Annons
Annons
12:14 22 Jul 2016

Nedan följer en helt och hållet fiktiv skildring av hur en dag på Solliden 2016 tillsammans med den svenska kungafamiljen skulle kunna se ut. Eventuella likheter med verkligheten är en total slump. 

05.30: Prins Oscar vaknar gallskrikandes upp från sin skönhetssömn i Mille Notti-lakanen och väcker upp halva Öland. Estelle börjar också skrika, men mest för att få lite uppmärksamhet.

05.40: Chris O’Neill kommer hemsmygandes efter en pubkväll i Borgholm. Estelle ger en dömande blick.

08.00: Officiell frukost på terrassen. Prins Daniel håller en inofficiell föreläsning om hur frukost är dagens viktigaste mål. Madeleine rullar med ögonen och längtar efter en cigg.

10.03: Victoria förbereder ansiktsmuskulaturen inför Victoriadagen eftersom hon måste le sitt bredaste leende i ungefär 17 timmar i sträck.

10.30: Ungarna löper amok på gårdsplanen, svårt att hålla koll på allihopa eftersom det känns som att alla fått ungefär fem barn var det senaste året. Känns som att man hamnat mitt i ett Project Playground-barnhem.

12.00: Redan dags för lunch! Eller ja, frukost för Chris O’Neill.

12.30: Estelle och Leonore vill bada. Det sätter dock Prins Daniel stopp för, eftersom man inte får bada precis efter att man ätit. Man kan faktiskt drunkna!

15.15: Ungarna börjar bli rastlösa. Någon får offra sig och cykla in till Borgholm med dem för att småhandla lite. Den lotten faller på Silvia. På Ica i Borgholm försöker de passa in så gott som det går. Silvia köper varsin piggelin till barnen och betalar med tre femhundralappar och hoppas att det räcker. När de kommer hem blir Carl-Philip upprörd över att han inte fick någon glass.

17.45: Skype med prinsessan Birgitta från Mallis! Hon vill aldrig lägga på! Familjemedlemmarna får turas om.

18.20: Bråk om vems hertigdöme som är bäst. Prins Nicholas tjurar över att han fick Ångermanland. Prinsessan Madeleine har glömt bort vilket landskap hon är hertiginna över.

19.00: Dags att natta barnen. Prinsessan Sofia berättar traumatiska godnattsagor från senaste välgörenhetsresan till Sydafrika.

20.19: Middag för de vuxna. Äntligen lite lugn och ro på Solliden. Synd bara att prins Daniel inte slutar tjata om tallriksmodellen och vikten av en varierad kost.

21.00: Hela familjen spelar kort! Som ni märker så har apanaget inte räckt till för att installera wifi på hela Solliden, så man får roa sig med äldre nöjen. Kungen vill spela klädpoker.

22.17: Carl-Philip och Sofia smiter ner till vattnet för ett nattbad. Carl-Philip har fortfarande simpuffar.

23.30: Läggdags för samtliga. Chris O’Neill vaknar upp från tuppluren han tog 14.30. Lika bra kanske, eftersom han ändå har ett skypemöte med Tokyo-kontoret mitt i natten.

3:05 21 Jul 2016

Ingen sommar är komplett utan lite drama kring en sommarpratare. I år verkar det som att Edward Blom fick ta på sig ansvaret. Expressen rapporterar:

”Enligt Blom ansåg Sveriges Radio att han talade allt för förhärligande om alkohol.

– Bara timmar innan var det någon som fick kalla fötter, eller någon upptäckte något som de inte sett innan – och kom fram till att det tydligen strider mot svenska statens sändningstillstånd med Sveriges Radio, att säga att man blir glad av vin, säger han”

Det känns inte speciellt förvånande att det är just Edward Blom som råkar ut för detta. Jag kan dock känna att SR borde ha sett det här komma tidigare. Bjuder man in en person att sommarprata som har SOM JOBB att skriva och föreläsa om mat och vin så borde det inte komma en chock att personen kommer vilja prata om mat och vin i sitt sommarprat. Direkt efter samtalet twittrade Edward att han kände sig ”yr och illamående” och att hela situationen var väldigt jobbig.

”Efter en diskussion tvingades Edward Blom ändra i sitt manus för att lägga in en brasklapp.

– Vi kom fram till en lösning. De har bestämt att de inte klipper bort, utan att de i stället lägger till en liten aspekt om att alkohol kan medföra dåliga saker också.

Men han fick slåss för sin sak, in i det sista ville SR helt klippa bort hans berättelser innefattande alkohol, berättar han.”

Rimlig kompromiss. Låt Edward prata om att vin är härligt i en timme och släng därefter in ett kort meddelande om att chardonnay kan orsaka skrumplever och i värsta fall döden. Alla är nöjda!

12:24 20 Jul 2016


Foto: SVT

Som jag tidigare har rapporterat om så gick det ”sådär” för SVT:s dokusåpa Gift vid första ögonkastet. Tidigare deltagare har till och med skrivit ett öppet brev till kanalen och aktivt tagit ställning för att stoppa en till säsong av programmet eftersom det gick så katastrofalt dåligt för samtliga inblandade. Stelt.

SVT vägrar dock ge upp. De har gett sig fan på att tvångsgifta tre nya par som aldrig träffat varandra tidigare, och det ska bli de tre lyckligaste äktenskapen någonsin! De ska bevisa för de tidigare gnälldeltagarna som klagade på att ha fått sina liv slagna i spillror att det minsann visst går bra att gifta sig med främlingar! Ni hade fel inställning till det bara! Titta vad bra det kan bli!

Enligt Aftonbladet har SVT nu en ”revanschplan” för att återupprätta tvångsäktenskapens heder. En av experterna i panelen som parar ihop paren säger såhär.

”Det finns en tydlig revanschplan. Jag kan inte gå in på exakta detaljer i hur urvalet går till för nu är vi mitt i processen. Vi har jobbat väldigt hårt i år på att vässa urvalsmetoderna. Vi har lagt ner ett stort arbete på det mellan säsongerna och vi har arbetat på ett mycket mer strukturerat sätt nu än vi gjorde förra året”

Man undrar ju verkligen hur de jobbade förra året om det är en spännande nyhet med ”struktur” i castingen. Förra året verkar SVT ha gjort lite hipp som happ och hoppats på det bästa, och sen blivit tagna på sängen när det visade sig att främlingar oftast inte gillar att gifta sig med varandra.

”Det har uppkommit att det finns vissa områden som vi måste fokusera mer på. Det handlar om attraktion och det man kallar för dealbreakers. Alltså direkt konkreta hinder för relationen. Säg att jag absolut vill ha barn så säger du att du absolut inte vill ha barn. Det är en dealbraker som är ganska enkel att pricka in. Men det finns andra som handlar om livvstil. Till exempel var man vill bo.”

Alltså återigen, vad gjorde SVT förra året om de FÖRST NU kommer på ”det man kallar för dealbreakers”? Inte konstigt att det gick åt helvete förra säsongen om man inte ens lyssnade på om de ville ha barn eller inte och om deltagarna var beredda att flytta någonstans. Det är väl det första man kollar?

”Siri Bergerud passar också på att slänga ut en krok för att få in fler sökande till programmet.

– Vi vill gärna uppmana homosexuella att söka. Det vore helt underbart. Vi vill gärna spegla befolkningen, säger hon.”

Jaha! Som vanligt i tv-produktioner så får bögarna komma till undsättning så att det blir roligt att titta på. Det är ett hårt jobb, men någon måste göra det.

1:04 19 Jul 2016

Nu är det sommar och bröllopssäsong, och även om det inte har skett något riktigt STORT bröllop i år som t.ex. förra året när Charlotte Perrelli abonnerade en gate på Arlanda till sina bröllopsgäster, så finns det ändå en del att uppmärksamma! Till exempel så gifte sig Lena Endre för fjärde (!) gången häromveckan i Cannes! All lycka till dig Lena! Fjärde gången gillt så borde du iallafall rent statistiskt få ett lyckat äktenskap. De första tre var säkert bara ren otur.

I söndags så gifte sig Peter Wahlgren. Den okända Wahlgren-brodern som ingen någonsin har hört talas om! Knappt hans egna syskon! De måste ha blivit förvånade när inbjudan damp ner i brevlådan tillsammans med den senaste löshårsleveransen. Skämt åsido så har de säkert en superhärlig relation tillsammans, men det går ju inte att förneka att det är väldigt kul att alla Wahlgren-syskon utom ett har blivit offentliga personer. Peter bor i Dalarna och jobbar som läkare. Skönt att iallafall NÅGON Wahlgren tar ansvar för det här landet!

Jag funderar iallafall på det här med att gifta sig på en SÖNDAG. Ångest!!! Inte nog med att ha vanlig söndagsångest, att dessutom GIFTA sig på en söndag tyder ju på allvarliga destruktiva tendenser. Vem blir glad när man får en festinbjudan till en söndag? Då kan man lika gärna gå på en begravning. Det här är bara en konspiration, men om man har ett bröllop på en söndag så vill man ju inte att folk ska komma, eller iallafall att de går tidigt eftersom det är måndag dagen efter. Det är min teori iallafall. Typiskt den tråkiga Wahlgren-brodern att göra en sån sak!

Annars då? Jo Pernilla Wahlgren och Bianca sjöng ”Utan dina andetag” med Kent. Tyvärr så kunde de inte texten, men man kan ju inte få allt. Annars så tycker jag att ”Utan dina andetag” är lite FÖR melankolisk och sorglig för att ha på ett bröllop. Texten är ju visserligen kärleksfull, men hur festlig är den på en skala? Det är ju inte direkt I do I do I do med Abba. Nästan lika illa som när Carl Philip och Sofia hade Fix you med Coldplay!

11:49 18 Jul 2016

I helgen så hände något fantastiskt. Jag fick tag på en flaska av Charlotte Perrellis rosébubbel Mil & Uma Noites! Att få tag på en flaska Mil & Uma Noites är tyvärr lättare sagt än gjort om man inte vill beställa den. I skrivande stund finns flaskan på 10 systembolag runtom i landet. Bland annat i ”Boden” och ”Åhus”. Ja ni hör ju själva, det är omöjligt, enda ljuspunkten var att Systembolaget i Vällingby också hade fått in några flaskor.

Detta upptäckte jag sent i fredags kväll, vilket naturligtvis ledde till en sömnlös natt och rädslan att bubblet skulle hinna ta slut innan jag hann ta mig dit morgonen efter. Ställde därför klockan tidigt så att jag skulle vara på plats vid öppning klockan 10, och såhär i efterhand kan man kanske säga att jag överskattat intresset för Charlottes bubbel eftersom hela hyllan var full av det. Mission accomplished alltså, och jag rusade hem som om jag bar omkring på kronjuveler. La den därefter snabbt på kylning och läste Svensk Damtidning med darriga händer, förväntansfull inför kvällen.

Några timmar senare så var det dags för att öppna flaskan. Jag hade tänt massa porriga ljus, queuat Charlottes alla fyra hits på Spotify och var allmänt redo. Här kommer recensionen:

DESIGN: Snygg, stilren flaska som ser dyr ut! Minuspoäng för att det inte finns någon bild på Charlotte på etiketten, men hon kanske hade en dålig hårdag eller vill att vinet ska stå i centrum och inte hon själv. Betyget blir fyra av fem Gooh-rätter.

SMAK: Charlottes vin är alltså ett portugisiskt rosébubbel, och har därför en något bärig smak som dock inte tar över helt och hållet. Jag har aldrig varit någon fantast när det gäller rosébubbel och har inte druckit sådär jättemånga andra, men Charlottes är iallafall lättdrucket. Jag tycker inte om själva konceptet med rosébubbel över huvud taget, och tycker faktiskt att man får bestämma sig om man vill dricka rosé eller vanligt bubbel. Inte någon konstig blandning av båda! Om man enbart kollar på färgen tror man att det ska smaka ungefär som hallonsoda, men det gör det INTE! Med det sagt så tycker jag ändå att Charlottes bubbel är TREVLIGT, och får därför tre och en halv av fem Gooh-rätter.

PRIS: 69 kronor. Väldigt prisvärt. Misstänkte tidigare att vinet skulle vara äckligt eftersom kändisviner oftast brukar vara dyrare än andra viner av samma standard eftersom kändisen också vill ha sin intäkt, men Charlottes vin motbevisade min teori. Det är faktiskt prisvärt, och man får mycket för pengarna. Fem av fem Gooh-rätter i betyg!

NÄR SKA MAN DRICKA MIL & UMA NOITES? Jag tycker att Mil & Uma Noites känns som ett väldigt SOCIALT vin! Jag skulle gärna bjuda på det som fördrink nu på sommaren med en fräsch aptitretande isbit till. Charlotte gillar att dricka det vid poolen i Djursholm, och det känns verkligen som ett sånt vin man dricker mitt på dagen i solen! Lite sådär halvt blaskigt men ändå gott!

Sammanfattningsvis skulle jag alltså rekommendera Charlottes vin, och om man kommer över en flaska är det absolut ett bra köp. Det kanske inte är värt att skapa ett konto på Systembolaget för att kunna beställa det, men om det finns i butiken så tycker jag det är en stabil investering. Det sammanlagda betyget blir 3.5 av 5 Gooh-rätter.

Annons