Ann-Sofie Back ansluter sig till Djurens Rätts pälsfria lista

10:15 8 Apr 2015

Ann-Sofie Back & Beverly Barks.

En av Sveriges främsta och givet mest intelligenta designers, Ann-Sofie Back, har nu (100% intelligent gjort) anslutit sitt märke BACK till Djurens Rätts pälsfria lista.

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. Dess pälsfria lista ingår i Fur Free Retailer Program som är en internationell överenskommelse där företag försäkrar att de inte säljer eller kommer att sälja klädesplagg eller accessoarer med djurpäls.

Angående denna nyhet säger hon:
”Jag har som designer, av etiska skäl, valt bort att använda päls och från och med höst 2015, även skinn. Det är enkelt att avstå från päls, det är en nischad produkt och jag vill därför sluta med skinn också, som av någon anledning är helt accepterat. Det råder en missuppfattning om att skinnet tas från djur som ändå skall ätas upp, det stämmer sällan.”

Att BACK anknyts till denna pälsfria lista är på många olika vis helt fantastiskt. Först och främst för att det är något alla modeföretag borde göra. Punkt. Sedan för att alla BACK-fantaster och djurvänner nu kan försäkra sig om att en utan sinnessmärtor kan införskaffa och avnjuta BACK-plagg. Vidare är Ann-Sofie Back en nationellt liksom internationellt uppskattad och hyllad modeskapare, vilket gör det så himla viktigt att hon föregår med ”gott exempel”. Att just hon föregår med gott exempel, tror jag kan få en del andra att också vilja göra det.

En kan ju hoppas på att Ann-Sofie Back kan fungera som ett riktigt dåligt samvete för andra svenska designers. Ett sjukt dåligt samvete som endast kan botas med att också ansluta sig till Fur Free Retailer program.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG