Samarbetenas samarbete

12:58 4 Jun 2014

Vad har du nu hittat på Ghesquière? Jo, nu ska ni få höra. Först en uppmaning till alla modenördar: håll hårt om stolen ni sitter på (eller sätt er ner om ni står upp) och ta ett djupt andetag.

Så, nu kommer det: Nicolas Ghesquière (nybliven chefsdesigner på Louis Vuitton) har samlat ihop några av de mest högaktade kreatörer en kan få tag på till ett av de mest spännande moderelaterade samarbetsprojekten modebranschen (och alla modeslavar) kommer att ha skådat. Arkitekten Frank Gehry, Karl Lagerfeld, Cindy Sherman, Rei Kawakubo, Christian Louboutin och industridesignern Marc Newson ska, för att fira Louis Vuittons 160-årsdag, designa för Louis Vuitton.

De ska alla få omforma LV:s klassiska monogram och därefter skapa en väska eller resväska. Väskorna kommer att finnas tillgängliga i oktober och kommer att kosta mellan 2725-5450 dollar, alltså väskor som kommer att införskaffas av några svintäta personer. Ghesquière verkar (utan att överdriva) ha hejdlösa planer för Louis Vuittons framtid och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag var så nyfiken att det kryper i hela kroppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp