Mellanakten i Melodifestivalen 2016

11:44 11 Mar 2016

Imorgon är det ju final i Melodifestivalen och jag är givetvis i upplösningstillstånd. Äntligen! Blev inte direkt lugnare när jag såg att SVT planerat en mellanakt som representerar ”de 15 senaste åren av festivalens historia” med typ tusen artister. Nedan har vi några av dem:

BWO – Lay Your Love On MeÄNTLIGEN! Trodde aldrig jag skulle få se BWO i Melodifestivalen igen. Har saknat Alexander Bards ben i kortbyxor och Martin Rolinskis lockiga hår. Min största dröm är att få klippa av en lock från hans hår och ha den som drömfångare över min säng.

Andreas Johnson – Sing For MeDet har kommit till min kännedom att Andreas Johnson tydligen anses vara ”läcker” av flertalet mammor i Sverige. Kan ingen förklara det här för mig? Jag förstår ingenting, men tycker att Sing For Me är hans bästa låt. Annars så minns man ju mest när han och Carola ställde upp med One Love och blev utslagna mot… Nordman. En mörk dag för Sverige.

Charlotte Perrelli – HeroTypiskt Charlotte att inte kunna hålla sig från att dyka upp i Melodifestivalen igen. Trodde det räckte med en deltävling. Vissa nöjer sig aldrig! Hade tyckt att det var bättre om hon sjungit Tusen och en natt istället. Både på svenska OCH engelska!!! Det är faktiskt två helt olika låtar.

Linus Svenning – BröderAlltså, zzzzzzz. Vem tackade nej innan de frågade LINUS SVENNING?

Kikki och Bettan (inte Lotta) – Vem é dé du vill haÄntligen en låt som inte är helt grammatiskt korrekt! Är dock lite besviken över att Lotta inte ska vara med? Hon är tydligen ”ute på finlandsturné” inplanerad sedan ett halvår tillbaka. Måste kännas surt för Lotta att göra ett gig i Rovaniemi när hon egentligen skulle kunna stå och motta folkets jubel i Friends Arena tillsammans med Kikki och Bettan.

Brandsta City Släckers – Kom och ta migAlltså, här är jag faktiskt oroad på riktigt. Om jag minns rätt (jag var ju typ tio år gammal när det här skedde…) var de typ rätt… hunkiga? Kommer de ha åldrats med värdighet eller har de blivit pappafeta? Det är ju ändå 15 år sedan sist. Viktiga frågor som behöver svar!

Nanne Grönvall – Håll om migPuh! Äntligen! Ingen mello utan Nanne. Och Håll om mig är ju en av de bästa låtarna som någonsin har skrivits. ”Att vår vääääärld behöver haaaaaaaa mera kärlek varje daaaaaaaaaaaa”.

After Dark – La Dolce VitaIngen är lyckligare än jag över det här. Är så glad för Christer att han får sjunga i Friends Arena ändå trots att han kom sist i sin delfinal. Rättvisan har segrat!

Dessutom kommer Mendez, Sarah Dawn Finer, Magnus Carlsson, Timoteij, Anton Ewald, Mariette och Caroline af Ugglas.

SVT blev verkligen skitnervösa när folk började rasa och säga att schlagern är död. Vet inte hur man ska kunna tolka den här mellanakten på ett annat sätt. Ba ”ni sa att ni ville ha schlager, så nu får ni ETT MEDLEY PÅ FEMTON LÅTAR!!!!”. Det känns ungefär som i Extreme Home Makeover när ett barn nämner att de gillar fiskar och sedan får sitt rum ombyggt till ett akvarium.

Ingen är dock gladare än jag över det här! Jag älskar allt med den här mellanakten. Det är verkligen win win för alla. Vi schlagerfans får vråla till Kikki och Bettan, och de får maximalt med publicitet utan att själva behöva ställa upp i tävlingen och riskera en flopp. Blir dock lite rädd för framtiden. Hur kommer medleyt om 15 år se ut? Då finns det inga Kikki och Bettan-hits att gräva upp längre. Rädda schlagerdivorna nu innan det är för sent.

2 kommentarer | “Mellanakten i Melodifestivalen 2016”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. shelagerfantast skriver:

    Åh, undra om det blir lika bra som det förra medleyt (2000) (men det kan det väl inte vara, jag menar hello schelgericoner) kommer i alla fall sitta klistrad vid tv:n

    https://www.youtube.com/watch?v=kM_PVunhiBk

  2. Tuva skriver:

    Hahah jag har hela mitt liv trott att Nanne sjunger ”att vår värld behöver hat” vilket jag tyckt låter konstigt men nu blev det ju mer logiskt :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer