Annons
Annons
8:17 25 Okt 2016

Nu jävlar hörni. Jag har något spännande att berätta! Eller det är iallafall mer intressant än Peter Jihdes blodsockervärde.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-24-kl-19-55-05

Jag kommer att flytta min blogg till Aftonbladet nästa vecka. Det känns faktiskt som ett logiskt steg att ta. Det enda jag gör är ju att blogga om sånt jag har läst på Aftonbladet, så jag kan lika gärna flytta dit helt och hållet.

Jag hoppas verkligen att ni kommer vilja följa med. Jag kommer vara samma gamla Frans men på ny plats, så ni blir tyvärr inte av med mig och min bristfälliga styckeindelning. Kommer skriva om exakt samma saker ur exakt samma perspektiv som nu, så ni behöver inte oroa er för att jag ska skaffa ny tuff stil och bara hänga med de coola backstage. Jag lovar!

Jag är precis som Linda Bengtzing. Precis när man tror att hon gett upp för framtid så gör hon comeback i Mello med en ny låt på svenska. Man blir aldrig av med oss! Det är vi och hon rödhåriga tanten i Bonde söker fru som är med för andra gången. Vi klamrar oss fast i rampljuset så gott som vi kan!

Blir SÅ blödig av tanken att lämna Nöjesguiden! Jag gråter fan mer än Helena Bergström under en filminspelning. Jag har varit här sen jag var 16! Känns verkligen PRECIS som igår som jag mejlade till info@nojesguiden.se och sa att de borde låta mig blogga hos dem. Orkade inte ens leta upp vem som var chefredaktör! Vem fan mejlar till en INFOMEJL?!?! Aja de lät mig börja av någon outgrundlig anledning trots att jag bodde i Gävle och inte kände en käft, och sen så gick det sex år och nu sitter jag här med vildvuxna ögonbryn och en artikel i Resumé och undrar vad som hände egentligen.

Mer info kommer inom kort! Flytten är som sagt inte förrän nästa vecka, så jag är kvar här en stund till. Hoppas att ni är lika glada som jag. Det känns som att jag precis fått en ros i en parceremoni i Bachelor. Här kan ni läsa en intervju med mig på Aftonbladet.

8:44 24 Okt 2016

I lördags så var det premiär för årets säsong av Så Mycket Bättre. Programmet där halvt bortglömda svenska låtar görs om och blir ÄNNU sämre! Äntligen! Den första dagen var tillägnad Tommy Nilsson, mer känd som Sveriges Sting. Aftonbladet rapporterar:

Tommy Nilsson är huvudpersonen i säsongens första avsnitt av ”Så mycket bättre”. Sångaren, som har haft alkoholproblem, är nykter sedan sju år tillbaka.

I kvällens avsnitt bestämmer sig de andra deltagarna för att inte heller dricka någon alkohol under lunchen – för att stötta sin kollega.

Idéen kom från Jill Johnson.

– Vi satt och pratade om att vi skulle köra en Tommy och inte dricka någon alkohol på hela dagen, säger hon i programmet.

Stoppa pressarna, fem svenska kändisar har varit nyktra EN HEL LUNCH!!! Det här måste vara något slags rekord? Tänk att behöva genomlida en hel måltid med Danny utan att dricka en enda droppe. Jag hade dött!

Idéen kom från Jill Johnson.

– Vi satt och pratade om att vi skulle köra en Tommy och inte dricka någon alkohol på hela dagen, säger hon i programmet.

Gesten gör Tommy Nilsson rörd.

– Det är ju fantastiskt, säger han.

FANTASTISKT att fem kändisar kunde äta lunch utan att dricka ett enda glas vin. Vilken storslagen gest från hela gänget! Jag vet inte vad Tommy Nilsson har gått igenom, men jag känner att hans definition av ”fantastisk” är aningen överdriven.

Som tur var så fick deltagarna supa till det igen på kvällen. Att vara nykter både till lunch OCH middag hade ju faktiskt varit helt befängt. Någon måtta får det väl ändå vara. Okej att Tommy varit alkoholist, men klart att Jill ska få ett glas cabernet sauvignon till middagen!

