De fyra nominerade till Årets Designer 2015

12:59 3 Dec 2014

Avancerat bildcollage på de nominerade kreatörerna från elle.se

Det börjar bli dags för de svenska modegalornas gala, ELLE-Galan, som går av stapeln fredag den 16 januari 2015 i vanlig ordning på Grand Hôtel i Stockholm. Häromdagen dök de fyra nominerade i kategorin Årets Designer upp. Här kommer de, med tillhörande motiveringar:

Ida Sjöstedt

Motivering:

”En maximalist som aldrig släpper taget om sin dröm – och inte viker en tum från sin unika estetik. Hennes stil har blivit så etablerad att den ofta imiteras, men ingen gör den så bra som Ida Sjöstedt själv.”

Acne Studios

Motivering:

”Jonny Johansson och Acne Studios går från klarhet till klarhet med en imponerad känsla för nuet och ständiga överraskningar i sin design. Med en viljestark kaxighet erövrar de världen.”

Cheap Monday

Motivering:

”Med en lika lekfull som gatusmart charm är deras idédrivna kollektioner oemotståndliga. Tjej, kille och unisex blandas i ett inspirerande och framåtblickande koncept.”

House of Dagmar

Motivering:

”De har byggt ett modehus på svensk sticktradition. De tre systrarna kombinerar en hantverksmässig skicklighet med sofistikerad elegans – alltid med bärbarhet och bekvämlighet i fokus.”

Gissa vilket geniala designteam jag tycker ska kamma hem årets pris?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp