Annons
Annons
11:04 26 Aug 2016

Igår var jag med om något fantastiskt! Edward Blom bjöd mig och 11 personer till på en sydtysk brakmiddag i en lägenhet på Karlaplan. Det serverades självklart spätzle och hargryta, två favoriter som funkar till det mesta. För er som undrar hur hare smakar så kan jag upplysa er om att det påminner om kanin. Om ni inte heller har ätit kanin så kan man säga att det ”typ smakar som kyckling”, dvs precis som allt annat man inte kan beskriva. Till det så drack vi x antal Weihenstephan, alltså tysk veteöl.

Hur gärna jag än vill påstå att Edward bjöd in mig personligen så var det faktiskt en genrepsmiddag arrangerad av en PR-byrå inför hans Poppen-Sie-Up-middag den 1 september, som man kan boka plats på om man använder AirDine. Det är alltså fritt fram för vem som helst att få äta obegränsat med spätzle tillsammans med Edward nästa vecka.

Dricker öl och äter hare med Edward Blom. Imorgon ska jag sjukanmäla mig.

A photo posted by Tramsfrans (@tramsfrans) on

Här är vi! Edward Blom är verkligen en av de soligaste personerna jag vet. Om jag ska ranka min upplevelse så skulle jag säga att det var på samma nivå som att dricka sangria hemma hos Anna Book. Något av det roligaste jag gjort! Skulle kunna sitta och lyssna på Edward i flera timmar när han berättar om olika druvor och hur tokigt det var i Bayern på 80-talet.

Idag mår jag dock som jag förtjänar. Blev nog lite för mycket hare och Weihenstephan igår kväll, och sen gick vi dessutom vidare. Man kan ju inte säga nej när Edward Blom insisterar!? Försök att neka till att ta en till öl då. Omöjligt!

10:38 25 Aug 2016

Carola har verkligen slagit på stora trumman på sistone. På Instagram har hon haft en stor, maffig nedräkning med en bild om dagen där hon räknat ner till en ENORM nyhet som ska släppas, och många har spekulerat om vad det ska handla om. Många upphetsade 50+kvinnor med glödande iPads har suttit och försökt gissa vad det är för något som ska avslöjas, och gissningarna har handlat om allt från en eventuell graviditet (!) till samarbete med RedOne. Det var tyvärr ingetdera.

Nedräkningen har börjat.. 5, 4, 3, 2, 1, 👊🏼 dagar kvar!

A photo posted by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Fem dagar innan konstaterade Carola att nedräkningen börjat! Ett flertal följare trodde att nedräkningen var inför Messias (!) ankomst till jorden!!! Förväntningarna skruvades upp ännu mer när ett rykte om att hon skulle uppträda på Eksjö Stadsfest tog fart, vid sidan om spekulationerna kring Messias eventuella återkomst.

4 DAGAR KVAR! .. 💥💥💥💥

A photo posted by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Spekulationerna fortsätter! Många tror nu att Carola har en nedräkning inför sin femtioårsdag. Synd bara att hon fyller år den 6 september, och inte ens Carola är ju så dålig på att räkna.

Här börjar fansens spekulationer spåra ur på allvar. ”Hmm.. Du ska väl inte flytta till SydAfrika? Spännande! Hoppas du ska gifta dig💕kram”. Spänningen stiger! Ska Carola gifta sig, eller blir det en flytt till Sydafrika så att hon äntligen kan få göra dreads på alla föräldralösa barn som finns där?

Nu så spricker hela fanbasen av nyfikenhet. Ska ni bygga hus?” undrar en som kommenterar. Bra gissning!

Förväntningarna är nu SKYHÖGA, och Carola börjar själv inse att det kanske har spårat ur litegrann. Ryktet att Messias kommer komma till jorden har tagit ny fart.

Kära vänner! Vet att jag hållt dig på halster.. Sorry! Men jag lär mig klippa ihop en video samtidigt sen tidigt imorse.. Den kommer strax!! Under tiden ett pressmeddelande från Livenation: DRÖMMEN OM JULEN – CAROLA PÅ NY TURNÉ I VINTER Carola är mer aktuell än någonsin. Under sommaren har hon gjort bejublade konserter i Sverige och Finland, samt hyllats som sommarvärd i P1. Nu befinner sig Carola i studion för att spela in ny musik och vi kan idag meddela att hon beger sig ut på den nya turnén ”Drömmen om julen” i vinter. Biljetterna släpps på fredag den 26 augusti via LiveNation.se. Efter mer än 30 år som artist är Carola närmast en musikalisk institution i Sverige. I och med sitt legendariska genombrott i Melodifestivalen 1983 med ”Främling” etsade hon sig fast i varje svenskt medvetande och några av hennes största hits, ”Främling”, ”Mickey” och ”Fångad av en stormvind” (som gjorde henne till vinnare i Eurovision Song Contest 1991), är en del av den svenska musikhistorien. 2014 glänste Carola i ”Så Mycket Bättre”. Hennes medverkan och låtversioner hyllades enormt och media skrev att den säsongens rekordhöga tittarsiffror var ett resultat av ”Carola-effekten”. Därefter följde en rad utsålda, hyllande och kritikerrosade turnéer. Livenation. Carola befinner sig för närvarande i studion ihop med en av Sveriges mest välrenommerade producenter/arrangörer. Tillsammans spelar de in ett nytt julalbum ihop för piano och liten orkester. Mer information kommer att avslöjas senare i höst. Turnén ”Drömmen om julen” har premiär den 16 november och biljetterna släpps på fredag den 26 augusti kl 9.00 via LiveNation.se. Turnédatum 16.11 Stavanger, Konserthuset 17.11 Haugesund, Vår Frelsers Kirke 18.11 Kristiansand, Kilden 19.11 Oslo, Konserthuset 25.11 Malmö, Malmö Live 26.11 Helsingborg, Helsingborg Arena 1.12 Stockholm, Filadelfiakyrkan 2.12 Örebro, Conventum 3.12 Karlstad, Karlstad CCC 4.12 Norrköping, Louis De Geer 10.12 Halmstad, Halmstad Teater 11.12 Göteborg, Göteborgs konserthus 15.12 Linköping, Linköping Konsert & Kongress 16.12 Kalmar, Kalmarsalen 17.12 Jönköping, Jönköpings Konserthus 18.12 Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress

A photo posted by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

09.59 så släpps bomben. Carola är aktuell med…………….. en ny julshow……………….. Zzzzzz…….

Alltså, förlåt men att Carola gör en julshow är väl inget spektakulärt? Det har hon väl gjort varje år sedan 1983? Jag känner mig lurad, besviken och förd bakom ljuset av Carolas nedräkning. Jag trodde verkligen att hon skulle släppa något mer upphetsande än ÄNNU en julshow. Jag vill ha pengarna tillbaka. Skämmes!

10:23 24 Aug 2016


Foto: Kate Gabor, kungahuset.se

Äntligen har hovet släppt lite gulliga BEBISBILDER! Sånt blir jag verkligen glad över. Om vi betalar 100 miljoner i apanage om året så är väl det minsta man kan begära lite gulliga bebisbilder i utbyte? Det mest rimliga hade egentligen varit om kungafamiljen hade skaffat Snapchat/Periscope så att man kan följa dem hela tiden överallt för att få valuta för pengarna. Nedan kommer en beskrivning av hur några medlemmar i kungafamiljen hade kunnat bete sig på Snapchat.

Drottning Silvia: Om Silvia hade haft Snapchat så hade hon troligtvis varit en riktig spammare. Alltså en sån person vars mystory tar MINST fem minuter att gå igenom när man vaknar på morgonen. Många selfies med såna ”coola” effekter och filter där alla rynkor är borttagna, och en hel del bilder på barnbarnen som de själva har tagit eftersom Silvia inte är en sån som har kodlås på telefonen. Kan även tänka mig att hon är en sån som snapar från bilen när hon hör en bra låt på radion. Vuxna älskar sånt. Typ valfri låt med Cher.

Kung Carl Gustaf: Kungens snapchat kan man sammanfatta med ett ord, och det är DARRIGT! Många osammanhängande suddiga bilder man inte riktigt förstår, och många ofrivilliga selfies eftersom kungen inte vet hur man stänger av framkameran. Bara allmänt förvirrat.

Prins Daniel: Kanske den tråkigaste snapchaten någonsin. Mycket proteinpulver. Daniel har sin telefon fäst på armen i ett sånt fodral som man har när man joggar, så man får ofta följa med på diverse träningseskapader i Hagaparken. Missbrukar dessutom det filtret där man kan lägga till temperatur och hastighet så man kan se hur fort han rör sig.

Prinsessan Madeleine: Här är det äntligen lite mer uppstyrt och organiserat för en gångs skull. Madeleine har alltid styrt sin facebooksida med järnhand, och snapchaten är inget undantag. Gulliga bilder på barnen, en och annan naturbild samt bilder på mat som hon påstår att hon lagat själv men egentligen har beställt hem från Londons bästa cateringfirma.

Prinsessan Estelle: Estelle sänder live 8 timmar om dagen från sitt trendiga ur- och skurdagis i Djursholm. Man får bland annat följa dramat på skolgården med Charlotte Perrellis son Adrian till exempel.

Kronprinsessan Victoria: Här är det superpräktigt. Många bilder från när hon är på resande fot på olika statsbesök. Gillar att ta kort på tråkiga museum och utställningar. Såhär är det varje dag, förutom en gång i halvåret då hon unnar sig en mammautgång med väninnorna och dricker drinkar på ”klubb” (dvs valfri AW-bar klockan 19.30), är *crazy* och kommer hem så sent som 21.30, varpå Daniel redan förberett en resorb åt henne.

Chris O’Neill: Chris snapchat är stendöd varje dag mellan 06.00 till 19.00 då det äntligen är dags för AW. Därefter så är det bild efter bild på män i kostym i grupp som dricker Gin & Tonic och brölar i otakt.

10:03 23 Aug 2016

Plötsligt händer det, Lasse Berghagen har skaffat ny cool stil!

Allt detta skedde naturligtvis i Göteborgs och världens epicentrum, det vill säga allsångsscenen hos Lotta Engberg på Liseberg förra veckan. Inte nog med att TV4 snodde Lasse Berghagen från SVT, nu har de dessutom försökt göra honom ungdomlig och hipp så att han också kanske kan få vara med i Let’s Dance och dansa pasodoble med sitt sargade knä.

Vad var det Lasse gjorde då, kanske ni undrar. Jo, han tog sig på skrevet! Precis som alla UNGDOMAR gör nu för tiden. Aftonbladet rapporterar:

”Den gamla allsångsledaren och artisten Lasse Berghagen, 71, gästade säsongsavslutningen av TV4:s Lotta på Liseberg. Där framförde han låtarna Ding dong och Du är alltid en del utav mig, men det var när han gjorde allsångslåten En kväll i juni med Molly Pettersson Hammar, 20, som Berghagen fick dansfeeling.

Mot slutet av låten tar Lasse Berghagen ett grep mellan benen.
– Plötsligt tyckte jag det var jättekul för Molly, som ung frisk tjej, körde lite med den stilen. Så plötsligt kom jag på det och gjorde det, säger han.”

Asså Lasse!!! Vet inte vad Molly utstrålade för signaler som fick Lasse att bli inspirerad, men jag är rätt säker på att Molly INTE ville att han skulle ta sig i skrevet när de sjöng En kväll i juni tillsammans. Vid närmare eftertanke är det faktiskt ALDRIG läge för någon som inte är Samir Badran att ta sig i skrevet på scenen.

”På Lisebergs scen inför ett sjungande publikhav kände sig Lasse Berghagen 50 år yngre.
– Jag hade jobbat med Panetoz och vi stod och pratade efter en show vad som behövs i dag för att vara en rapartist och då berättade de och gjorde den där rörelsen, säger han.”

Aha. Lasse har alltså blivit inspirerad av PANETOZ att göra skrevgreppet! Såklart. Alla vet ju att det enda som behövs för att bli rapartist nu för tiden är att man kan ta ett stadigt grepp kring skrevet. Klarar man det och har rätt kontakter så spelar inte resten så stor roll.

Tur att Lotta på Liseberg är slut för i år så att man kan försöka bearbeta och processa det här under hösten och försöka komma tillbaka till någon sorts vardag. Känns dock som att det kan bli svårt.

9:59 22 Aug 2016

Flaskvattensbranschen i Sverige har länge kämpat på i motvind.

Av någon anledning vill inte folk köpa vatten på flaska för 25 kronor när man kan få det helt gratis i alla vattenkranar? Vilken chock! Sveriges flaskvattenföretag har blivit alltmer desperata och försökt hotta upp vattnet med att till exempel smaksätta det med chokladpaj, men inte ens det har fungerat.

Det har visat sig att när folk är sugna på choklad köper de choklad istället för mineralvatten. Ja ni hör ju själva, folk är dumma i huvet. Min egen erfarenhet är att den enda gången man ser flaskvatten är när man kollar på olika presskonferenser, och inte ens då dricker folk vattnet eftersom det bara står där som prydnad på bordet.

Det senaste marknadsföringsknepet står Bonaqua för. De har kommit på att det kanske är svårt för konsumenter att hitta återförsäljare av vatten i Stockholms innerstad, och har därför lanserat en stor Facebook-kampanj med en karta över återförsäljare av deras vatten. Vilken fantastisk idé! Nu slipper man gå gata upp och gata ner och virra bort sig själv i jakten på en flaska Bonaqua. Vet inte hur många timmar av livet som jag hittills har slösat på det. För att inte prata om den fruktansvärda besvikelsen när det bara säljs Loka och Ramlösa, och man argt stressar vidare för att hitta just Bonaqua-vattnet.

Så många gånger som man gått på stan alldeles törstig och tänkt ”fan, jag önskar att det fanns någon sorts karta på var man kunde köpa Bonaqua någonstans”. Nu finns det äntligen! Aldrig mer ska jag behöva gå törstig på Drottninggatan!

Nu är det bara för Bonaqua att invänta den kommande ruschen. Kan tänka mig att många personer som tidigare inte hittat vattenåterförsäljare kommer bli väldigt glada och lättade nu när denna tjänst äntligen är på plats. ”Jag hade aldrig kunnat tro att Bonaqua gick att köpa på Pressbyrån!” kan jag tänka mig att många kommer säga.

Varför inte skapa en app när man ändå håller på? Eller en sån QR-kod som man kan scanna! Alltså, om det är något som svenska reklambyråer VERKLIGEN inte har förstått så är det att folk HATAR QR-koder! Ändå så finns det en QR-kod på i princip varje sketen annons man ser i tunnelbanan. Företag verkar alltså tro att folk på riktigt reser sig upp från sina säten, laddar ner den speciella QR-kodavläsningsappen från App Store och sätter sin telefon mot affischen för att få se en två minuter lång informationsfilm om Festis nya smak Quinoafrö och Lök. NÄR har det någonsin hänt?

Vem ska berätta för alla reklambyråer att ingen någonsin har uppskattat en QR-kod? Vi kan inte ha det så här längre.

Andra bloggar

Annons