Personligen så tycker jag inte det borde vara en jättegrej att avstå från alkohol under en (1) LUNCH. Med tanke på att de är på Gotland en hel vecka och super varje dag så är det väl inte mer än rimligt. Bara en tanke!

Annons
1:25 23 Okt 2016

Kändisar älskar att ha tävlingar på Instagram. Vissa är roligare än andra. Laila Bagge särskriver och lottar ut smycken från sitt eget märke, och Peter Jihde har nyligen haft en tävling där det prestigefyllda priset var att ett antal lyckligt lottade personer fått äran att följa hans blodsocker i en hel månad. Ja ni hör ju själva, det vill man inte missa!

Vem behöver andra nöjen i livet när man kan följa Peter Jihdes blodsocker i realtid? Tänk att få en pushnotis varje gång Peter Jihde äter något! Inte nog med att själv ha diabetes och behöva hålla koll på sitt eget blodsocker konstant, tänk att dessutom behöva gå runt och oroa sig för Peter Jihdes!

Den här tävlingen ägde rum för ungefär en månad sedan och nu är testperioden över! Peter Jihde har låtit de lyckligt utvalda vinnarna få summera hur fantastiskt det har varit att få följa hans blodsocker i en hel månad. Vilken fantastisk ynnest det har varit att få se hur Peter Jihdes blodsocker förändras i takt med att han klipper gräset!

Skämt åsido så låter det jättejobbigt att ha diabetes. Jag förstår att Peter Jihde gör ett jättejobb som pratar om det så mycket. Och han tar av sig byxorna jätteofta!

Gomorron! Då börjar vi om. Stel som en pinne pga padel igår. Gammal. 10+7 E till frukost. #jihdesdiabetes

A photo posted by Peter Jihde (@jihdesdiabetes) on

Gomorron! Då börjar vi. Temavecka skolan. Bra! Frukost också bra! 10+7E.#jihdesdiabetes

A photo posted by Peter Jihde (@jihdesdiabetes) on

Ja ni fattar grejen. Följer man Peter Jihde på Instagram så får man intrycket att neddragna byxor är hans normaltillstånd. Jag förstår knappt hur han hinner jobba över huvud taget när byxorna är nere så ofta!

Kämpa på Jihde. Hoppas på fler roliga instagramtävlingar från svenska kändisar snart! Typ att man får följa Edward Bloms promillehalt i realtid. Det hade jag velat bli uppdaterad om.

9:30 21 Okt 2016


Foto: TV4

Häromdagen så presenterade TV4 sin nya drömrekrytering. Anders Öfvergård, känd från Arga Snickaren på Kanal 5. Han slutade ju på Kanal 5 för ett tag sedan och blev ersatt av en annan snickare som inte alls var lika arg i programmet ”Nya arga snickaren”. Ja ni hör ju själva, det var jättekonstigt! Aftonbladet rapporterar:

Anders Öfvergård blir ny programledare för ”Fuskbyggarna” tillsammans med den tidigare programledaren Martin Timell.

Tillsammans ska duon hjälpa familjer som hamnat i klorna på oärliga byggare.

– Fuskbyggarna är något av ett drömprojekt för mig och det gjorde beslutet extra lätt. Nu längtar jag tills inspelningarna startar. Jag och Martin är taggade på att röra runt i branschen, hjälpa lurade familjer ut ur byggångesten och förhoppningsvis även kunna lära publiken något om fallgroparna i renoveringsbranschen, säger Anders.

Äntligen två arga medelålders män med samarbetsproblem i ett och samma tv-program! Precis vad Sverige behöver! Gillar även att de vill ”röra runt i branschen” i äkta Paradise Hotel-manér! Anders och Martin är inte på plats för att hjälpa till, de är där för att spela spelet!

Sveriges snickare borde verkligen vara nervösa. Ingen var väl rädd för Martin Timell och ”Lennart Ekdahl” men nu när Arga Snickaren ska åka runt och gorma i samtliga av Sveriges fuktskadade badrum så finns det anledning att vara nervös. Kakelplattor kommer spricka för att decibelnivån kommer vara så hög!

På ett sätt så är ju programledare för Fuskbyggarna det lättaste jobbet som finns. Det enda man behöver göra är att åka runt halva Sverige, döma ut felrenoverade kök och säga att allt är ”åt helvete”, ge familjen en lång kram och därefter åka runt och leta efter bedragarna i skåpbil och kanske skrika lite. Till och med jag hade kunnat göra det!

Första uppdraget för Fuskbyggarna borde rimligtvis vara att åka hem till Anna Book och undersöka vad Arga Snickaren gjorde för fel senast han var där. Det förtjänar faktiskt Sverige att få veta.

10:14 20 Okt 2016


Foto: TV4

Igår så hade en ny, svensk dramaserie premiär på TV4! Om inte den informationen ger er kalla kårar och obehagskänslor så vet jag inte VAD som möjligtvis skulle kunna göra det! Svenskt drama har ju en tendens att vara dåligt och/eller ha Eva Röse i MINST en av rollerna, och det är ju aldrig ett bra tecken.

TV-serien ”Syrror” som hade premiär igår handlar om livet på ett sjukhus i Stockholm. Reaktionerna på TV4:s Facebook efter premiären lät inte vänta på sig. Det visade sig att det riktiga livet på sjukhus inte alls är så som TV4 har framställt det i Syrror! Vilken chock! Nedan har jag listat några av reaktionerna.

”Allvarligt? En av huvudrollerna hade nagellack. Skådespelet är fruktansvärt dåligt. Sjukhusmiljön är inte alls naturlig. Serien är extremt lik den engelska ”Holby City”. Är detta en spinoff på den? Jag kommer aldrig mer se denna serie, jag håller mig till verkligheten och mina kollegor.”

En av huvudrollerna hade nagellack! Fruktansvärt! Hur vågar de? Och sjukhusmiljön var ”inte alls naturlig”. Well, kanske för att det är en tv-serie och inte är på riktigt?

”Så dåliga skådespelare!!! Inte skriven av folk som jobbar på golvet iallafall. Riktigt dålig budget variant!”

Nä, troligtvis så är det inte en sjuksköterska som skrivit manuset till Syrror. Troligtvis för att sjuksköterskor inte arbetar med att skriva manus för TV4.

”Är denna skriven utifrån ett gäng avvikelser samt skrönor?? Sedan heter det sjuksköterskor inte syrror”

Oj vad pinsamt av TV4. HUR kan de ha missat att det heter sjuksköterskor och inte syrror? SKÄMMES!

”Fruktansvärt dåligt, den enda som var trovärdig var den fina damen som dom tog död på direkt. Hon borde fått vara läkaren i stället”

Jaha. Det enda som var trovärdigt med serien var en tant ”som dom tog död på direkt”. Äntligen lite verklighetsförankring, sjukhuspersonal mördade en tant!

”Värdelös serie! Jobbar själv som akut ssk. … så ser inte vår verksamhet och verklighet ut!”

Det verkar ha skett ett fruktansvärt missförstånd här. Sveriges samlade sjuksköterskekår verkar ha fått uppfattningen att en dramaserie på TV4 ska skildra deras vardag på ett realistiskt sätt och att serien är gjord för deras skull? Alltså åh!

Känner bara att jag vill klargöra här att målgruppen för Syrror förmodligen är samtliga svenska kvinnor mellan 30 och döden. Majoriteten jobbar inte inom vården. De skiter i att det är orealistiskt att sjuksköterskorna har nagellack. De vill bara ha lite spänning och se nån gullig tant ligga i koma medan en snygg fast lite douchig doktor flirtar med en nyutexaminerad sjuksköterska! Att alla katetrar inte är insatta på rätt sätt spelar liksom ingen roll. Det sista man vill när man kollar på en sjukhusserie är väl att det ska vara VERKLIGHETSTROGET? Då blir det ju skittråkigt! Usch!

Annons
Annons