Majs med kummin, cayennepeppar och timjan

12:37 7 Jul 2017

Vi må vara oense om mycket, men låt oss enas om detta: den som inte gillar majskolvar förtjänar inte att äta majskolvar. Bäst av allt är ju att slänga dem på grillen, men för den som lever ett grillfritt liv (jag) är ugnen nyckeln till lycka.

Senaste tiden har min approach till majskolvstillagning gått ut på att dela kolvarna (färska är godast, men sånna där förkokta stackare fungerar också utmärkt) i fyra delar, för att sedan täcka dem i en blandning av olja eller smält smör blandat med diverse kryddor. Du kan pensla på, eller hälla alltsammans i en bunke och rumla runt. De placeras sedan på en plåt i en het ugn och plockas ut när de fått lagom med färg, sen är det bara att äta och vara glad.

majs med kumminfrö, timjan och cayennepeppar

Nå, man kan inte påstå att det är en speciellt revolutionerande tillagningsmetod, men det som gör det hela beroendeframkallande är smaksättningen: kumminfrön, flingsalt, timjan och cayennepeppar. Tro mig. Det är bra.

/Slaktarn

PS: mer majs-najsness finns att läsa här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG