Mitt första lopp (typ)

12:23 2016-06-09

img_1585.jpg

TVÅ GOA VÄNNER SOM PRECIS SPRUNGIT

Hörrni

I hela mitt liv har jag varit rädd för sport. Jag har sett mig som en svag, klen och ohurtig person som liksom inte haft ”träning som livsstil”. Tror det dels har att göra med att jag ofta vill vara bäst – på en gång. Och det blev ju problematisk då man gick på 1-2 fotbollsträningar som barn och inte var bäst på en gång.

Så jag bestämde mig tidigt för att tycka att sport är ”töntigt”. Så som jag alltid gör med saker jag har svårt att identifiera mig med. Det är ju liksom lättare än att bara erkänna att man kanske inte är bäst på det – men att det kan vara bra ändå.

Men sen i mars i år har jag faktiskt tränat minst tre gånger i veckan. Jag har sprungit lite, gymmat lite, yogat lite osv. Det som har hänt är att jag känt mig mer stabil i mitt humör, sovit bättre och fått in lite nya rutiner. Och så blivit lite mer *fit* förstås. Men bästa är nog att det känns ångestreducerande, vilket är en jävla vinst.

Igår sprang jag mitt andra lopp nånsin. Sist jag sprang var för fyra år sedan, då jag också tränade en del, då blev mitt resultat nåt på 32 minuter på 5 kilometer.

Igår sprang jag samma sträcka på 26 min och 40 sek! I alla fall enligt min Runkeeper.

ÄNDÅ BRA VA!

Med det här vill jag inte hetsa er till nåt, de flesta VET ju redan att det är ”bra” att träna, varenda jävla medie berättar ju det för oss dagligen. Men jag vill väl mer bara säga att det finns  en möjlighet alla som är som mig dvs. inte ser sig själva som ”sportiga”, att ändra på det om man vill.

 

 

10 kommentarer | “Mitt första lopp (typ)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. ellenlundis skriver:

    Åh va kul Hanna! Grattis till medaljen! :D

  2. Emmy skriver:

    Jag älskar hur du skriver om träning! Så otvingat, skönt. Jag är som du med träning men gick med i Ica-klassikern och nu har jag liksom cyklat flera mil i veckan!??

    Heja dig, du är bäst på så många sätt och vis.

  3. Andrea skriver:

    Jag var en sån som var sjukt sportig som barn. Snabb och stark och bäst på att både springa och spela fotboll. Sen la jag av pga det blev för mycket på allvar. Har dock alltid ändå velat vara bäst, vilket är helt omöjligt när en jämför sig med människor som tränat i flera år eller tom hela sitt liv (& det blir tråkigt att träna med den inställningen när en inte är ens i närheten av dem). Älskar därför att du skriver så kravlöst om träning, det får mig att tro att jag också kan lyckas släppa det där med att behöva vara bäst på allt jag tar mig för. Nu ska här springas!

  4. Anna skriver:

    Hur började du? Hade du lust eller tvingade du dig själv och lusten kom sen? jag tycker träning är, på riktigt, det tråkigaste jag vet, var dock väldigt aktiv som liten med flera sporter och har kört gym osv i kortare perioder, men alltid lika trist tkr jag.
    Har även blivit en person ”som hatar att träna och inte gör det”, så har fått den stämpeln och om jag säger att jag, för en gångs skull, sprungit eller tränat blir det ett sånt OOOHH MY GOOOD från alla att jag inte pallar. eller att det bara *huvudet på sne* ”vad bra för dig, träna är ju väldigt nyttigt” man ba jaha??? håll käften bara är min respons. mogen osv. Tips på det?

  5. sofie skriver:

    Åh duktigt!! Kan du inte skriva ett inlägg med lite kom-igångtips?? :) vill också börja träna men är inte riktigt där med motivationen, jobbar 6-15 så är alltid helt slut efter jobbet..

  6. Johanna skriver:

    Alltså- jätteduktigt, och jättekul för dig. Men tyckte att din blogg var en härlig frizon utan träning, resultat och mellantidsskitsnack. Så himla tråkigt

    1. Hanapee skriver:

      ”Alltså jätteduktigt och jättekul för dig” – skönt skrivet.

      Varför skulle min blogg vara en frizon från det? Är väl otroligt märkligt om jag som skriver om i princip hela mitt liv inte får skriva om min LÖPNING då det är en stor del av det jag gör? HUR kan det vara så provocerande? Är ett intresse! Och precis som jag när jag pluggade skrev ”jag fick VG!!!!!” så tycker jag att för en gång skriva ut löpartiden inte är något ”förvånande”. Herre min JE.

  7. Linda skriver:

    Heja dig!!
    Jag var precis som dig förut. Tyckte sport var töntigt och var *kroniskt klen*. Men nu har jag sprungit två halvmaraton och tränar liksom flera gånger i veckan?! Helt av fri vilja och tycker att det är kul! För det är så sjukt roligt att inse att man är så mkt starkare än man tror, att man visst är en sån som orkar springa och framförallt sån vinst att känna sig frisk och stark i kroppen rent i allmänhet. Så heja dig och fortsätt kämpa på!!

  8. Sara skriver:

    Grymt! Varifrån kommer linnet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla