Minns den där sommaren när grillad majs fick nytt värde för mig. Ofta när man får in nytt blod i vänkretsen följer det även med några droppar nytt blod in i ens matlagning, och just den mexikanska gatumatsmajs jag beskriver nedan är en sådan rätt. När majs är gott är det fan så jäkla gott. Här kommer två goda saker du kan göra med majs:
1. Mexikansk majs! Skölj majskolvarna i sin blast i kallt vatten, lägg på en varm grill. Låt de ligga där i fem-tio minuter. Plocka upp och dra av blasten från kolvarna och pensla på rikligt med smör som du blandat cayennepeppar i eller valfri mer autentisk chiliflinga i. Lägg tillbaka på grillen och låt de få önskad färg. Plocka upp kolvarna, pensla på mer smör, ös på riven parmesanost och pressa över lime.
2. Rostade färska majskorn. Skala majskolven och skär alla kornen av den. Lägg ut på ett bakplåtspapper och en aning olivolja över och strö med flingsalt. Rosta i ugnen på 200 grader tills de är gyllene. Ät till vad som helst!
Som vanligt när jag en liten förhoppning om att det jag delat med mig ska generera att ni vill dela med er av era bästa tips. Hit me tack.
/Slaktarn
Åh! Minns med värme en härlig gatumajs från Oaxaca, men det var typ grillad majs, avskuren sådär i sjok, nertryckt i en papperskopp med citron/lime, massa smör, chili och salt. Och möjligtvis någon form av buljong. Åt så många som är humanly possible på tre dagar.
Rekommenderar majspuré kryddat m chili och salt som tillbehör till typ allt grillat! Asgott!