DDB och Uniforms for the Dedicateds miljöuppfinning

10:00 5 Dec 2014

Med anledningen att kunna handla med “bra” samvete har klädföretaget Uniforms for the Dedicated tillsammans med reklambyrån DDB tagit fram en påse som ska göra det enkelt att ge bort kläder.

Påsen, RagBag, som en bär hem kläderna som införskaffats i kan vändas ut och in och fungerar då som ett emballage med betalt porto, klisterremsa och färdigtryckt adress till Stadsmissionen. Tanken är att en ska fylla påsen med ett gammalt plagg och lägga det på posten så att det kan säljas på nytt- för att främja miljön.

I ett pressmeddelande motiveras uppfinningen formulerat på följande vis: “För att hantera våra växande garderober och sviktande samveten har Uniforms for the Dedicated tillsammans med DDB tagit fram RagBag som är den hittills enklaste i raden av innovationer för återanvändning av kläder.” Så alltså, för varje nytt plagg en införskaffar ska en göra sig av med ett gammalt (för att rena samvetet lite).

Alla initiativ med ambitionen att främja miljön är skitbra, men jag känner att rena-våra-samveten-fokuset avtänder mig lite. Jaja, nu ska jag inte agera surkärring. Detta är ett grymt initiativ, vi måste tillfredsställa vår miljö mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG