Nicolas Ghesquière för Louis Vuitton vol.2

1:40 20 Maj 2014

Louis Vuitton Resort 2015

I lördags visade Louis Vuitton sin Resort 2015 kollektion i Monaco och med det Nicolas Ghesquières andra kollektion för Louis Vuitton. Ghesquière håller definitivt på med någon slags re-branding av Louis Vuitton, jag menar han gör Louis Vuitton-mode på ett helt annat sätt än det Vuitton-mode Marc Jacobs höll på med som deras chefsdesigner. Re-branding känns alltid spännande, en ny tolkning av ett märke blir liksom alltid intressant att titta på. Jag skulle dock inte säga att Nicolas Ghesquière gör bättre LV-mode än Marc Jacobs gjorde, inte än i varje fall.

Ghesquières första kollektion för LV kändes helt ärligt rätt b och oproffsig. Den här kollektionen är någonting helt annat, den är SÅ mycket bättre och SÅ mycket mer proffsig. Ghesquière klev upp några steg i trappan mot Louis Vuitton tronen med denna kollektion. Han gick från att reproducera vintageplagg till att göra en spännande omtolkning av dem, den här kollektionen flirtar med 70-talet till skillnad från den innan som imiterade det.

Jag hoppas, hoppas, hoppas att Ghesquière kommer att fortsätta kliva upp för trappan med varje kollektion, för i så fall kommer Louis Vuitton att bli så jävla bra om ett tag. Jag hoppas att han till slut klivit upp för alla jävla trappsteg så att han kan sätta sig på LV-tronen och inte bara kika upp mot den. Jag vill se honom göra Louis Vuitton lika bra som han gjorde Balenciaga, då skulle det kunna vara 10-gånger bättre än Marc Jacobs gjorde LV (möjligtvis även 10-gånger bättre än det någonsin har varit).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg