Annons
Annons
22:13 2017-04-24

YES. Den är ute. Podden alltså. I detta avsnitt får ni höra:

MYCKET av Antons röst(!!!), märklig historia om ”coffin nails”, Karin Huss Knave är äntligen döpt, Martin bär trång kostym, Hanna grinar över bikinikropp, Allt VIKTIGT om franska valet, ”den mätande klassen” och att snetänka kring föräldraledighet.

Matigt avsnitt, minst sagt!

Ni hittar den som vanligt på iTunes och i apparna Podcaster och Acast. Bär du rustning, har handduk med tryck och älskar bandet Smalare än Thord? Tryck då play nedan:

12:20

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?
Dylan. Hon skulle vara klädd i pyttesmå jeansjackor och har ett perfekt fyrkantigt huvud.

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
Har aldrig testat????

3. Har du bra självförtroende?
Allt är ju relativt, men har någon bild av att jag har bättre självförtroende än ”snittet” (LOL)

4. Nämn tre saker på din att-göra-innan-du-dör-lista?
Äga en rolex, göra armhävning på tå och bo utomlands

5. Beskriv ditt drömutseende.

Se nedan

6. Någon du har kysst?
Min barndomskompis Filippa med gladpack emellan! Vi hade sett det på Bullen!!! Minns det som väldigt ljummet och sladdrigt.

7. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Tror inte det, morsan har ju städmani

8. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?
Mkt!!!!

9. Vad väljer du, godis eller chips?
Ursäkta men varför finns ej det ultimata snacket POPCORN med som alternativ??? #teampopcorn

10. Hur uppvaktar man dig?
Är duktig på grejer utan att berätta det för mig, skrattar åt mina skämt och kanske ger mig saker?? Stuvade makaroner eller lysmelk alt. något dyrt

11. Har du rykten efter dig?
Tror inte det? Har ni hört något??????? En gång för flera år sedan skrev ju en tjej att jag kallat hennes kompis från Sundsvall för ”hora” vilket är ju det sjukaste jag hört sen stan brann

12. Din absolut sämsta egenskap?
Att jag kallar folk för hora

Skoja

Hm, att jag är väldigt känslostyrd kanske

13. Din bästa egenskap?
Vill bara väl!!!!!!!!!!

14. Kan man vara vän med sitt ex?
Vet ej, har inget ex! Men är hen vettig och man orkar med att göra skillnad på nu och då, så borde det vä vara noll problem?

15. Har du kysst en kompis?
TÖÖÖNTIIIIGAAA FRÅGOR Zzzzzzzzz

16. Hade du kunnat ha distansförhållande?
Nej inte med Anton i alla fall, för när han jobbade mycket borta på veckorna så glömde jag bort att han fanns? Riktigt obehagligt faktiskt

17. Hur lång är du?
172 cm ståtliga

18. En vacker person?

19. Ett boktips?
Läser Thomas Andersson Wijs samlade intervjuer i bokform nu, askul att läsa typ The Cardigans första intervju eller gamla nöjesprofilers framtidutsikter från år 1990. Små men starka populärkultursskildringar.

20. Bäst just nu?
Vädret, you go girl!

Annons
18:16 2017-04-23

Lite osmickrande så har jag fått för mig att ni GILLAR att titta in i vår lägenhet? Vet inte om det stämmer, men tog ändå lite pics för att visa vad som faktiskt pågår här hemma i inredningsväg.

Vi börjar med det som varit vårt skräprum fram till för ett par veckor sedan då vi började göra om det till ett litet kontor! Köpte ett stringsystem som vi monterade upp:

Ledsen för rätt trist bild, men orkade helt enkelt inte göra den mer fixad. Tycker dock att det blev superfint mot väggfärgen! Vi behöver självklart en STOL som ni ser, men tyvärr har jag inte lyckats hitta någon perfekt? Och så ska ju hyllorna fyllas med mer böcker samt en lampa.

Och så kanske Anton lyckas sälja sina slalomskidor som han har där i hörnet…?

Här kommer en bild på ett kaos i vårt sovrum just nu, håll i er:

!!!! Vi hade planer på att bli färdiga med det här för typ 3 månader sen, men har bara skrapat färg då det ”känns kul” (ok Anton har) vilket ju trots allt är jävligt sällan.

Rummet ska alltså målas om HELGRÅTT, i liknande fina nyans som våra garderobsdörrar från A.S Helsingö (fler bilder kommer då det är fixat). Och fönstret ska behållas bli vita. Tänker att vi ska byta matta också till något ljust.

Hur fin är förresten vår taklampa från Betonggruvan?! ÄLSKARN!

Och sen har vi ju ny fåtölj i vardagsrummet. Älskade pk22!!!

Annons
08:52

 

”Sedan Tjejjouren Skogsrå började med sin verksamhet för fem år sedan har vi inte blivit beviljad något kommunalt bidrag. Det senaste vi sökte blev nekat och nu har vi hänvisats till ett som är rätt begränsat.

Vår verksamhet prioriteras på samma sätt som en bouleklubb eller hemslöjdsförening, men nästa vecka ska om allt går enligt våra förhoppningar ett förslag om förändring läggas till kommunfullmäktige. Det är ingen mänsklig rättighet att få spela boule, men det är en mänsklig rättighet att få leva utan våld.

De som kontaktar oss utsätts för fysiskt, psykiskt och sexuellt våld, men ofta också för ekonomiskt våld. De är hårt kontrollerade och det är otänkbart att ett barn ska be sin förövare om en femtiolapp för att kunna ta del av vårt stöd. Vi kan inte ta en anmälningsavgift från våra stödsökande. Att få leva utan övergrepp kan inte vara en klassfråga.

Vår lokal och våra anställdas framtid hänger på det här. Utan kommunalt stöd måste vi säga upp båda och försämra kvaliten på vår verksamhet. I vår lokal sitter våra volontärer och lyssnar, torkar tårar, tröstar, håller handen och stöttar varje vecka.

Vi har fått höra att förändring kan gå vägen om vi får bra utrymme i media. Där också sociala medier tänker vi. Så Facebook, låt det storma! Vi behöver er hjälp! Visa att ni stöttar oss! Kommentera eller dela bilden, prata om vår verksamhet med någon du känner, sätt frågan på agendan. Vi behöver er! Sundsvall behöver en tjejjour! #backaskogsrå

 

Det här skriver Ida Eugenius från tjejjouren Skogsrå.

Nu kan vi SWISHA för att hjälpa unga tjejer ha en plats att vända sig till. Om ni vill/kan/har möjlighet får ni hemskt gärna swisha valfri summa till nummer: 123 096 05 83.

Pengarna går oavkortad rakt in i organisationen.

Stort tack!

17:35 2017-04-22

Hopplös och kåt skriver:
MASTER HJÄLP MIG. Började ligga med en kille för snart två år sedan. Blev så jävla förtjust i människan. Men jag sa inget och vi fortsatte ligga..japp dumt men men. Försökte upprepade gånger att sluta upp med liggeriet….men det hände aldrig. Det gick ett år. Nu har jag flyttat utomlands för det var ca det enda sättet att inte gå sönder. Jag vet att han inte vill ha mig. Och gud han är en riktigt jäkla riksskitstövel så jag fattar inte varför jag vill ha honom. Och det har gått fem månader sen vi sågs men jag KAN inte släppa honom. Jag har GJORT ALLT. Bytt land, träffat andra, legat runt. Men han är allt. Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag berätta för honom? Jag vill liksom inte ge honom det….GUD jag är hopplös

Hanna svarar:
Jag förstår att det känns som om du gjort allt, men vet du, en sak har du ju faktiskt inte gjort… dvs. låtit tiden tagit hand om det. Fem månader är inte alls lång tid för känslor att klinga av, i alla fall i mitt fall. Jättetråkigt råd kanske men jag skulle verkligen vilja trösta dig med just TIDEN. Ge det tid! Sen skriver du att du ”vet att han inte vill ha mig”, vilket är ju en vettig och sunt förhållningssätt, men jag upplever det ibland som att människor säger att de ”vet saker” men sen sker det andra tankar i hjärnan, typ ”han kanske gillar mig ändå..” etc. Ett sätt kan ju vara att på riktigt svälja insikten av att det inte kommer bli ni, va på riktigt ledsen över det ett tag och lära sig acceptera det fullständigt.

KRAM och det kommer bli bättre <3

 

 

 

 

Sarah skriver:
Hej! Är så nyfiken på att höra vad du tyckte om sleep no more, hoppas på ett inlägg snart!

Hanna svarar:
Hahaha så kul att folk tjatar om detta inlägg??? Alltså det var ju inte ”jordens sjukaste upplevelse” utan mer en live-teater där man kunde få se sjuka saker. Men ska skriva ett inlägg om det… SNART!

 

 

 

Minna skriver:
Hanna! Lite off topic men tänkte, kan inte du på podd eller blogg snacka lite om bloggbevakningen? Tror att du nämnt henne någon gång på bloggen kanske, men skulle vara kul att höra din (och martins) åsikter. Kan verkligen inte bestämma mig vad jag ska tycka om det hela??

Hanna svarar:
Hmm har typ ingen åsikt för är aldrig inne på den bloggen? Dock hört att andra blivit riktigt ledsna. Alltså, de tär väl bra och lite kul om hon kritiserar etablerade personers smygreklamer, samtidigt tröttsamt att energi och tid läggs på att göra ner andra tjejer. Menar inte att det bör finnas något generellt ”systerskap” som innebär att man alltid måste hålla andra tjejer om ryggen MEEEEEEEN tycker på riktigt att det finns ett värde i att fundera en eller två gånger på åt vilket håll man sparkar och syftet med det.

 

 

 


Frida skriver:

Käraste Master! Eller vem som helst i kommentarsfältet som har erfarenhet av att ha en heterosexuell relation utan preventivmedel.

Jag har gått på preventivmedel i 5 år. Först var det väl ok, körde p-stav men fick migrän av det och då ska man ju inte ta östrogen pga risken för blodpropp… Så har kört minipiller i ca 3,5 år nu. Tycker väl ändå att det har varit helt ok förutom sjukt oregelbunden mens. Men har känt mig typ avtrubbad känslomässigt en längre period, eller får iallafall för mig att jag är det (så svårt att veta om man är i något normaltillstånd i känslolivet eller om man är lite nere för jämnan men har vant sig vid det?).

Fick nog för en helg sedan när min mens tog en andra vändning efter 1,5 vecka och bestämde mig för att ladda ned p-app och beställa termometer. Men får sån ångest när jag läser kommentar efter kommentar om folk som har blivit gravida trots p-app. Plus tog upp det med en i min familj som reagerade asnegativt.. Åh. Känner mig bara så himla ledsen över tanken på att behöva käka dom där himla pillren i nästan hela mitt fertila liv och inte veta om jag verkligen känner allt jag kan känna eller om jag blir påverkad. Har någon lite pepp och/eller tips till mig? Kör man kondom för det mesta? Hur ofta kör ni graviditetstest? Etc..

Tack och puss <3

Hanna svarar:
Hej älskade du! Såklart finns det inget universellt sätt som är bäst för alla, i mitt fall kunde jag inte köra natural cycles för att jag är en person som aldrig kommer ORKA ta nån jävla temp varje dag. För andra verkar det funka svinbra. Man KAN ju bli gravid av all preventivmedel, men den skräcken tror jag man får bara släppa. Typ som att du KAN ju krocka varje gång du sätter dig i en bil…. LOL kul att jämföra graviditet med bilkrock.

I övrigt undrar jag vem i din familj som reagerade negativt på ditt val av preventivmedel?! Det har ju ABSOLUT ingen annan rätt att ”tycka till om” än just du. Herregud?!

Testa appen ett tag om du tror du kommer orka ta tempen, kör kondom om det känns härligt (OBS det ÄR inte jobbigt med kondom?? Ingen kan på allvar mena det???????). Kopparspiral verkar ju också funka för många, men kan vara jobbig om du redan har mycket mensvärk.

 

 

Amanda skriver:

Hanna!

Snälla hjälp mig. Jag fick igår veta att min pojkvän under vårt första år tillsammans skickade (inbjudna) dickpics och sexchattade med andra tjejer. Vi har varit tillsammans i fem år idag, är förlovade och planerar bröllop. Jag vet inte hur jag ska hantera det här. Han säger mest bara att han är ledsen, att han var dum och ung och självisk och att det vi har nu är så himla fint. Jag älskar honom och vill att vi ska fixa det, men känner mest just nu att hela vår tid tillsammans är en lögn – hade jag vetat det där för 4 år sedan hade jag nog bara gjort slut. Jag var liksom 18 år då och hade inte en så förlåtande syn på den här typen av svek. Att vi är tillsammans nu beror på att jag inte visste.

Jag tror som du att svek/otrohet/annat fanskap inte är svartvitt (det är därför jag skriver till dig, tycker du är så klok i dessa frågor!!) och jag vill att vi ska få det att fungera igen men just nu känns det som om hela värt förhållande är en lögn. Vad ska jag göra?
Hanna svarar:
Hej Amanda! Du skriver att han ångrar sig, att ni har det bra nu, om jag utgår från att ni har en vettig, jämställd (nåja) och lycklig relation nu är mitt korta svar helt enkelt: SLÄPP DET!

Är mest irriterad över att det här kommit fram NU på något sätt? Och att DU ska behöva deala med något som borde vara hans ångest-grej! Precis som du skriver är ju saker inte svartvita och det finns säkert folk som läser det här nu och bah ”gör sluuuut!!!!! WHÄÄÄäääÄÄä!”. Men OJ vad dumma saker man (jag) har gjort i sitt förhållande, speciellt innan man förstod att man faktiskt ville dela livet med sin partner.

Det är jättesvårt att försöka ha en tvåsamhet och försöka bryta ur den och sitt tankemönster från saker man ”borde göra” ”borde känna” etc. Men försök känna inåt och inte hämta känslor utifrån om du förstår hur jag menar? Känner du att ditt liv berikas på ett positivt sätt av relationen och att ni mår bra ihop? Försök behålla den då och släpp tankar på hur saker ”borde vara”.

Kram och lycka till!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons