igen. Det kunde vara allt från underkläder till vaser m.m. Men det intressanta är att de här ”lånarna” är hemma hos mig lite hela tiden också. Det gör också att jag verkligen tror på att de finns. Väldigt obehaglig video annars, jag är väldigt lättskrämd och det här gjorde mig rädd… Speciellt det här med fläckarna i sängen. Fy fan.

    1. Clara Henry skriver:

      Men så smart ord!!! Jag brukar prata med min tomte. Som om jag har något som gömmer mina saker, för skojs skull, för saker försvinner fan hela tiden. Och det är lättare att skylla på en tomte än på sig själv. Hehe.

  2. Isabella skriver:

    Uhh jag tycker sånt är så obehagligt! Jag tror också på andar, men undviker egentligen sådant då jag verkligen går på allt å jag önskar att jag inte gjorde det egentligen men jag kan bara inte sluta tro på det. Som tur är har jag aldrig upplevt skumma saker hemma hos mig, för då hade jag behövt flytta pga rädsla.

    Hursom, du kan ju ta hem ett riktigt medium? Lena Ranehag är förstaklass som jag har förstått det, hon är nog lite dyr men jag tror säkert att du kan ha råd och kanske även kan bli nått samarbete? Om du gör video av det blir det ju reklam för henne ; > Kan ju vara värt att göra det på riktigt! Slippa fundera och kanske även hjälpa hon (om det nu är hon) som bor hos dig att gå vidare.

    Om du har sett serien natt på slottet så är det ju Lena Ranehag som är deras medium där. I det programmet har ju även Lars-Åke Wilhelmsson och Dermot Clemenger visat sig ha talangen, framförallt Dermot. Vore sjukt spännande att se om du gjorde nått med ett riktigt medium! Läskigt, men spännande.

  3. Sara skriver:

    Har en möjlig rimlig förklaring på kvinnan i din dörröppning. Det kan ha varit så att du hamnade i sömnparalys (googla gärna) vilket kort innebär att du vaknar och din hjärna blir medveten innan din kropp vaknar till ordentligt och därför upplever man att man inte kan styra den. Många ser saker under sömnparalysen och det är vanligt att man känner en närvaro i rummet.

    Jag har haft detta återkommande i flera år och det är typ det mest intressanta och mest läskiga jag varit med om varje gång. Jag vaknar ofta och ser och känner närvaron av människor och får ofta känslan av att de vill göra mig illa. När jag var mindre trodde jag att jag var hemsökt av demoner, så var skönt när jag fick reda på vad det var, haha.

    Lite svårt att döma utifrån det du berättar riktigt om det kan vara en sån här upplevelse du haft, men kolla gärna upp det och se om du känner igen dig.

    Ta hand om dig!

  4. ellenlundis skriver:

    Dags att ringa till ”Ghost Busters” ? ^_^

  5. Julia skriver:

    Har upptäckt liknande fläck en gång på en duk, ingen hade spillt något men plötsligt var där en stor kaffeliknande fläck, märkligt. Dina fläckar låter väldigt mycket läskigare dock :o

  6. Irma skriver:

    Det här var en grymt bra video! Jag skulle gärna höra fler historier!

  7. petter skriver:

    Jag tror egentligen inte på ”andar”, men när man pratar om det blir jag helt livrädd. Till exempel om man kollar på tv och det kommer upp reklam för det okända på tv 7 kan jag bli helt livrädd.

  8. Elvira skriver:

    Jag har en fråga. Frågan lyder: Tycker du att det är bra att vi har en internationell kvinnodag?

  9. David skriver:

    Hej Clara,

    Kvinnan du upplevde att du såg låter som typisk sömnparalys.

    Saxat från wikipedia:
    ”Vissa människor kan få hallucinationer av olika slag när de är i sömnparalys, s.k. hypnagoga och hypnopompa hallucinationer. Dessa kan bestå i skräckfyllda känslor av att någon är i rummet eller vid sängen samtidigt som man själv inte kan röra sig.”

    Jag kan för övrigt inte riktigt gilla att du som förebild och i övrigt klok människa sprider och normaliserar den här typen av myter.

