Annons
Annons
5:15 5 Maj 2016

Fick tips från en av er bloggläsare att REGINA LUND söker en rumskamrat!!! Nu har just DU chansen att få dela en lyxig tvåa i Farsta tillsammans med Regina Lund, en av Sveriges främsta renässansmänniskor och yogaexperter sedan Malin Berghagen flyttade till Palma de Mallorca.

Alla som söker boende i Stockholm borde höra av sig till Regina. Speciellt om du är en ”harmonisk gaykille” som kan hantera en krukväxt. Det är inte ofta som det står ”harmonisk” och ”gaykille i samma mening, men Regina vet verkligen vad hon letar efter. Tyvärr så tror jag att det kan bli svårt.

Sprid gärna annonsen till alla som ni vet söker boende! Om jag själv inte hade haft mitt boende löst så hade jag skrivit DIREKT!

Värme

Frans

12:12 4 Maj 2016


Foto: SVT.

”Stundentens lyckliga dagar”. Så heter en av de senaste realityserierna man just nu kan följa på SVT Play. Ett kamerateam har följt ett antal universitetsstudenter i Uppsala och dokumenterat det beryktade ”studentlivet”.

Det handlar givetvis inte så mycket om själva studierna, utan snarare om att vara packad och bröla i olika gruppkonstellationer och skylla sitt beteende på att man faktiskt STUDERAR och att man bara får chansen att vara så ansvarslös och omogen EN gång i livet! Resten av livet är bara en transportsträcka till döden, kantad av lägenhetsamorteringar och annat ansvarsfullt.

Lovordandet av studentlivet från studenterna själva har inga gränser. Det pratas om att Uppsalas studentliv är ”en magisk värld” och att det rör sig om ”de bästa dagarna i livet” och att man aldrig någonsin kommer att kunna ha kul igen om man inte får nolla någon under förnedrande former med ursäkten att det är något man ”måste” göra för att bli en del av gemenskapen.

Jag vet inte varför jag har så svårt för att köpa studentlivskonceptet. Jag tror det är för att allt handlar om att göra saker i grupp. Allt bygger på att alla måste vara med på allt hela tiden, för att uppnå någon sorts gemenskap. Om en person nakenbadar i Fyrisån så måste ALLA göra det, om någon firar ”kvalborg” dagen innan Valborg så måste alla göra det, och alla måste självklart klä sig på samma sätt (frack, overall, whatever) för annars så kan man ju riskera att misstas för någon som typ… jobbar?

Personerna i serien påstår att de aldrig är så fria och ansvarslösa som när de är studenter, men jag tycker att det verkar vara precis tvärtom. Väldigt få livsstilar är väl så stelbenta och konventionella som studenternas? Det ska spexas och tjoas och tjimmas, men det ska göras på rätt sätt. Allt handlar ju om ritualer och traditioner, vissa av dem har hängt med ända sedan 1800-talet. Mycket är omöjligt att förstå om man inte är en del av det själv, och det är väl just det som är själva grejen.

Är du inne i studentbubblan så slipper du ha någon identitet över huvud taget eftersom allt redan är bestämt. Du behöver inte fundera på hur du ska klä dig, vad du ska ha för åsikter eller vad du ska göra för någonting i helgen eftersom någon annan redan har bestämt allt. Det är bara att följa instruktionerna och göra som alla andra och komma ut på andra sidan fem år senare med några hundratusen i CSN-skuld och förhoppningsvis en examen som gör dig anställningsbar! Praktiskt!

Naturligtvis så finns det flera olika sorters studentliv. Jag menar inte att ALLA som är studenter tycker om exakt samma saker och lever på samma sätt. Självklart så finns det skillnader mellan olika kretsar, men det studentliv som skildras i ”Studentens lyckliga dagar” är inget liv jag skulle vilja leva. Jag får alltid en klump i magen varje gång jag ska hem till Gävle och byter tåg i Uppsala.

Denna krönika publicerades även i Arbetarbladet 2 maj. Alla utkomna avsnitt av Studentens lyckliga dagar går att se här

 

11:39 3 Maj 2016

Vissa av er kanske har det tveksamma nöjet att följa Realitystjärnorna på godsetJag har sett på varje avsnitt, och TV3 gör sitt bästa för att skapa drama mellan Farmen-Qristina och Victoria Silvstedt. Det går dock sådär eftersom Victoria Silvstedt ba ”whatever” och knappt förstår att Qristina är sur på henne, för varför skulle hon bry sig om det?

De manliga deltagarna har dock fått en toppenidé nu! De vill göra ett nytt, riktigt GRABBIGT tv-program utan motstycke i tv-historien!!! Aftonbladet rapporterar:

”Om jag ska göra något får det aldrig ha gjorts tidigare i tv-historien i något land. Det måste vara så pass på riktigt att man känner det och att det blir en snackis i fikarummen. Som åt ‘Jackass’-hållet, lite längre, lite bättre och lite värre. Inte som när Alexandra Pascalidou gör en dokumentär om hemlösa, ska sova över med dem på en toalett men bangar ur. Är det på riktigt sover man över på toaletten, säger Robban Andersson.”

Ja, ni hör ju själva. Det ska inte bara vara som Jackass, det ska vara lite längre, lite bättre och lite VÄRRE!!! Hur kan det ens bli värre än Jackass? Inte ens hemlösa ska slippa undan, bara för att ta ett exempel! Det är oklart varför Robinson-Robban tror att det skulle bli bra tv att filma när man sover på en toalett tillsammans med en hemlös person i ett underhållningsprogram, men vad vet jag! Det kanske skulle vara jätteroligt!

Sen tror jag inte att Alexandra Pascalidous syfte var att göra något sorts Jackass med hemlösa, utan snarare göra en informativ dokumentär för att belysa romers situation i Sverige. Det verkar dock Robinson-Robban ha missförstått.

”Men de senaste månaderna har varit tysta. Tv-profilerna har inte hört något från produktionsbolaget.
– Det är lite stiltje, nu har det stannat. Jag är inte den som ligger på, säger Robban Andersson.”

Kämpa på Robban! Är säker på att produktionsbolagen slåss om din genialiska idé, de har bara missat att berätta det för dig. Kram!

1:07 2 Maj 2016

Ett av mina absolut viktigaste uppdrag som kändisbloggare är att testa de olika kändisviner som finns på marknaden. Jag ser det som ett av mina allra viktigaste ansvarsområden och ett projekt med stor samhällsnytta. Därför så blev jag extra glad imorse när jag läste att GUNILLA PERSSON ska släppa sitt alldeles egna vin!!! Äntligen! Aftonbladet rapporterar:

”Tre olika viner, ett rött, ett vitt och ett rosé, ska erbjudas Systembolagets och vissa restaurangers kunder. Vinerna kommer enligt ett produktutskick från den prisbelönta vingården Kolm i österrikiska Donaudalen. Gunilla uppger att hon valt ut dem själv, därav etiketten ”Selected by the Gunilla”.

– De är väldigt goda. Det är friska, fruktiga men samtidigt lite torra viner.”

Det här tror jag blir EPISKT! Blir dock lite nyfiken på vilka restauranger som kommer att köpa in Gunillas vin. Har Taverna Brillo lagt en beställning redan? Riche? Alla medvetna restauranger med någon form av ambition måste ju erbjuda det i sitt sortiment.

”-Det är fina viner, för lite bättre tillställningar. När man arrangerar en exklusiv middag ska man kunna bjuda på mina viner.”

Gunillas vin är självklart inte något jävla vardagsvin. Det är till för exklusiva middagar, minnesvärda tillställningar eller varför inte till frulunchen? Bara fantasin som sätter gränserna!

Tänk att man snart kommer kunna sitta på en uteservering och sippa på ett glas Selected by the Gunilla! Vill inte ens tänka på vilka snedfyllor man skulle kunna få av det vinet och skylla allt på Gunilla efteråt.

Vinet ska enligt uppgifter kosta 120-130 kronor per flaska. Det är ungefär dubbla priset på vinflaskorna som jag vanligtvis köper, men jag är absolut beredd att betala lite extra för de produkter och varor som Gunilla har varit med och tagit fram. Jag litar till hundra procent på Gunillas gedigna kvalitetssäkring! Inte skulle väl hon gå ut med något som hon inte var utomordentligt nöjd med? Jag tänker t.ex. på hennes dotter Erikas musikvideo till Firework av Katy Perry. Jättebra!

”Hon tycker inte att satsningen går på tvären mot hennes uttalade, kristna tro.

– ”Gläds med ert vin”, sa Jesus. Han förvandlade ju också vatten till vin. Det visar att det är helt okej att dricka vin.

Gunilla drack senast förr-förra helgen.”

Känns bra att Jesus har gett sitt godkännande till vinet också. Det är ”helt okej”! Puh!

11:33 1 Maj 2016

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 21.10.26

Igår fyllde kungen 70 år! Folkfest i Stockholm! Alla var där! Eller iallafall prinsessan Margrethe av Danmark och prinsessan Birgitta, och när hon är på plats vet man att det blir vilt! SVT sände en intervju med Claes Elfsberg i torsdags för att hedra kungen, och jag har kollat på hela! Ensamt majestät heter intervjun om ni vill kolla på den själva.

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 21.32.15

Min strategi ända sedan jag föddes. Funkar jättebra!

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 21.36.36 Skärmavbild 2016-04-28 kl. 21.36.51

Alltså, varför ska de stå i ett fuktigt bergrum tio meter ifrån varandra under delar av intervjun? Det förstår inte jag. Verkligen sååå avslappnat och casual! Tycker dock det är kul att kungen erkänner att han gillar att vara provokativ. Det är han och Kissie!

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 21.43.17

Autentisk berättelse från Silvias förlossning när prinsessan Madeleine kom till världen! Kungen ”trodde att det skulle ta tid” så han bytte om till löparkläder för att ta en springtur på ägorna medan Silvia låg och krystade, men det gick så snabbt att en doktor fick dra in honom med våld!

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 21.48.46

Nu kommer vi till det mest DRAMATISKA som hände under hela intervjun!!! Kungens hund rymde! Kanske inte så överraskande eftersom den inte var kopplad.

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 21.49.02

<3<3<3

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 21.49.26

Dålig stämning… Just den här sekvensen har blivit hyllad av många. Det pratas om att kungen är så MÄNSKLIG och GENUIN när han svär och att han är mer FOLKLIG än någonsin!!! Det tycker jag är ett bra tips till samtliga regenter. Svär så mycket som du bara kan, folk älskar det.

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 21.51.09

Jag tror förresten att jag fått sjukligt storhetsvansinne, för kungen började prata om bloggar på ett kritiskt sätt och jag tänkte DIREKT att kungen måste ha läst MIN blogg och blivit jätteledsen!!! Sen kom jag på att han förmodligen har bättre saker för sig…

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 21.51.33

Kan dock inte låta bli att fundera lite…. Det låter onekligen som att han har läst det jag skrivit och att han har min blogg som startsida i Internet Explorer (alla gamla människors favoritwebbläsare). Om du läser det här, kungen, får du väldigt gärna ge dig till känna. Förlåt!!!

Annons