Annons
Annons
1:21 30 Maj 2016

Hallå! Jag var med i Fredag i P3 i fredags och minglade lite (i 2 timmar). Jag hade inte kollat upp från början exakt vad det var jag skulle göra, och samma dag som jag skulle vara med så gick det upp för mig att det var ett MUSIKQUIZ jag skulle tävla i…  Jag som inte kan något över huvud taget om musik som inte kommer från Charlotte Perrelli! Hatar när det händer!

Det värsta var en av grenarna när jag fick lappar med olika artisters namn på och därefter skulle sjunga en låt som de gjort, varpå publiken skulle gissa vem det var. Drog naturligtvis lappen som det stod ”Sia” på och bah ”IIIII’M GONNA SWIIIIING ON THE CHANDELIIEEEEEEEER” och skrikvrålade. Efter det så kom Isa Tengblad från Mello och gjorde en perfekt tolkning av Adele och jag ba…..ok. Valuta för pengarna för alla er som betalar tv- och radiolicens!

Aja. Ni kan ju lyssna på programmet i efterhand och låtsas att det är fredag om ni inte har något bättre för er! Såg ut som hejkomochhjälpmig i fredags eftersom jag har fullt upp med att prova nya fuktkrämer till ansiktet. Det är VERKLIGEN ett heltidsjobb ska ni veta! Alla kan inte bli sminkade av Agneta Sjödins favoritsminkös Anna Kokotos.

11:34 29 Maj 2016

På sistone har det diskuterats mycket om hur sårbart vårt moderna tekniksamhälle har blivit. Häromveckan så saboterades tv-master runtom i landet, och datasystemen på flera flygplatser slogs ut. Det här fick allvarliga konsekvenser för folk som t.ex. ville kolla på Hela kändis-Sverige bakar i Borås-området, och för de som hade livsviktiga charterresor till Kreta inplanerade. Vissa fick sitta på O’Learys på Arlanda och dricka öl i flera timmar innan de kunde komma iväg!

Skämt åsido så blir jag mer och mer övertygad om att jag är den som kommer att dö först när apokalypsen är på ingång. Jag vet inte hur jag skulle hantera en situation där min iPhone inte skulle fungera i några dagar. För mig så är det en ofattbar prövning i slutet av varje månad när min mobilsurf tar slut några dagar innan jag får nya gigabyte. Oftast så kapitulerar jag efter ungefär en timme och köper mer surf, och jag vet inte hur jag skulle reagera om det kommer en dag då det inte längre är möjligt att betala 49 kronor för att lösa problemet. Kanske donera en njure?

Alla är dock inte som mig. Runtom i Sverige har en rörelse vuxit fram med så kallade ”preppers”. Kortfattat så kan man säga att det är personer som förbereder sig för det värsta, och att undergången kan komma när som helst. Källaren är fylld med konserver, och i garderoben hänger smakfulla outfits gjorda för att stå emot radioaktiv strålning.Själv så vet jag inte vad jag skulle göra dagen då undergången är ett faktum. Mina egna beräkningar har visat att jag skulle överleva i ungefär 2-3 timmar på det jag har i skafferiet. Kylen ekar tom förutom en halv flaska rosévin och en dyr ögonkräm från ett märke jag knappt kan uttala, och i skafferiet har jag på sin höjd en halv påse lättsaltade chips och eventuellt några pepparkakor jag inte orkade äta upp i julas.

De som är preppers är övertygade om att det bara är en tidsfråga innan någon form av katastrof inträffar. Frågan är bara vad de ska göra då? Ta fram konservburkarna och fresta oss som prioriterade annat? Typ ”HAHA, här sitter jag och äter ett par riktigt aptitliga bruna bönor”. Eller kanske sälja burkarna till överpris på Blocket enligt samma principer som Bruce Springsteen-biljetter på Ullevi?

Missförstå mig rätt, men om världen går under, vad finns det då för poäng med att härda ut och leva på burkmat i några månader? Förlåt för den djupa filosofiska frågan men vad skulle det vara för sorts liv? Konserverna kommer ju också ta slut, förr eller senare. Dessutom skulle jag få jättedålig hy av den ensidiga kosten. Om apokalypsen ändå är här för att stanna så trillar jag helst av pinn direkt.

Orkar dock inte tänka på det just nu. Jag häller upp ett glas rosé istället och kollar på några gulliga kattvideor, och håller tummarna för att jordens undergång kommer någon annan dag.

Krönikan går även att läsa på Arbetarbladet.se

7:52 27 Maj 2016

Äntligen är det klart, familjen Wahlgren får en egen realityserie på Kanal 5. Nu kan äntligen familjen Wahlgren på riktigt göra anspråk på titeln Sveriges Kardashians! Aftonbladet rapporterar:

”Realityserien tar avstamp i Pernilla Wahlgrens liv som artist och entreprenör, men kommer även att fokusera på familjelivet.
– Det är en realityserie som kretsar kring mig och mitt liv, det blir behind the scenes. Man får följa med mig i min vardag, både den vanliga och när det är fest.”

Äntligen! Entreprenören Pernilla Wahlgren! Nu för tiden känns det dock lite passé att sälja in saker som ”behind the scenes” eftersom ALLT är det nu för tiden? Följer man någon på Instagram är det ”behind the scenes” HELA tiden, och jag vet inte hur mycket mer ”behind the scenes”-material jag kan hantera. Pernilla fortsätter:

”– Man kan vänta sig allt. Mitt liv är ju lite hit och dit och crazy, ena dagen står jag på scen och andra dagen säljer jag kläder i min butik.”

Så himla crazy! Showa ena dagen och sälja kläder den andra! Helt galet! Det kan inte vara lätt att få vardagen att gå ihop när man jobbar i sin butik en gång i månaden för att vara synlig och ta selfies med sina kunder som därefter köper en överprisad klänning från Pernilla Wahlgren Collection.

”Bland annat kommer hennes dotter Bianca Wahlgren Ingrosso, som nyligen kom tvåa i Let’s Dance, att vara med. I serien kommer vi att få följa vad hon gör efter sin succé i danstävlingen.
– Det är inte säkert alla mina barn kommer vilja vara med och synas, men det är möjligt att folk dyker upp. Bianca kommer att figurera mycket.”

Alltså, jag tycker faktiskt att Bianca Wahlgren hycklar. Under hela Let’s Dance var det ett himla tjat hela tiden om att hon ”vill stå på egna ben” och att det är så himla jobbigt att vara en Wahlgren eftersom folk dömer en, men nu när mamma får en reality med namnet Wahlgrens går det minsann bra att vara med.

Bianca får såklart göra som hon vill, men jag tycker det är dubbelmoral att först gråta ut över hur jobbigt det är att konstant bli förknippad med sin kända familj men veckan därpå glatt ställa upp i en reality tillsammans med dem. Man ba… Ok.

8:30 26 Maj 2016


Foto: McDonalds.

Som vissa av er kanske känner till har stjärnkocken Johan Jureskog ett TV-program om hamburgare på TV3 med namnet Världens bästa burgare med Johan Jureskog och Malin Gramer. Kanske inte det mest kreativa namnet på ett tv-program, men vem är jag att döma!

Vid sidan av att göra tv är Johan även aktuell med ett samarbete för McDonalds, där en av hans burgare tillfälligt finns på menyn för att ge lite fine dining-glans till alla svettiga pommes frites och ljumma lökringar på resten av menyn. Nu har Aftonbladet rapporterat att en av matgästerna blev så pass BESVIKEN och illa berörd av denna hamburgare att han skrev ett inlägg på Johan Jureskogs facebooksida. Inlägget hann komma upp i över 3000 likes.

McDonalds Johans ‘signature burger’ ser mer ut som Johans ‘Road Kill’. Om den här skall efterlikna din tävlingsburgare så förstår jag varför det inte blev topp 10…

Läser från McDonalds hemsida, där står citatet ‘Den här burgaren är jag’. Då måste jag fråga dig: Johan Jureskog, hur mår du egentligen?”.

Något av det värsta jag vet är när personer ska använda Facebook för att klanka ner på ett företag på grund av en bagatell samtidigt som de fiskar likes. Typ ”JAHA COOP VAD TYCKER NI OM ATT ER OTREVLIGA KASSÖRSKA SA SÅHÄR TILL MIG HÄROMDAGEN” och sedan förvänta sig en offentlig ursäkt och kompensation, helst gratis mat i minst ett år.

Inlägget på Johans facebook var inte ett undantag, och Johan Jureskog blev ännu mer sur. Så pass sur att han beslutade sig för att TA BORT sin Facebook helt och hållet!

”Är jag inte nöjd med min mat, då säger jag till restaurangägaren eller servitrisen. Jag hänger inte ut någon på sociala medier och smutskastar andra människor. Det är inte jag. Jag är en av Sveriges absolut bästa kockar. Då är det klart att det är jättekul att smutskasta mig.

Vill man mig någonting kan man komma till Rolfs kök eller AG. Där står jag. Jag tar det här extremt personligt och jag blir jätteledsen.”

Det hade varit lätt att avfärda Johan Jureskog som ännu en vit kränkt man, men jag KÄNNER faktiskt med honom i det här!!! Han kanske har relativt låg smärttröskel som tar bort sin Facebook efter ett negativt inlägg i loggen, men har man ett problem kan man faktiskt ta det med personalen direkt. Inte spara sig till Facebook för att håva in likes och billiga poänger på köpet. Man ba wow, vilken nyhet att hamburgare på McDonalds inte alltid är jättegoda och ser ut som i reklamen!

Det kanske är lite överdrivet att ta bort sin Facebook helt och hållet, men jag undrar mest vad man har för överdriven tilltro till McDonalds om man som matgäst går dit och förväntar sig att bli serverad en gourmetupplevelse. Liksom, kom igen. Ta en plusmeny och tre dipsåser och var glad istället!

7:21 25 Maj 2016


Foto: Brigitte Grenfeldt, kungahuset.se.

Nu har prinsessan Leonore fyllt två år och det innebär att det är slut på semestern och lata dagar med mingel på lyxförskola i London. Hovet har meddelat att det är dags för Leonore att börja arbeta nu, och det tycker inte jag är en dag för tidigt! Det pratas ofta om att vi måste arbeta längre för att klara välfärden, och då tycker jag det är bra att kungafamiljen agerar förebild genom att tidigt introducera Leonore till arbetslivet. Expressen rapporterar:

”När prinsessan Leonore föddes 2014 blev hon av morfar kungen utsedd till hertiginna av Gotland och snabbt bestämde landshövding Cecilia Schelin Seidegård att länsstyrelsens present till henne var ett stoföl som föddes på Lojsta hed på Gotland samma vår. Russfölet fick namner ‘Haidi af Gotland’.

Nu nästa fredag är det ett intensivt program planerat för prinsessan Leonore på Gotland och en av sakerna är att träffa sin dopgåva –’Haidi af Gotland’.”

Hemskt att Leonore inte har träffat sin dopgåva förrän först nu! Nästan lite otacksamt. Stackars Haidi af Gotland har stått i sitt stall och väntat på ett besök från sin ägare i snart två år nu, men Leonore har haft sååå mycket att göra i London. Inte nog med att vara häst och heta Haidi af Gotland, att dessutom vara ignorerad av sin ägare gör inte saken bättre.

”Chris O’Neill har tidigare meddelat att han av olika skäl inte kan vara med vid årets nationaldagsfirande, men dotterns första stora resa till sitt hertigdöme ska han, enligt uppgift, vara med på tillsammans med resten av familjen.”

Vilken överraskning att Chris O’Neill inte kan närvara vid nationaldagen!!! Av olika skäl”. Sååå bra ursäkt! Hoppas han förstår att det här innebär att han kommer behöva närvara på någon ännu tråkigare högtid senare under året för att kompensera.

Nu hoppas jag bara att Leonore kommer ihåg matlåda första dagen på jobbet. Annars blir det pinsamt!

Annons