    Keep on the i övrigt good work!
    /David

  10. Linnéa skriver:

    Men Clara!
    Det kan inte vara så att du går i sömnen?

    Jag har hamnar nämligen i någon slags sömnparalystillstånd emellanåt och går då i sömnen och gör alla möjliga skumma grejer. Ställer smutsdisk i soffan, kokar kaffe till en gammal barndomsvän, flyttar badrumsmattan till köket, tänder lampor osv.
    Allt detta började när jag flyttade till en ny lägenhet och det känns som att jag är vaken och kan nästan styra kroppen när jag egentligen bara drömmer. Oftast minns jag nada när jag vaknar på morgonen men vissa gånger minns jag att jag varit uppe. För mig händer det mest när jag har tentapluggspanik = är stressad.
    Jag är bara extremt glad att jag inte gått ut i trappuppgången naken någon gång!

    Ska väl också nämnas att jag inte tror på övermänskliga krafter osv och att pojkvännen faktiskt sett mig gå i sömnen både en och två gånger.

    Och om du har ett litet husspöke så hoppas jag att hen är snäll och att ni kan bli polare!

    Puss å Kram!

  11. Linnea skriver:

    Jag skulle också kalla kvinnan för typiskt sömnparalys. Jag har också haft det i flera år nu och har lärt mig läsa av och därmed veta när jag hamnat i en. Men lik förbaskat är det ju lika läskigt varje gång. Dock har jag aldrig sett någon människa. Det jag upplever är beröring i form av att någon hasar mig nedför sängen.(eller upp för väggen) Ljud har jag upplevt någon gång. Senast fick jag en ”out of body” och kunde se mig själv ligga helt fredfullt och sova i sängen.

    Däremot går man inte i sömnen vid en paralys, även fast man tror att man är uppe och flänger. Musklerna och därmed kroppen sover och är helt paralyserade. Så kaffefläcken kan jag däremot inte förklara :O (obs tror också på övernaturliga ting)

    Kanske isf en kombo av sömnparalys och gå i sömnen efter varandra? Scary! blev rädd nu.

  12. Cassandra skriver:

    Okej, this really creeped me out… Seriöst. Jag jobbar natt just nu, i ett ganska mörkt rum dessutom. Detta var inte bra tajmat för mig att se denna video precis nu… Det där med de mörka fläckarna var fett disturbing alltså haha, shit vad obehagligt!!

    1. Cassandra skriver:

      Skulle inte läst kommentarerna ovan heller, hej kalla kårar :)))

  13. Sofie skriver:

    Jag tror på spöken, bodde 15 år bredvid en kyrkogård. Gör gärna fler videos med historier!

  14. Fredrik skriver:

    Call the gostbusters då :-)
    Skämt åsido så låter de rätt märkligt, du får forska i om någon dött i lgh eller så, blir de för obehagligt så ring någon som kan de där med spöken.
    Börja med att säg till den som är där att gå till ljuset, de kan hjälpa, hade gått nu och var rädd om dig

  15. Sara skriver:

    Äckligt! Det där med fläckarna känner jag dock igen, jag får sådana på min pyjamas. Det är små bruna fläckar lite överallt men de kommer bara på en blå pyjamas som jag har. Samma som dig går de inte att tvätta bort.

  16. Anna skriver:

    Mer historier åt folket!
    Det är läskigt intressant.

  17. Ellinor skriver:

    Jag hörde två duns också i din video, fy vad läskigt
    Tycker synd om dig :(

  18. Elvira skriver:

    Asså gud så läskigt! Hade typ sålt lägenheten på en gång..! Om det händer mer kan du väl göra fler såna videos, för även om videon gjorde mig smått mörkrädd kunde jag inte sluta titta och blev jätteledsen när jag insåg att den snart var slut. U go girl!

  19. Lisa skriver:

    Hej!
    Jag tittar på dina youtubeklipp och tycker du är grym ! Jag undrar var du brukar köpa dina kläder? För jag diggar din klädstil och den är i min smak. Ha en bra dag! /Lisa :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG