Orange is not the new black for D&G

9:30 27 Okt 2014

Domenico Dolce & Stefano Gabbana

I slutet av april 2014 blev Dolce&Gabbanas grundare dömda till 18 månaders fängelse för skattesmitning. Som förutspått blir det dock inget straff för Domenico Dolce och Stefano Gabbana som efter att ha överklagat domen förklarades icke skyldiga av Italiens högsta domstol i fredags.

Det här känns hemskt trist då jag hade sett fram emot lite moderelaterad fängelsedramatik. Ur ett lite mer vuxet perspektiv känns det hemskt trist att de inte blir straffade med anledning att de ansetts skyldiga av två tidigare domstolar vilket jag befarar varit korrekt. Det kan givetvis vara så att de är oskyldiga, jag vet ju egentligen inte ett skit- men det hela känns lite som något slags praktexempel på den rättsligt oåtkomliga överklassen. Det är liksom inte vem som helst som kan överklaga skiten ur ett rättsfall eller har råd med en förmodat svindyr advokat.

Jaja, vi kanske får se D&G-herrarna i fängelsedräkter någon gång i framtiden, de kanske råkar gömma undan några hundra miljoner euro igen.

Ps. jag återanvände bilderna från förra inlägget eftersom att de är geniala.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg